Experts zeggen dat het streamen van filmreleases theaters niet zal doden

Inhoudsopgave:

Experts zeggen dat het streamen van filmreleases theaters niet zal doden
Experts zeggen dat het streamen van filmreleases theaters niet zal doden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Warner Bros. kondigde aan dat het zijn filmreeks voor 2021 zowel in de bioscoop als volgend jaar voor HBO Max zou uitbrengen.
  • Filmstudio's moesten tijdens de pandemie creatief zijn om inhoud vrij te geven, en de markt voor streamingdiensten is het meest logisch.
  • Experts zeggen dat bioscopen niet dood zijn en na de pandemie terug zullen komen.
Image
Image

Filmgigant Warner Bros. kondigde vorige week aan dat het zijn 2021-films zowel in de bioscoop als op HBO Max zou uitbrengen. Experts zeggen dat hoewel de aankondiging een groot probleem is voor zowel de film- als de streamingindustrie, het beide sectoren niet fundamenteel zal veranderen.

De filmstudio zei dat het in 2021 in totaal 17 films zou uitbrengen, zowel in de bioscoop (waar mogelijk) als op HBO Max, waar ze in totaal 30 dagen na de eerste release beschikbaar zullen zijn.

"Het nieuws van Warner Bros. is interessant omdat we de eenmalige met Mulan op Disney Plus en een paar anderen hebben gezien, maar dit is op een heel nieuw niveau omdat je het hebt over een gecombineerde miljard dollar waard van inhoud, "vertelde Dan Rayburn, een digitale media-analist bij adviesbureau Frost & Sullivan, telefonisch aan Lifewire.

Een nieuwe manier om films te kijken?

Warner Bros. noemt het een "consumentgericht distributiemodel" en een "hybride plan" dat slechts een jaar zal duren. Enkele van de films die de studio op HBO Max zal uitbrengen, zijn onder andere Space Jam: A New Legacy, The Suicide Squad, Tom & Jerry, Godzilla vs. Kong, Mortal Kombat en Matrix 4.

"Onze inhoud is buitengewoon waardevol, tenzij het op een plank ligt die door niemand wordt gezien", zei Jason Kilar, de CEO van WarnerMedia, in een officieel persbericht."Wij geloven dat deze aanpak onze fans dient, exposanten en filmmakers ondersteunt en de HBO Max-ervaring verbetert, waardoor waarde wordt gecreëerd voor iedereen."

Rayburn zei dat het interessant zal zijn om te zien hoe filmkijkers reageren op het nieuws en hoeveel er daadwerkelijk zullen afstemmen op HBO Max.

"Het is te vroeg om de impact te kennen en te zien wat het verbruik is en hoe het de vraag en het aantal kijkers stimuleert," zei hij.

HBO Max is slechts een van de vele streamingdiensten die beschikbaar zijn in de zeer competitieve streamingmarkt. Volgens No Film School regeert Netflix nog steeds met 183 miljoen wereldwijde abonnees (vanaf maart 2020), gevolgd door Amazon Prime Video met 150 miljoen wereldwijde abonnees en Hulu met 30,4 miljoen.

Image
Image

HBO-eigenaar AT&T's winstrapport over het derde kwartaal onthulde dat HBO Max 12,7 miljoen actieve abonnees heeft, hoewel 28,7 miljoen klanten in aanmerking kwamen voor HBO Max, dus het heeft nog veel in te halen om te bereiken " Netflix"-status.

Het is niet ongebruikelijk dat deze platforms hun eigen films uitbrengen, en Netflix doet het al jaren. Veel van de films die Netflix heeft geproduceerd - The Irishman, Marriage Story, The Two Popes, enz. - zijn succesvol geworden en hebben zelfs prijzen gewonnen.

Disney Plus - dat rechtstreeks verbonden is met Disney Studios - besloot vanwege de pandemie in september zijn live-action versie van Mulan uit te brengen, en de filmversie van Hamilton sloeg de bioscoop over en werd in plaats daarvan rechtstreeks op het platform uitgezonden de zomer.

Hoe zit het met bioscopen?

Aangezien wanhopige tijden om wanhopige maatregelen vragen, moesten filmstudio's creatief worden met het uitbrengen van films tijdens een pandemie. Niet iedereen vindt echter de overstap naar in de studio geproduceerde films op streamingdiensten een goede zaak, vooral de bioscoopindustrie.

"Het is duidelijk dat WarnerMedia van plan is een aanzienlijk deel van de winstgevendheid van zijn filmstudio-divisie - en die van zijn productiepartners en filmmakers - op te offeren om zijn HBO Max-start-up te subsidiëren", Adam Aron, CEO van AMC Entertainment, zei in een verklaring aan Deadline."Wat AMC betreft, we zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Warner dit niet op onze kosten doet."

Image
Image

Rayburn zei echter dat het kijken naar films in een theater niet zal ophouden te bestaan en dat deze streamingtrend hoogstwaarschijnlijk tijdelijk is.

"Ik denk niet dat dit de nieuwe norm zal worden, want bioscopen zullen terugkomen", zei hij. "Misschien overleeft niet iedereen de neergang, maar mensen zullen altijd terug willen naar de film, omdat er iets te zeggen v alt over die unieke ervaring."

Rayburn voegde toe dat hoewel de pandemie moeilijk is geweest voor bioscopen, aan de andere kant van het spectrum, filmstudio's ook zwaar zijn getroffen en ook moeten doen wat het beste is in hun belang.

"Theaters gaan niet snel open, dus wat moeten [de studio's] doen?" hij vroeg. "Hoewel dit enige inkomsten wegneemt van theaters, zijn theaters niet open."

Dus terwijl je volgend jaar misschien naar de Matrix 4 op je bank kijkt, zullen we uiteindelijk allemaal weer de bioscoop in gaan om films te ervaren zoals ze bedoeld waren om bekeken te worden.

Aanbevolen: