Hoe u uw kabel- of DSL-service kunt versnellen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw kabel- of DSL-service kunt versnellen
Hoe u uw kabel- of DSL-service kunt versnellen
Anonim

Wat te weten

  • Veelvoorkomende aanpassingen aan breedband omvatten het aanpassen van parameters van het TCP/IP-netwerkprotocol.
  • Je kunt ook proberen de instellingen van je webbrowser te wijzigen, zoals het voorkomen van grote afbeeldingsdownloads.
  • Sommige van deze wijzigingen kunnen in sommige netwerken instabiliteit veroorzaken en moeten mogelijk worden vermeden.

Is je internet traag? Als uw kabel- of DSL-breedbandinternetverbinding traag lijkt, kunnen deze aanpassingen deze mogelijk versnellen.

Soorten breedbandsnelheidsaanpassingen

De technieken van vandaag zijn doorgaans gericht op specifieke toepassingen zoals P2P-systemen voor het delen van bestanden en games.

De meest voorkomende breedbandaanpassingen zijn het aanpassen van parameters van het TCP/IP-netwerkprotocol, meestal:

  • TCP-ontvangstvenstergrootte
  • Maximale transmissie-eenheid (MTU)
  • Maximale segmentgrootte (MSS)
  • Tijd om te leven (TTL)

Het Microsoft Windows-register bevat standaardwaarden voor TCP/IP-parameters. Om deze snelheidsaanpassingen op uw computer toe te passen, gebruikt u een Register-editor om de standaardwaarden op elke computer te wijzigen en de computer elke keer opnieuw op te starten.

Image
Image

Andere besturingssystemen zoals Linux en macOS bieden alternatieve mechanismen om TCP/IP-parameters of DNS-instellingen af te stemmen.

Image
Image

Een andere veelvoorkomende aanpassing van breedband is het manipuleren van de instellingen van de webbrowser. Als u bijvoorbeeld het downloaden van grote afbeeldingen onderdrukt, bespaart u netwerkbandbreedte die in plaats daarvan kan worden gebruikt om andere gegevens sneller te downloaden.

Image
Image

Ten slotte, hoewel dit een minder vaak gebruikte methode is, wijzigt u de instellingen op de router en het modem. Wijzig bijvoorbeeld de TCP/IP MTU-instellingen op een breedbandrouter.

Image
Image

Laat breedbandaanpassingen voor u werken

Omdat snelheidsaanpassingen computer- en netwerkcrashes kunnen veroorzaken als ze onjuist worden gemaakt, test u elke wijziging afzonderlijk voordat u de volgende maakt.

Om te bepalen of een snelheidsaanpassing werkt, gebruikt u een internetsnelheidstestservice om de prestaties te meten voor en na het maken van een aanpassing.

Image
Image

Probeer daarnaast lokale bestandsoverdrachten, webdownloads, online games en andere applicaties die je vaak gebruikt om te beoordelen of een tweak een merkbaar verschil maakt. Aarzel niet om een wijziging ongedaan te maken als u geen voordeel opmerkt.

Beperkingen van breedbandsnelheidsaanpassingen

Tweaks voor de breedbandsnelheid hebben een paar kanttekeningen:

  • Probeer deze breedbandaanpassingen alleen uit nadat uw netwerk is getest en betrouwbaar werkt. Snelheidsaanpassingen zijn alleen prestatie-optimalisaties; ze zijn niet ontworpen om installatiefouten of elementaire netwerkconfiguratieproblemen op te lossen.
  • Deze wijzigingen kunnen slechts kleine snelheidsverhogingen opleveren, en dan alleen in bepaalde situaties. Een aanpassing om de prestaties van één online game te verbeteren, kan bijvoorbeeld alleen die titel ten goede komen, en alleen in eerste instantie als deze wordt geladen.
  • Deze wijzigingen kunnen bepaalde applicaties helpen, zoals games, terwijl ze andere vertragen, zoals surfen op het web.
  • Verwacht in het algemeen slechts 5 tot 10 procent winst in plaats van 50 tot 100 procent.
  • Deze wijzigingen kunnen in sommige netwerken instabiliteit veroorzaken. Afhankelijk van het type apparatuur en internetservice dat u gebruikt, zijn sommige technisch onverenigbaar en kunt u ze het beste vermijden.

Aanbevolen: