Een achtergrondafbeelding toevoegen aan PowerPoint-dia's

Inhoudsopgave:

Een achtergrondafbeelding toevoegen aan PowerPoint-dia's
Een achtergrondafbeelding toevoegen aan PowerPoint-dia's
Anonim

Wat te weten

  • Ontwerp > Achtergrond opmaken > Afbeelding of textuurvulling en selecteer de gewenste afbeelding.
  • Verplaats de transparantieschuifregelaar om in te stellen hoe transparant u de afbeelding wilt hebben.

Dit artikel legt uit hoe je een afbeelding kunt gebruiken als achtergrond voor een of meer dia's in je PowerPoint-presentatie. Instructies zijn van toepassing op PowerPoint 2019, 2016, 2013, 2010 en PowerPoint voor Microsoft 365.

Een achtergrondafbeelding toevoegen en opmaken

Een afbeelding toevoegen als achtergrondafbeelding voor een PowerPoint-dia:

  1. Open de PowerPoint-presentatie en ga naar de dia waaraan u een achtergrondafbeelding wilt toevoegen. Als je het aan al je dia's wilt toevoegen, voeg het dan aan een willekeurige dia toe.
  2. Select Design > Achtergrond opmaken. Of klik met de rechtermuisknop op de dia en selecteer Achtergrond opmaken. Het deelvenster Achtergrond opmaken wordt geopend.

    Image
    Image
  3. Selecteer Afbeelding of textuurvulling.

    Image
    Image
  4. Selecteer File om een afbeelding van uw computer of netwerkstation in te voegen, selecteer Clipboard om een afbeelding in te voegen die u hebt gekopieerd, of selecteer Online (of Clip Art in PowerPoint 2010) om online naar een afbeelding te zoeken.

    Image
    Image
  5. Zoek de afbeelding die u wilt gebruiken en selecteer Insert.

    Image
    Image
  6. Stel het transparantieniveau voor de afbeelding in met de schuifregelaar Transparantie.

    Image
    Image
  7. Kies Achtergrond resetten om de foto te verwijderen zodat u opnieuw kunt beginnen, Sluit om de afbeelding als achtergrond op één dia toe te passen, of Toepassen op alles om de afbeelding als achtergrond toe te passen op alle dia's in de presentatie.

Om de achtergrondafbeelding te verwijderen, opent u het deelvenster Achtergrond opmaken en kiest u Effen opvulling of een andere optie.

Kies de achtergrondafbeelding zorgvuldig

Standaard wordt de afbeelding die u kiest voor de achtergrond van uw dia uitgerekt om op de dia te passen. Kies een afbeelding in horizontaal formaat en een afbeelding met een hoge resolutie om vervorming te voorkomen.

Een afbeelding met een hoge resolutie ziet er helder en duidelijk uit, terwijl een afbeelding met een lage resolutie wazig lijkt wanneer deze wordt vergroot en uitgerekt om op de dia te passen. Het uitrekken van de afbeelding kan resulteren in een vervormd beeld.

Aanbevolen: