Hoe Time Machine naar een nieuwe back-upschijf te verplaatsen

Inhoudsopgave:

Hoe Time Machine naar een nieuwe back-upschijf te verplaatsen
Hoe Time Machine naar een nieuwe back-upschijf te verplaatsen
Anonim

Wat te weten

  • Formatteer de nieuwe schijf, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Info ophalen. Zorg ervoor dat Eigendom op dit volume negeren niet actief is. Log in als beheerder.
  • In Systeemvoorkeuren > Time Machine, haal het vinkje weg voor Back-up automatisch maken. Sleep Backups.backupdb van de oude schijf naar de nieuwe.
  • Klik in het Time Machine-voorkeurenpaneel op Selecteer schijf. Selecteer de nieuwe schijf en klik op Gebruik schijf. Vink het vakje aan naast Automatisch een back-up maken.

Dit artikel legt uit hoe u uw back-upbestanden naar een nieuwe, grotere Time Machine-schijf kunt verplaatsen zonder gegevens te verliezen. Instructies hebben betrekking op apparaten met macOS 10.6 en hoger.

Tijdmachine verplaatsen naar een nieuwe schijf

Volg deze stappen om uw huidige Time Machine-back-up naar een nieuwe, grotere schijf te verplaatsen.

  1. Sluit de nieuwe harde schijf aan op je Mac, intern of extern. Externe schijven kunnen worden aangesloten op een USB-, Thunderbolt- of FireWire-poort op de Mac.
  2. Start de computer.
  3. Time Machine werkt met schijven in Mac OS Extended (Journaled)-indelingen en Xsan-indelingen. Als de back-upschijf die u aansluit niet compatibel is, zal de Mac u vragen deze te wissen. Bij sommige OS-versies vraagt de Mac u bij deze stap opnieuw te formatteren. Zo niet, dan kunt u de schijf formatteren met Schijfhulpprogramma.

    Het formatteren van de harde schijf wist alle gegevens die het bevat.

  4. Hoe u Schijfhulpprogramma gebruikt om uw nieuwe harde schijf te formatteren, hangt af van de versie van macOS die u gebruikt. De instructies zijn verschillend voor versies tot en met Yosemite en die sinds El Capitan.

  5. Zodra u klaar bent met het formatteren van de nieuwe harde schijf, wordt deze geactiveerd op het bureaublad van uw Mac.
  6. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de nieuwe harde schijf op het bureaublad en selecteer Get Info in het pop-upmenu.

    Image
    Image
  7. Zorg ervoor dat Eigendom negeren op dit volume NIET actief is. Om het te wijzigen, klikt u op het hangslotpictogram in de rechterbenedenhoek van het venster.

    Image
    Image
  8. Geef desgevraagd de gebruikersnaam en het wachtwoord van een beheerder op. U kunt nu de wijzigingen aanbrengen.
  9. Klik nogmaals op het hangslot om uw wijzigingen op te slaan.

Je Time Machine-back-up overzetten naar een nieuwe harde schijf

Zodra je de nieuwe schijf hebt ingesteld, moet je je oude Time Machine-back-ups ernaar overbrengen. Dit is wat je moet doen.

  1. Start Systeemvoorkeuren door op het pictogram Systeemvoorkeuren in het Dock te klikken of Systeemvoorkeuren te selecteren in de Applemenu.

    Image
    Image
  2. Selecteer het Time Machine-voorkeurenpaneel.

    Image
    Image
  3. Schuif de Time Machine-schakelaar naar Uit of verwijder het vinkje uit het vakje Automatisch een back-up maken. Beide voeren dezelfde functie uit.

    Image
    Image
  4. Sluit uw oorspronkelijke schijf aan op uw computer en sleep de map Backups.backupdb naar de nieuwe schijf.

    Image
    Image
  5. Geef desgevraagd een beheerdersnaam en wachtwoord op. Het kopieerproces kan even duren, afhankelijk van de grootte van uw huidige Time Machine-back-up.
  6. Zodra het kopiëren is voltooid, keert u terug naar het voorkeurenpaneel van Time Machine en klikt u op Selecteer schijf.

    Image
    Image
  7. Selecteer de nieuwe schijf uit de lijst en klik op Gebruik schijf.

    Image
    Image
  8. Zet de Time Machine-schakelaar op Aan of vink het vakje aan voor Automatisch een back-up maken.

    Image
    Image

Waarom zou je een nieuwe Time Machine-back-upschijf nodig hebben?

Uiteindelijk kunt u besluiten dat u meer ruimte nodig heeft voor uw Time Machine-back-ups en deze naar een grotere schijf wilt verplaatsen. Mogelijk hebt u om twee redenen meer ruimte nodig. De hoeveelheid gegevens die je op je Mac opslaat, is in de loop van de tijd ongetwijfeld gegroeid naarmate je meer applicaties hebt toegevoegd en meer documenten hebt gemaakt en opgeslagen. Op een gegeven moment kan het zijn dat u de beschikbare ruimte op uw originele Time Machine-harde schijf ontgroeit.

De andere reden om meer ruimte nodig te hebben, is de wens om meer gegevensgeschiedenis op te slaan. Hoe meer gegevensgeschiedenis u opslaat, hoe verder terug in de tijd u een bestand kunt terugvinden. Time Machine slaat meerdere generaties documenten of andere gegevens op, zolang u maar genoeg ruimte heeft om ze op te bergen. Wanneer de schijf echter vol raakt, verwijdert Time Machine oudere back-ups om ruimte te bieden voor de meest actuele gegevens.

Een nieuwe Time Machine-schijf selecteren

Bij een Time Machine is de schijfgrootte belangrijker dan de algehele prestaties. Schijfsnelheid zou niet van belang moeten zijn voor een back-upschijf die u meestal gebruikt om gegevens op te slaan zonder deze op te halen, dus u moet zoeken naar de meeste opslagruimte die u zich kunt veroorloven.

Externe behuizingen zijn een uitstekende keuze voor Time Machine-schijven, zodat u de schijf op uw Mac kunt aansluiten met Thunderbolt of USB 3, afhankelijk van uw behoeften. Behuizingen met USB 3 en hoger zijn verreweg de meest populaire en de goedkoopste behuizingsopties, en ze zijn een goede waarde voor dit gebruik. Zorg ervoor dat de behuizing van een gerenommeerde fabrikant is.

Aanbevolen: