De 15 beste Dolby Atmos-films om thuis te kijken

Inhoudsopgave:

De 15 beste Dolby Atmos-films om thuis te kijken
De 15 beste Dolby Atmos-films om thuis te kijken
Anonim

Als je van surroundgeluid houdt, ken je waarschijnlijk al de kracht van Dolby Atmos. Wanneer een film deze technologie gebruikt, kunnen de geluidsontwerpers omgevingsgeluiden op verschillende luidsprekerlocaties plaatsen, waardoor u echt in de film wordt ondergedompeld. Als je net een surround sound-systeem hebt opgezet, probeer het dan uit met een van de geweldige Dolby Atmos-compatibele films hieronder.

Mad Max: Fury Road

Image
Image

IMDb-beoordeling: 8.1/10

Genre: Actie, Avontuur, Sci-Fi

Met: Tom Hardy, Charlize Theron

Regie: George Miller

Beoordeling van bewegende beelden: R

Duurtijd: 2 uur

Bekijk Fury Road voor een van de beste post-apocalyptische films tot nu toe. Het speelt zich af in een woestenij waar water schaars is en de spanningen hoog zijn. De film is zeer gestileerd en visueel adembenemend, en het surroundgeluid dat in de film is geïntegreerd, plaatst je echt midden in het ruige voertuig Road Wars. Met veel diepe, rijke motorgeluiden, explosies en de intense soundtrack, zal Mad Max: Fury Road jou en je speakers zeker meenemen voor een ritje.

Babychauffeur

Image
Image

IMDb-beoordeling: 7.6/10

Genre: Actie, Misdaad, Drama

Met: Ansel Elgort, Kevin Spacey, Lily James

Regie: Edgar Wright

Beoordeling van bewegende beelden: R

Duurtijd: 1 uur 53 minuten

Geregisseerd door Edgar Wright, die ook Scott Pilgrim vs. the World en Hot Fuzz creëerde, is Baby Driver een unieke film waarin geluid centraal staat. De film draait om een chauffeur die van muziek houdt en die van muziek houdt, waardoor de filmmakers volop de kans krijgen om met geluid te spelen. Het is een belangrijk stuk van de plot zelf, en de ervaring is nog beter als je het in Dolby Atmos kunt horen.

Blade Runner 2049

Image
Image

IMDb-beoordeling: 8/10

Genre: Sciencefiction, Actie

Met: Ryan Gosling, Harrison Ford

Regie: Denis Villeneuve

Beoordeling van bewegende beelden: R

Duurtijd: 2 uur 44 minuten

Al een verbluffend visueel stuk, de Dolby Atmos-technologie tilt deze film naar een hoger niveau en neemt je mee naar deze weelderige, futuristische wereld. Je hoort elk geluid in de omgeving, van de schijnbaar constante regen tot hightech machines tot de drukte van de stad. In combinatie met de weergalmende, rijke soundtrack van Hans Zimmer staat u een ervaring te wachten die u niet snel zult vergeten.

Ziel

Image
Image

IMDb-beoordeling: 8.1/10

Genre: Avontuur, Komedie

Met: Jamie Foxx, Tina Fey

Directors: Pete Doctor, Kemp Powers

Beoordeling van bewegende beelden: PG

Duurtijd: 1 uur en 40 minuten

Een van de meest originele Pixar-films tot nu toe, de soundtrack voor de film won een Golden Globe-prijs, geproduceerd door Trent Reznor en Atticus Ross. De muziek in de film wordt gescheiden door twee verschillende werelden: het hiernamaals en de aarde. Dit zorgt voor een prachtige dynamiek van geluid, vol zowel sfeer als up-beat deuntjes.

Zwaartekracht

Image
Image

IMDb-beoordeling: 7.7/10

Genre: Sciencefiction, Avontuur, Drama

Met: Sandra Bullock, George Clooney

Regie: Alfonso Cuaron

Motion Picture Rating: PG-13

Duurtijd: 1 uur 31 minuten

Deze film die zeven Academy Awards won, waaronder die voor beste prestatie in geluidsbewerking en geluidsmixing. Het is een iconisch werk van diepte en sfeer, zowel visueel als qua sounddesign. Tijdens deze film kun je echt alle geluiden van de ruimte voelen, of het gebrek daaraan, terwijl de filmmakers realistisch weergeven hoe geluid zou werken in een vacuüm. Het is echt dit minimalisme in Gravity dat het een unieke ervaring maakt.

De Mars

Image
Image

IMDb-beoordeling: 8/10

Genre: Sciencefiction, Avontuur, Drama

Met: Matt Damon, Jessica Chastain, Kristin Wiig

Regie: Ridley Scott

Motion Picture Rating: PG-13

Duur: 2 uur 24 minuten

Gebaseerd op de gelijknamige roman, werd The Martian geregisseerd door Ridley Scott, ook wel bekend als de maker van Alien. De film volgt Mark Watney, gespeeld door Matt Damon, een astronaut die strandt op een missie naar Mars. Als je deze film met Dolby Atmos bekijkt, kom je precies in de winderige, stoffige omgeving van de planeet. Vooral het begin van de film, tijdens de windstorm, is krachtig. Als je volledig ondergedompeld wilt worden in de ruimte, is The Martian een goede keuze.

Spiderman: Into The Spider-couplet

Image
Image

IMDb-beoordeling: 8.4/10

Genre: Actie, Avontuur

Met: Shameik Moore, Jake Johnson, Hailee Steinfield

Regie: Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman

Beoordeling van bewegende beelden: PG

Duurtijd: 1 uur 57 minuten

Into the Spider-verse is een Spiderman-film als geen ander. Het volgt Miles Morales, die de krachten van Spiderman krijgt nadat hij gebeten is door een spin. De film verkent de verschillende versies van Spiderman, met veel actie en leuke momenten. Het beste van de film ligt echter in de unieke geanimeerde wereld, vol levendige kleuren en ergens tussen 2D en 3D. Kijken in surround sound maakt de ervaring alleen maar veel beter, omdat je alle baszware actietracks in je opneemt als de meerlagige geluidsomgevingen.

Ready Player One

Image
Image

IMDb-beoordeling: 7.4/10

Genre: Sciencefiction, Actie, Avontuur

Starring: Tye Sheridan, Olivia Cooke

Regie: Steven Spielberg

Motion Picture Rating: PG-13

Duur: 2 uur 20 minuten

Het uitgangspunt van deze film is gericht op een volledig meeslepende videogame, waarbij spelers een headset opzetten en zich echt in de wereld van de game bevinden. Het is dus logisch dat de makers van deze film zouden proberen dit effect zoveel mogelijk na te bootsen voor kijkers. Met Dolby Atmos kan dit gevoel worden geactualiseerd, terwijl je de geluiden van een snelle race of subtiele geluiden van de gamewereld ervaart.

The Matrix

Image
Image

IMDb-beoordeling: 8.7/10

Genre: Actie, Sci-Fi

Met: Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Laurence Fishburne

Regie: Lana Wachowski, Lilly Wachowski

Beoordeling van bewegende beelden: R

Duur: 2 uur 16 minuten

Een van de meest innovatieve en meeslepende films aller tijden, The Matrix kreeg een 4K-release met Dolby Atmos in 2018, waardoor een van de beste filmische ervaringen voldoet aan de huidige normen. En het levert wel, met gecontroleerde bas die je echt kunt voelen tijdens gespannen sequenties. Je zult vooral de beroemde shoot-out tegen het einde willen meemaken, waardoor je direct in de actie terechtkomt.

Een rustige plek

Image
Image

IMDb-beoordeling: 7.5/10

Genre: Horror, Drama, Sci-Fi

Met: Emily Blunt, John Krasinski, Millicent Simmonds

Regie: John Krasinski

Motion Picture Rating: PG-13

Duurtijd: 1 uur 30 minuten

Je zou kunnen denken dat deze film qua surround sound niet veel te bieden heeft, aangezien de focus ligt op een gezin dat stil moet blijven of het risico loopt te worden gehoord door buitenaardse wezens. Het is echter dit gebruik van geluid in de film dat het echt in een ongelooflijk spannende ervaring stuwt. Je zult merken dat je een of twee keer je adem inhoudt tijdens de nauwe ontmoetingen met de wezens uit de film, waarbij je elk geluid van dichtbij en claustrofobisch hoort.

Ons

Image
Image

IMDb-beoordeling: 6.8/10

Genre: Horror, Thriller

Met: Lupita Nyong'o, Winston Duke, Elizabeth Moss

Regie: Jordan Peele

Beoordeling van bewegende beelden: R

Duur: 1 uur 56 minuten

Regisseur Jordan Peele, die ook de bedenker was van de film Get Out, bracht zijn volgende tot nadenken stemmende film Us uit met veel lovende kritieken. Het volgt een familie die besluit een uitstapje te maken naar het strandhuis van hun moeder uit de kindertijd, maar er begint iets heel vreemds te gebeuren. Als je een fan bent van horror, maar eens iets anders wilt, dan is dit een geweldige film om op te pikken. Niet in de laatste plaats vanwege het indrukwekkende gebruik van Dolby Atmos-geluid, dat pas echt voet aan de grond krijgt wanneer de dubbelgangerversies van de familie verschijnen, wat een extra pit geeft aan de zich ontvouwende actie.

Pacific Rim

Image
Image

IMDb-beoordeling: 6.9/10

Genre: Sciencefiction, Actie, Avontuur

Met: Idris Elba, Charlie Hunnam, Rinko Kikuchi

Regie: Guillermo del Toro

Motion Picture Rating: PG-13

Duur: 2 uur 11 minuten

Als je echt een intense rit wilt maken in je thuisbioscoop, biedt Pacific Rim een fenomenale bezorging. De film is gebaseerd op gevechten tussen enorme, mensachtige machines genaamd Jaegers, en monsters afkomstig uit de oceaan, bekend als de Kaiju. Wat volgt is niets minder dan boeiend, je voelt elke botsing terwijl je in duizelingwekkende vechtscènes wordt gegooid.

Roma

Image
Image

IMDb-beoordeling: 7.7/10

Genre: Drama

Met: Yalizta Aparicio, Marina de Tavira, Diego Cortina Autrey

Regie: Alfonso Cuaron

Beoordeling van bewegende beelden: R

Duur: 2 uur en 15 minuten

Alfonso Cuaron, die ook Gravity regisseerde, was een grote fan van wat Dolby Atmos kon doen. Hij geloofde dat de technologie eigenlijk beter geschikt was voor meer intieme omgevingen, dan voor in-your-face blockbusters. Hij leverde overtuigend bewijs voor deze theorie met Roma, een film waarin hij zijn geluidsmixers vele maanden de tijd gaf om hun geluidsontwerp te maken. Als je getuige wilt zijn van de subtiele kracht die Atmos kan bereiken, kijk dan naar Roma.

Logan

Image
Image

IMDb-beoordeling: 8.1/10

Genre: Actie, Drama, Sci-Fi

Met: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Dafne Keen

Regie: James Mangold

Beoordeling van bewegende beelden: R

Duur: 2 uur 17 minuten

Logan is een superheldenfilm in tegenstelling tot de meeste andere, die de veel oudere en vermoeidere Wolverine volgt, gespeeld door Hugh Jackman. Deze film is vooral een karakterstudie, maar het is nog steeds een Wolverine-film, en heeft dus genoeg actie. Het Dolby Atmos-gebruik in deze film verspreidt het geluid over alle luidsprekers, waardoor je midden in elke scène zit. De beoordeling serieus op deze film.

Deadpool

Image
Image

IMDb-beoordeling: 8.0/10

Genre: Komedie, Actie, Avontuur

Met: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, T. J. Miller

Regie: Tim Miller

Beoordeling van bewegende beelden: R

Duurtijd: 1 uur 48 minuten

Over unieke superheldenfilms gesproken, Deadpool is een geweldige film om op te zetten om te zien hoe ver je speakers kunnen gaan. Het is buitengewoon hilarisch, maar vol met aangrijpende actiescènes, en Dolby Atmos tilt het geheel naar een ander niveau. Ze complimenteren de uitgesproken visuele stijl van de film en versterken de brekende elementen van de vierde muur. Geluidseffecten, zoals geweerschoten, crashes en veel explosies, worden versterkt met Atmos. Dit is een leuke film, maar zeker niet voor kinderen.

Aanbevolen: