Wat is omgekeerd zoeken naar afbeeldingen?

Inhoudsopgave:

Wat is omgekeerd zoeken naar afbeeldingen?
Wat is omgekeerd zoeken naar afbeeldingen?
Anonim

Een reverse image search is een tool voor veel verschillende zoekmachines waarmee mensen afbeeldingen als zoekonderwerp kunnen gebruiken in plaats van woorden of zinsdelen (of zelfs hele zinnen).

Er zijn geen zoektermen nodig met deze tool, en het maakt het voor mensen niet meer nodig om te gissen naar zoektermen die wel of niet werken.

Waar wordt omgekeerd zoeken naar afbeeldingen voor gebruikt?

Je kunt omgekeerd zoeken naar afbeeldingen op verschillende manieren gebruiken, naast het opzoeken van andere afbeeldingen. U kunt de tool bijvoorbeeld gebruiken om de bron en misschien de maker van een afbeelding te vinden. Het kan gebruikers zelfs in staat stellen een hogere resolutieversie van de gezochte afbeelding te vinden.

Gebruikers kunnen ook omgekeerd zoeken naar afbeeldingen gebruiken om nieuwe kunstwerken te ontdekken, aangezien de tool alles naar voren brengt dat gerelateerd is aan of aangrenzend aan de afbeelding. Als u bijvoorbeeld een foto van "Abbey Road" van The Beatles in een zoekmachine plaatst, zullen de resultaten de omslag en soortgelijke afbeeldingen van andere artiesten tonen.

Hoe voer ik een omgekeerde afbeeldingszoekopdracht uit?

De meest bekende reverse image search-functionaliteit is Google's Search by Image. Klik gewoon op het kleine camerapictogram in de zoekbalk en u kunt optioneel een afbeelding uploaden om als zoekreferentie te gebruiken.

Image
Image

Zoeken op afbeelding stelt gebruikers in staat om op internet te zoeken naar gerelateerde afbeeldingen door simpelweg een foto of URL te uploaden. Het bedrijf heeft een uniek algoritme gemaakt dat een ingediende afbeelding analyseert en deze vergelijkt met de miljarden andere afbeeldingen in de databases van de site voordat deze terugkeert met overeenkomende of vergelijkbare resultaten.

Google Foto's heeft zelfs een Lens-functie die een foto kan scannen en ernaar kan zoeken. De foto kan een bestaande afbeelding in een persoonlijke bibliotheek zijn of een recent gemaakte foto.

Bottom Line

Bedrijven en makers kunnen aanzienlijk profiteren van omgekeerd zoeken naar afbeeldingen. Ze kunnen de tool gebruiken om de populariteit van hun gemaakte werk te meten en het bereik van hun intellectuele eigendom te zien. Als ze vermoeden dat andere mensen hun werk gebruiken zonder expliciete toestemming, kan een maker omgekeerd zoeken naar afbeeldingen in zijn werk om auteursrechtschendingen te vinden en contact op te nemen met de mensen die de auteursrechtwetten schenden.

TinEye gebruiken via Google

Er zijn meerdere zoekmachines voor omgekeerde afbeeldingen buiten Google, met als beste TinEye.

TinEye kan verschillende versies van de ingediende afbeelding en vergelijkbare afbeeldingen vinden. Deze functie maakt TinEye een waardevol hulpmiddel voor houders van auteursrechten op visuele werken om inbreuken op hun werk op te sporen.

Google Afbeeldingen en TinEye behoren tot de beste zoekmachines voor omgekeerde afbeeldingen die er zijn, en voor de meest uitgebreide resultaten wordt u aangeraden beide te gebruiken. Omdat ze verschillende algoritmen gebruiken, kunnen de zoekmachines soms verschillende resultaten produceren, wat resulteert in een bredere reeks antwoorden.

Andere zoekmachines en extensies

Omgekeerd zoeken naar afbeeldingen is niet alleen beschikbaar in zoekmachines. Met eBay's Shopbot kunnen gebruikers bijvoorbeeld producten vinden aan de hand van een geüploade foto.

Sommige bedrijven en ontwikkelaars hebben browserextensies gemaakt om het zoeken naar afbeeldingen in omgekeerde volgorde te vereenvoudigen. De Chrome-browser van Google heeft bijvoorbeeld RevEye, waarmee gebruikers een afbeelding omgekeerd kunnen zoeken door met de rechtermuisknop op de afbeelding te klikken en de extensie in het menu te selecteren.

FAQ

    Wat is labnol.org reverse image search?

    Labnol.org is een technologieblog dat in 2004 is gestart door Amit Agarwal, een professionele blogger in India. Samen met verschillende Google-add-ons biedt de site een gebruiksvriendelijke knop voor het uploaden van afbeeldingen die een omgekeerde functie uitvoert. afbeelding zoeken met Google.

    Welke reverse image search wordt gebruikt op Catfish?

    Volgens MTV gebruiken de producenten en hosts van de show verschillende websites en tools, waaronder Google's reverse image search en geotagging, om erachter te komen waar foto's vandaan komen. Ze gebruiken ook zoeksites voor e-mail en adreslijsten, zoals Spokeo.

    Is er een omgekeerde afbeeldingszoekfunctie op Facebook?

    Facebook heeft geen ingebouwde zoekfunctie voor omgekeerde afbeeldingen. U kunt echter de afbeeldingszoekfunctie van Facebook gebruiken om iemand te vinden. U kunt bijvoorbeeld het nummer dat Facebook aan een foto toekent gebruiken om het bijbehorende profiel op Facebook te zien. U kunt ook omgekeerd zoeken in Google vanaf een Facebook-foto.

Aanbevolen: