Hoe u uw Mozilla Thunderbird-profielmap kunt vinden

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Mozilla Thunderbird-profielmap kunt vinden
Hoe u uw Mozilla Thunderbird-profielmap kunt vinden
Anonim

Wat te weten

  • Windows PC: Ga naar Start > Search, voer %appdata% in en selecteer Roaming. Selecteer in Windows Verkenner Thunderbird > Profiles.
  • Mac: Ga naar Finder > Go, houd de Option-toets ingedrukt, en selecteer Bibliotheek. Open de map Thunderbird en open vervolgens de map Profiles.
  • Linux: profielmappen bevinden zich in ~/.thunderbird. Als u een build van derden van Debian of Ubuntu gebruikt, gaat u naar ~/.mozilla-thunderbird.

Dit artikel legt uit hoe u de map kunt vinden die uw Mozilla Thunderbird-e-mailberichten, filters, instellingen en meer bevat. De instructies hebben betrekking op Windows 10, Windows 8.1, Windows 7, Windows Vista, macOS en Linux.

Zoek een Thunderbird-profiel op een Windows-pc

Hier leest u hoe u toegang krijgt tot uw Thunderbird-profielbestanden op een Windows-pc:

  1. Open het Windows Start-menu.

    Image
    Image
  2. Voer in het vak Zoeken %appdata%. in
  3. Selecteer het Roaming item dat in het menu verschijnt.
  4. Selecteer in het Windows Verkenner-venster Thunderbird > Profiles. Elke map in deze map is een profiel op uw computer.

    Image
    Image

    U kunt ook rechtstreeks naar uw profielmap navigeren op C:\Users\\AppData\Roaming\Thunderbird\Profiles\\. Of gebruik het Thunderbird-menupad Help > Informatie over het oplossen van problemen en selecteer vervolgens Map weergeven.

Zoek een Thunderbird-profiel op een Mac

Hier leest u hoe u toegang krijgt tot uw Thunderbird-profielbestanden op een Mac-computer:

  1. Selecteer Finder.
  2. Selecteer in de menubalk het Go menu.
  3. Houd de Option-toets ingedrukt en selecteer vervolgens Bibliotheek.
  4. Open de Thunderbird map en open vervolgens de Profiles map.

    Image
    Image
  5. Uw profielmap bevindt zich in deze map. Als je maar één profiel hebt, heeft de map default in de naam.

Zoek een Thunderbird-profiel op een Linux-systeem

In een Linux-systeem bevinden de profielmappen zich in ~/.thunderbird. Als u echter een build van derden van Debian of Ubuntu gebruikt, slaan die builds uw profielmap op in ~/.mozilla-thunderbird. Dit zijn verborgen mappen.

Nadat u uw profielmap hebt gevonden, maakt u een back-up of verplaatst u uw Mozilla Thunderbird-profiel, of archiveert u specifieke mappen.

Wat zijn profielmappen?

Mozilla Thunderbird slaat uw persoonlijke gegevens op in een reeks bestanden die een profiel worden genoemd. Het profiel bevat lokale e-mail, kopieën van berichten die zich op de e-mailserver bevinden en wijzigingen die zijn aangebracht in de Thunderbird-accountinstellingen of werkbalk. Thunderbird slaat profielbestanden en programmabestanden afzonderlijk op, zodat u Thunderbird kunt verwijderen zonder uw berichten en instellingen te verliezen. Als er iets misgaat met een Thunderbird-update, is uw informatie nog steeds beschikbaar.

Aanbevolen: