Motorola One Review: ziet eruit als een iPhone, kost een fractie van één

Inhoudsopgave:

Motorola One Review: ziet eruit als een iPhone, kost een fractie van één
Motorola One Review: ziet eruit als een iPhone, kost een fractie van één
Anonim

Bottom Line

De Motorola One is een solide budget-smartphone die er mooi uitziet, ook al is hij dat niet. Voor minder dan $ 200 is het een waardig koopje.

Motorola One

Image
Image

We hebben de Motorola One gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Motorola's telefoonlijn was vroeger in één oogopslag gemakkelijk te begrijpen: de Moto Z was het vlaggenschip, Moto G was het budget/lagere middenklasse merk en Moto E was het kale budgetaanbod. De Motorola One maakte dat een beetje ingewikkeld, met een mix van budget en mid-range internals gecombineerd met een iPhone X-geïnspireerd ontwerp dat het een hogere allure gaf.

Sinds de lancering van de originele Motorola One vorig jaar, heeft het bedrijf nu verschillende andere One-apparaten ontwikkeld, waaronder de Motorola One Action en Motorola One Zoom, die verschillende ontwerpen, functiesets, voordelen en prijspunten bieden. Maar de originele Motorola One blijft de eenvoudigste en meest rechtlijnige van het stel, en nu tegen een gereduceerde prijs, is het een solide optie voor een betaalbare telefoon die er niet goedkoop uitziet en qua prestaties zijn mannetje staat.

Image
Image

Ontwerp: Een goedkopere copycat

Het v alt in één oogopslag niet te ontkennen: de Motorola One is duidelijk ontworpen als het budgetvriendelijke antwoord van Motorola op het iPhone X-ontwerp van Apple, dat nu is uitgebreid naar de iPhone XS en iPhone 11. Motorola heeft niet geprobeerd Apple te matchen op materialen of algehele finesse van het ontwerp, wat logisch is gezien de enorme kloof tussen prijspunten, maar verder is het behoorlijk precies.

Aan de voorkant is de grote camera-inkeping aan de bovenkant vergelijkbaar met die van Apple's iPhones, hoewel deze inkeping alleen een standaard selfiecamera heeft (geen 3D-gezichtsscansensoren). Het budgettaire nadeel hier is de aanzienlijke "kin" van de rand aan de onderkant, evenals het Motorola-logo dat zijn niet-vlaggenschipstatus verraadt. Het glanzende metalen frame lijkt ook op de roestvrijstalen afwerking van Apple, maar het is van plastic. Schijn bedriegt.

De achterkant is vrijwel van gewoon glas (in wit of zwart), zoals bij Apple's, hoewel de twee camera's gescheiden zijn in plaats van een module te delen, plus het "batwing" -logo van Motorola op de achterkant dient ook als de vingerafdruksensor. Het is snel in het herkennen van je aanraking, zoals aangegeven door de snelle vibratie, hoewel het scherm niet meteen start, waarschijnlijk vanwege de langzamere processor erin.

Het v alt in één oogopslag niet te ontkennen: de Motorola One is duidelijk ontworpen als het budgetvriendelijke antwoord van Motorola op het iPhone X-ontwerp van Apple.

De Motorola One is in alle dimensies net iets groter dan de iPhone X, maar eigenlijk 12 gram lichter, en hij ligt heerlijk in de hand. Het is een goed formaat telefoon voor gebruik met één hand en is gemakkelijk vast te pakken, maar Motorola heeft een dunne, doorschijnende siliconen hoes in de doos voor het geval je wat extra bescherming wilt, of om de grip te vergroten.

Je vindt slechts 64 GB interne opslag in de Motorola One, wat niet veel is om mee te spelen, maar je kunt gemakkelijk tot 256 GB meer toevoegen via betaalbare microSD-kaarten. De telefoon heeft ook ondersteuning voor dubbele simkaarten voor meerdere providers en heeft een hoofdtelefoonpoort van 3,5 mm, hoewel de waterbestendigheid beperkt is tot P2i-spatweerstand, in feite het absolute minimum.

Configuratieproces: een veiligheidsupdatehandschoen

Het opzetten van de Motorola One was eenvoudig. Volg gewoon de aanwijzingen op het scherm, waaronder inloggen op een Google-account, het accepteren van de algemene voorwaarden en het herstellen vanaf een back-up of het verplaatsen van gegevens vanaf een andere telefoon. U zou binnen enkele minuten aan de slag moeten zijn. De Motorola One wordt geleverd met Android 8 Oreo geïnstalleerd, maar je kunt upgraden naar Android 9 Pie zodra je helemaal klaar bent (en vervolgens naar Android 10).

Helaas was er daarna een onverwachte storing: de noodzaak om een jaar lang maandelijkse beveiligingsupdates één voor één te installeren. Ik ben dit niet tegengekomen met andere Android-telefoons die ik heb beoordeeld, en er was geen optie om ze allemaal in één grote update te bundelen. Het duurde enkele uren om ze allemaal te installeren en de telefoon up-to-date te brengen. Dat was een onaangenaam begin van mijn tijd met de Motorola One.

Prestaties: Net genoeg vermogen

De Motorola One gebruikt de Snapdragon 625-chip van Qualcomm, die zich aan de onderkant van het middensegment bevindt, samen met 4 GB RAM. Het is niet zo krachtig als de Snapdragon 632-chip in de nieuwere Moto G7-lijn, maar het is duidelijk een stuk beter dan de zeer trage Snapdragon 435-chip in de budget Moto E6.

In de Work 2.0-benchmarktest van PCMark registreerde ik een score van 5.095, waarmee ik het ongeveer vierkant tussen de Moto G7 (6, 015) en de Moto E6 (3, 963) plaatste. Dagelijks gebruik komt overeen met die plaatsing, omdat de telefoon niet altijd pittig aanvoelt en het openen van apps een paar slagen langer kan duren dan verwacht, maar het is niet nadelig traag zoals de Moto E6.

Evenzo is dit geen telefoon die is gebouwd voor high-end gaming. Het snelle racespel Asph alt 9: Legends had regelmatig vertragingen tijdens het spelen, zelfs met aanzienlijk lagere grafische kwaliteit, terwijl Call of Duty Mobile alleen fatsoenlijk werkte met zowel visuele details als verlaagde framesnelheid. GFXBench registreerde 7,2 frames per seconde (fps) in de Car Chase-benchmark en 35 fps in de T-Rex-benchmark. De Motorola One heeft dezelfde Adreno 506 GPU als de Moto G7, maar levert betere framesnelheden dankzij het scherm met een lagere resolutie.

Image
Image

Bottom Line

De Motorola One is compatibel met GSM-netwerken, wat betekent dat je hem kunt gebruiken met AT&T of T-Mobile, maar niet met Verizon of Sprint (dit zijn CDMA-netwerken). Op het 4G LTE-netwerk van AT&T, net ten noorden van Chicago, zag ik verschillende snelheden die opliepen tot ongeveer 60 Mbps download, met uploadsnelheden van 9 Mbps. U kunt ook verbinding maken met zowel 2,4 GHz als 5 GHz wifi-netwerken.

Weergavekwaliteit: wazig en inferieur

Verwacht niet veel van het scherm van de Motorola One. Dit 5,9-inch LCD-scherm heeft een lage resolutie van 720p in plaats van 1080p/Full HD, en het ziet er erg gedempt uit, hoewel het behoorlijk helder is. Het maakt gewoon niet veel uit, en het grotere scherm met een hogere resolutie van de Moto G7 is absoluut een stap vooruit. Dat gezegd hebbende, het is een volledig acceptabel scherm, vooral als je de Motorola One goedkoop kunt vinden, maar je zult tegenwoordig betere schermen vinden op de meeste andere telefoons.

Geluidskwaliteit: Klinkt goed

De Motorola One heeft slechts die ene luidspreker aan de onderkant, en het is perfect geschikt. Het afspelen van muziek en video's klonk prima binnen de beperkingen van het mono-ontwerp, en het wordt luid - hoewel het ook meer verward klinkt naarmate je hoger op de schaal komt. De gesprekskwaliteit was solide, zowel via de hoorn als via de luidspreker.

Image
Image

Camera-/videokwaliteit: hit-of-miss

De Motorola One heeft een paar camera's aan de achterkant, maar er wordt er maar één gebruikt voor het maken van foto's: de hoofdsensor van 13 megapixels. De andere, een 2-megapixel dieptesensor, wordt gebruikt om dieptegegevens vast te leggen voor de portretmodus. Uiteindelijk v alt de beeldkwaliteit in de lijn van de verwachtingen gezien de prijs. Het kan buiten zeer goede foto's maken als er veel licht is, hoewel opnamen er soms wat zacht uitzien en inzoomen de neiging om behoorlijk wat wazigheid te onthullen.

Met minder licht beschikbaar, vooral binnenshuis, wordt de Motorola One meer gemist dan geraakt. Zelfs stabiele opnames van niet-bewegende onderwerpen vertonen behoorlijk wat korrel. Met de adviesprijs van de Motorola One van $ 399, zou je veel, veel beter kunnen doen met de Google Pixel 3a, die een camera van vlaggenschipkwaliteit heeft. Maar met de One die nu voor minder dan de helft van die prijs wordt gevonden, krijg je waar je voor beta alt met camerakwaliteit op een budgetapparaat.

Batterij: hij gaat behoorlijk lang mee

Het batterijpakket van 3.000 mAh is ongeveer gemiddeld voor een smartphone, maar met een scherm met een lage resolutie en een efficiënte mid-range processor heeft de Motorola One een redelijk goed uithoudingsvermogen. Ik zou meestal een dag eindigen met meer dan 40 procent van de lading, wat ongeveer 10 procent meer is dan ik heb gezien met andere telefoons met dit soort capaciteit. Er is geen draadloos opladen, ondanks de glazen achterkant, maar de meegeleverde 15W USB-C TurboCharger zorgt voor snelle opwaarderingen.

Als je op zoek bent naar een fatsoenlijke telefoon voor minder dan $ 200, kan de Motorola One het lukken.

Software: Android One-voordelen

De Motorola One is aangewezen als een Android One-telefoon, wat een paar dingen betekent. Ten eerste zit het niet vol met onnodige apps ("bloatware") of aanpassingen, wat betekent dat de interface en ervaring hier heel dicht bij Android liggen. Motorola biedt ook een aantal optionele mogelijkheden genaamd Moto Actions, waaronder twee keer je pols draaien om de camera-app te openen, of twee keer een hakkende beweging maken om de zaklamp te starten.

Het andere voordeel wordt geleverd met twee jaar gegarandeerde updates van het Android-besturingssysteem vanaf de release, evenals drie jaar beveiligingsupdates. De Motorola One is al geüpgraded naar Android 9 Pie en sommige gebruikers hebben gemeld dat de Android 10-update vanaf april wordt uitgerold. En zoals gezegd, het krijgt zeker de beveiligingsupdates; een keer per maand is geen groot gedoe, zelfs als het lastig was om een jaar te betalen.

Zelfs met een behoorlijk schone installatie van Android, zoals gezegd, betekent de beperkte verwerkingskracht dat Android 9 Pie niet zo vloeiend of responsief is als op sommige duurdere, krachtigere smartphones. Ik kwam hier en daar kleine haperingen en vertragingen tegen, maar niet genoeg om aanzienlijk te frustreren (zoals de Moto E6 doet).

Image
Image

Prijs: Nu is het een deal

Motorola's catalogusprijs van $ 400 voelt ongelooflijk hoog voor wat je hier echt krijgt, gezien het scherm met lage resolutie, middelmatige kracht en de zo-zo camerakwaliteit. De telefoon verkoopt echter niet zo veel meer. Op het moment van schrijven heeft Motorola het verdisconteerd tot $ 250, maar Best Buy heeft het voor $ 200 en Amazon heeft meerdere modellen vermeld voor ongeveer $ 169- $ 175.

Voor die prijs van minder dan $ 200, is het gemakkelijk om een hoesje voor de Motorola One te maken als een echte budgetoptie - een functionele telefoon die er mooi uitziet en kan functioneren als een alledaagse telefoon, zelfs als er weinig echt geweldig is over het. In ieder geval is het een veel betere algehele telefoon dan de nieuwere, goedkopere Moto E6, die wordt vermeld voor $ 150.

Motorola One vs. Motorola One Action

De nieuwere Motorola One Action (zie Best Buy) is een heel andere telefoon dan de Motorola One, en dat is in één oogopslag te zien. De Motorola One Action heeft een superhoog 6,3-inch scherm met een beeldverhouding van 21:9, met een kleine camera-uitsparing in het scherm in plaats van een grote inkeping. Het is een geweldig scherm, en hoewel de Motorola One Action kiest voor plastic voor het frame, is het nog steeds een mooi toestel.

De 'Actie' in de naam komt van de unieke speciale ultrabrede videocamera, die landschapsgerichte beelden kan vastleggen, zelfs als je de telefoon rechtop houdt. Dat is een heel niche-voordeel, maar zelfs als je daar niet om geeft, is de Motorola One Action een goede allround mid-range telefoon. Het wordt vermeld voor $ 350, maar Motorola verkoopt het momenteel voor dezelfde prijs van $ 250 als de Motorola One, en dat is ongeveer dezelfde prijs die ik bij andere retailers heb gezien.

Een budgettelefoon in premium kleding. Als je op zoek bent naar een fatsoenlijke telefoon voor minder dan $ 200, dan kan de Motorola One het volbrengen. De specificaties en functionaliteit zijn op zijn best bescheiden, inclusief een teleurstellend scherm en een prima camera-opstelling aan de achterkant, maar de door de iPhone geïnspireerde looks van de Motorola One onderscheiden hem van een groot deel van het budgetpakket. Je hebt betere opties als je bereid bent wat meer geld uit te geven, zoals de Moto G7 en Motorola One Action, maar goedkoop is dit een geschikte Android-optie.

Specs

  • Productnaam Een
  • Product Merk Motorola
  • Prijs $400.00
  • Releasedatum november 2018
  • Productafmetingen 5,9 x 2,83 x 0,31 inch.
  • Kleur Zilver
  • Garantie Een jaar
  • processor Qualcomm Snapdragon 625
  • RAM 4GB
  • Opslag 64GB
  • Batterij 3, 000mAh
  • Camera 13MP/2MP

Aanbevolen: