Hoe de Google Docs Flyer-sjabloon te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Google Docs Flyer-sjabloon te gebruiken
Hoe de Google Docs Flyer-sjabloon te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Klik in Google Docs op Sjabloongalerij, selecteer een sjabloon en voeg een titel toe. De sjabloon is nu opgeslagen in Google Docs.
  • Verander de koppen en tekst, verwissel afbeeldingen en voeg uw eigen afbeeldingen toe, voeg websitelinks toe en sla uw nieuwe flyer op.
  • Om uw flyer te delen, klikt u op File > Share, voert u een e-mailadres in en klikt u op Send. Of klik op Kopieer link en stuur een link naar uw flyer.

Dit artikel legt uit hoe je een flyer maakt op Google Docs. Instructies zijn van toepassing bij het gebruik van Google Docs in een browser. Deze opties zijn niet beschikbaar in de Google Docs iOS- of Android-apps, terwijl er beperkte mogelijkheden zijn in Google Docs voor iPad.

Hoe maak je een flyer in Google Docs

Het maken van een flyer in Google Documenten kost niet veel tijd dankzij een reeks Google-flyersjablonen die via de site beschikbaar worden gesteld. Dat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het bedenken van een idee. U kunt binnen enkele ogenblikken aan de slag. Dit is wat je moet weten als het gaat om het maken van een flyer.

Je moet een Google-account hebben om dit te kunnen doen. Als je dat niet doet, maak dan een nieuw account aan voordat je doorgaat met het volgen van deze instructies.

  1. Ga naar
  2. Klik op Sjabloongalerij om de lijst met sjabloonopties uit te vouwen.

    Image
    Image
  3. Kies een sjabloon die past bij uw behoeften.

    Google Documenten heeft geen categorie die uitsluitend is gewijd aan flyers, maar veel van de vermelde sjablonen kunnen net zo goed werken voor folders of brochures als voor andere doeleinden.

  4. Kies je gewenste sjabloon.

    Image
    Image
  5. Voer een titel in voor het document om het op te slaan.

    Image
    Image
  6. De flyersjabloon is nu geopend en opgeslagen in uw Google Docs-account.

Wijzigingen aanbrengen in de flyer-sjabloon op Google Docs

Dus je hebt een sjabloon gekozen en je weet niet zeker wat je nu moet doen. Hier zijn suggesties voor wat u zou kunnen veranderen om aan uw behoeften te voldoen.

We hebben de Lively Newsletter-sjabloon uit de categorie Werk gebruikt, maar de instructies zijn hetzelfde voor alle sjabloonopties.

  • Verander de tekst: Klik op de koppen en hoofdtekst en verander ze in de gewenste tekst. Vergeet niet te veranderen naar een lettertype dat u verkiest als u niet enthousiast bent over het bestaande.
  • Afbeeldingen wijzigen: Om een afbeelding te wijzigen, klikt u erop en vervolgens op Replace Image.
  • Websitelinks wijzigen: Als de sjabloon bedoeld is voor online gebruik, vergeet dan niet om eventuele websitedetails te wijzigen die al zijn opgenomen. Klik op de link en klik vervolgens op Link bewerken om deze te wijzigen.
  • Bestand opslaan: Google Docs slaat documenten automatisch op, dus als u klaar bent, kunt u het venster of tabblad gewoon sluiten.

Een flyer delen op Google Docs

Als je eenmaal een flyer hebt gemaakt, wil je deze misschien met iemand anders delen om te controleren of deze er goed uitziet. Zo doe je dat.

  1. Klik op Bestand.
  2. Klik op Delen.

    Image
    Image

    Als u het document liever wilt afdrukken, bladert u naar beneden en klikt u op Print.

  3. Voer het e-mailadres in van de persoon met wie je de flyer wilt delen en klik op Verzenden. Ze krijgen een uitnodiging om het document te bekijken en te bewerken.
  4. Stuur je liever een link? Klik op Kopieer link en je hebt de link opgeslagen om iemand een bericht te sturen.

    Image
    Image

Waarom Google Docs gebruiken om een flyer te maken?

Ooit een flyer willen maken voor een evenement en geen idee waar te beginnen? Google Docs, de gratis op een webbrowser gebaseerde tekstverwerker, heeft een reeks verschillende sjablonen om dat proces te vereenvoudigen als u er niet een helemaal opnieuw wilt maken. Helaas zijn er geen specifieke flyersjablonen voor Google Documenten, maar sommige andere sjablonen zijn ideaal voor het adverteren van lokale evenementen of als u flyers moet uitgeven voor een vermist huisdier.

Aanbevolen: