Animatie toevoegen aan PowerPoint

Inhoudsopgave:

Animatie toevoegen aan PowerPoint
Animatie toevoegen aan PowerPoint
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer het item dat je wilt animeren en ga dan naar de Animations-tab > Animations group > More. Kies een animatie.
  • Gebruik Effect Options als je de animatie op meerdere items wilt. Gebruik het Animatievenster om de volgorde en timing te wijzigen.
  • Gebruik Play All om een voorbeeld van uw animaties te bekijken.

Dus je moet volgende week met je baas en hun hele team praten. U weet welke onderwerpen u wilt behandelen en u hebt een eenvoudig PowerPoint-diadeck samengesteld om het publiek te helpen uw concepten te begrijpen. Overweeg het gebruik van animatie om uw presentatie echt te laten opvallen.

Animatie toevoegen aan PowerPoint op een pc

Hier zijn eenvoudige stappen voor het gebruik van PowerPoint-dia-animatie. De volgende instructies zijn voor PowerPoint 2016, 2013 en 2010, evenals PowerPoint voor Microsoft 365.

  1. Open je PowerPoint-presentatie en navigeer naar de dia waarop je animaties wilt toepassen.
  2. Selecteer het item dat je wilt animeren.
  3. Op het Animations tabblad, in de Animations groep, selecteer de More pijl in het Animaties vak.

    Je kunt ook Entrance, Emphasis of Exit animaties: toevoegen

    • An Entrance animeert het item zoals het op de dia verschijnt.
    • An Emphasis animeert het item nadat het al op de dia staat.
    • An Exit animeert het item wanneer het de dia verlaat.
    Image
    Image
  4. Selecteer de animatie die je wilt gebruiken. Als je het selecteert, zie je de animatie op je dia verschijnen.

  5. Je ziet het cijfer "1" verschijnen naast het object dat je hebt geanimeerd, wat aangeeft dat dit de eerste animatie is die optreedt wanneer je tijdens je presentatie in de dia selecteert. Als je meer dan één item animeert, worden ze genummerd in de volgorde waarin je ze maakt.

    Image
    Image
  6. Als u meerdere items binnen een object met dezelfde animatie wilt animeren, selecteert u het object en kiest u vervolgens uw animatie.

    Op het Animaties tabblad, in de Animaties groep, selecteer Effectopties om te bepalen of u wilt dat de animatie met alle items tegelijk gebeurt, of met elk afzonderlijk. Je kunt ook de manier waarop de animatie plaatsvindt aanpassen; bijvoorbeeld of een item vanaf de boven- of onderkant van de dia "naar binnen zweeft".

  7. Als u de manier waarop animaties tijdens uw presentatie plaatsvinden, wilt verfijnen, selecteert u op het tabblad Animaties in de groep Advanced AnimationAnimatievenster. Er verschijnt een venster in de rechterkolom van uw scherm.

    Image
    Image
    • Als u de volgorde van een animatie wilt wijzigen, selecteert u deze in de lijst en gebruikt u vervolgens de pijlen in de rechterbovenhoek van het paneel om deze omhoog of omlaag te verplaatsen.
    • Om de timing aan te passen, selecteert u een animatie uit de lijst en selecteert u de pijl omlaag voor opties.
    • Om te zien hoe de animaties gebeuren, selecteer Play All.
  8. Als u een animatie wilt verwijderen, selecteert u een geanimeerd item en selecteert u vervolgens op het tabblad Animations in de groep AnimationsGeen.

Animatie toevoegen aan PowerPoint met een Mac

De volgende instructies zijn voor PowerPoint 2019, 2016 en 2011 voor Mac, evenals PowerPoint voor Microsoft 365 voor Mac.

  1. Open je PowerPoint-presentatie en navigeer naar de dia waarop je de animatie wilt toepassen.

  2. Selecteer het item dat je wilt animeren.
  3. Op het tabblad Animaties ziet u keuzes voor hoe een item op de dia wordt weergegeven, de nadruk krijgt of de dia verlaat. Selecteer degene die je wilt gebruiken.

    In PowerPoint 2011 voor Mac worden de selecties aangeduid als 'ingang', 'nadruk' en 'uitgang'-effecten.

  4. Je ziet het cijfer "1" verschijnen naast het object dat je hebt geanimeerd, wat aangeeft dat dit de eerste animatie is die optreedt wanneer je tijdens je presentatie in de dia klikt. Als je meer dan één item animeert, worden ze genummerd in de volgorde waarin je ze maakt.
  5. Om de manier waarop animaties tijdens uw presentatie plaatsvinden te verfijnen, klikt u op het nummer van de animatie die u wilt aanpassen om het Animations-paneel te openen.

    In PowerPoint 2011 voor Mac zijn deze opties beschikbaar via de Animation tab, onder Animation Options.

    • Als u de volgorde van een animatie wilt wijzigen, selecteert u deze in de lijst en gebruikt u vervolgens de pijlen in de rechterbovenhoek van het paneel om deze omhoog of omlaag te verplaatsen.
    • Gebruik het Effect Options dialoogvenster om te wijzigen hoe de animatie werkt.
    • Opmerking: Als Effectopties niet beschikbaar is, kan het zijn dat er geen opties beschikbaar zijn voor dat effect.
    • Gebruik het Timing dialoogvenster om in te stellen hoe lang de animatie duurt.
    • Klik op Play From om uw wijzigingen in actie te zien.

    Onthoud dat het jouw doel is om je boodschap te ondersteunen en interesse op te wekken. Gebruik animaties oordeelkundig en laat de mooie displays voor een andere keer.

  6. Je bent klaar.

Waarom animatie uw presentatie doet opvallen

Er zijn een aantal manieren om uw PowerPoint-dia's op te fleuren, waaronder muziek, video, dia-overgangen en animatie. Deze elementen kunnen uw presentatie interessanter en dieper maken, maar te veel elementen kunnen eerder afleidend dan verhelderend zijn. De sleutel is het kiezen van elementen die uw presentatie zullen verbeteren in plaats van deze te overweldigen.

Animatie gebruiken betekent beweging toepassen op een item (zoals regels tekst, grafieken of afbeeldingen) op een dia. Presentatoren gebruiken het vaak om opsommingstekens één voor één weer te geven in plaats van ze allemaal tegelijk te tonen. Deze strategie kan helpen om het publiek geïnteresseerd te houden, omdat ze niet weten wat er gaat komen. Subtiele effecten zoals "verschijnen", "vervagen" en "vegen" werken vaak het beste; opties zoals "swivel", "bounce", "zoom" en "typewriter" kunnen u in afleidingsgebied brengen.

Aanbevolen: