Instagram Het verwijderen van het delen van verhalen zal de gebruikers niet helpen, zeggen experts

Inhoudsopgave:

Instagram Het verwijderen van het delen van verhalen zal de gebruikers niet helpen, zeggen experts
Instagram Het verwijderen van het delen van verhalen zal de gebruikers niet helpen, zeggen experts
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Instagram test het verwijderen van de mogelijkheid om feedposts in je stories te delen.
  • De verwijdering zou uiteindelijk gevolgen hebben voor kleine bedrijven en makers van inhoud, die erop vertrouwen voor betrokkenheidsdoeleinden.
  • Experts zeggen dat het een slecht idee zou zijn om de functie uit te schakelen.
Image
Image

Instagram test de verwijdering van een van de belangrijkste functies en experts zeggen dat het meer kwaad dan goed zal doen.

Het socialemediaplatform is stilletjes begonnen met het testen van de verwijdering van de mogelijkheid om individuele berichten in verhalen te delen. Experts zeggen dat het verwijderen van deze functie de meeste gevolgen zou hebben voor kleine bedrijven, artiesten en influencers, omdat ze afhankelijk zijn van Instagram om geld te verdienen en een breed publiek te bereiken.

"Ik ben teleurgesteld dat deze eenvoudige, schijnbaar onschuldige functie gevaar loopt", schreef Mary Miles, digitaal directeur van Weinberg Harris & Associates, in een e-mail aan Lifewire. "Het heeft belangrijke implicaties voor merken en influencers die afhankelijk zijn van het platform, en kan een ontkoppeling veroorzaken die gebruikers ervan kan weerhouden het te gebruiken."

Waarom feedposts delen?

Volgens Social Media Today zien sommige gebruikers een aankondiging bovenaan hun feeds met de tekst: "We horen van onze community dat ze minder berichten in Stories willen zien. Tijdens deze test heb je gewonnen kan geen feedpost aan je verhaal toevoegen."

Een woordvoerder van Instagram vertelde Lifewire dat ze zullen luisteren naar feedback van de gemeenschap van de test om "beter te begrijpen hoe mensen over dit soort berichten denken en ermee omgaan".

Verhalen is natuurlijk een van de populairste functies van Instagram, en mensen wenden zich steeds meer tot het delen van feedposts met hun verhalen om het ingewikkelde algoritme van Instagram te omzeilen.

Ik ben teleurgesteld dat deze eenvoudige, schijnbaar onschuldige functie gevaar loopt.

"Instagram heeft zijn algoritme ergens in 2018 gewijzigd, waardoor het bereik van de berichten van een gebruiker werd beperkt tot een levensvatbaar publiek", schreef Valentina Lopez, mede-oprichter van Happiness Without, in een e-mail aan Lifewire. "Contentmakers moesten ervoor zorgen dat hun nieuwste inhoud zoveel mogelijk bereik kreeg. Daarom deelden ze hun berichten in hun verhalen en dat werkte al die tijd best goed."

Lopez zei ook dat een ander voordeel van het delen van je bericht in je verhaal is dat je geen link kunt toevoegen aan een in-feed bericht, maar wel met een verhaal.

"[De functie] markeert in-feed berichten die enkele uren geleden zijn gepost, die anders over het hoofd zouden zijn gezien", voegde Lopez eraan toe.

Gevolgen van het verwijderen ervan

Er is momenteel een petitie op Change.org waarin wordt opgeroepen tot Instagram om de functie niet uit te schakelen. Maandagmiddag had het meer dan 72.000 handtekeningen, waarbij veel van de ondertekenaars hun bezorgdheid uitten over de gevolgen van de verandering voor hen en hun bedrijven.

"Voor kleine bedrijven die zich geen andere vormen van reclame kunnen veroorloven, kan dit een dodelijke klap zijn", schreef Ryan Salomon, CEO van Kissmetrics, in een e-mail aan Lifewire. "Het delen van verhalen is een gratis vorm van adverteren, en als je dat verwijdert, ontstaat er langzaam een druppeleffect dat de verkoop van producten langzaam belemmert."

Alena Iskanderova, een paleontoloog die Instagram gebruikt om haar fossielenbevindingen te documenteren, legde Lifewire in een e-mail uit dat veel van haar Instagram-betrokkenheid afhankelijk is van volgers die haar berichten delen via hun eigen verhalen. "Het is niet alleen een statistiek," zei ze, "het is meer een feedback van mijn volgers welke berichten ze het leukst vinden, welke informatie relevant is, [en] welke berichten het delen waard zijn."

Image
Image

Accounts voor het delen van informatie zouden ook door de wijziging worden beïnvloed. Medical Herstory deelt informatie over gezondheidservaringen door middel van medische voorlichting, belangenbehartiging van patiënten en verhalen vertellen. Oprichter Tori Ford vertelde Lifewire dat deze functie voor het delen van verhalen cruciaal is voor het delen en verspreiden van belangrijke informatie over het platform.

"Het helpt bij het opbouwen van een gemeenschap met andere makers die vergelijkbare doelen delen en zorgt ervoor dat belangrijke informatie niet verloren gaat in een hele reeks Instagram-berichten door je volgers te herinneren aan relevante onderwerpen", aldus Ford. "We kunnen de gevolgen afleiden van de verwijdering van het delen van verhalen, omdat Instagram al begonnen is met het in de schaduw stellen van seksuele voorlichting, wat een grote invloed heeft gehad op de manier waarop we belangrijke informatie over seksuele gezondheid aan ons publiek overbrengen."

[De functie] markeert berichten in de feed die enkele uren geleden zijn geplaatst en die anders over het hoofd zouden zijn gezien.

Deskundigen zeggen echter nog steeds dat er oplossingen zullen zijn als Instagram uiteindelijk besluit de test door te zetten en deze functie helemaal te verwijderen.

"Creators kunnen nog steeds screenshots maken van berichten en ze in verhalen laten zien, praten over hun nieuwe post/promoties, andere makers, enz.", schreef Alexi McKinley, eigenaar van Upwest Social Agency, in een e-mail aan Lifewire. "Het is echt niet het einde van de wereld; we zouden gewoon een betere strategie moeten bedenken (wat volgens mij de redenering van Instagram hiervoor is)."

Aanbevolen: