De 8 beste weerstations voor thuis van 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste weerstations voor thuis van 2022
De 8 beste weerstations voor thuis van 2022
Anonim

We worden gebombardeerd met het weer op bijna elk scherm waar we naar kijken, van smartwatches en telefoons tot computers (en zelfs sommige slimme koelkasten en weegschaal). Maar als je een echt persoonlijke kijk op het weer wilt hebben en een waarschuwing wilt wanneer het op het punt staat naar het zuiden te gaan, kan een weerstation voor thuis het antwoord zijn.

Het geeft je een live feed van gegevens uit je achtertuin, die, als je een boer bent of in een stormgevoelig gebied woont, je waardevolle tijd kan geven als er slecht weer op komst is. Zelfs als je woont waar het weer redelijk stabiel is, is de hoeveelheid gegevens die je kunt verzamelen met een weerstation voor thuis echt fascinerend om naar te kijken, vooral als je de slimme apps gebruikt die velen van hen kunnen gebruiken.

Beste algemeen: Ambient Weather WS-2902 WiFi Smart Weather Station

Image
Image

Met zijn 10 sensoren verpakt in een klein, redelijk geprijsd pakket, is de Ambient Weather WS-2902 onze beste keuze. Het deed alles goed genoeg, waardoor dit model gemakkelijk te kiezen was.

Het is niet perfect, maar we denken dat de grote sensorreeks zal voldoen aan de behoeften van elke weerliefhebber. U kunt gegevens krijgen over windsnelheid, windrichting, regenval, buitentemperatuur, luchtvochtigheid buiten, zonnestraling en UV. Binnen krijg je de binnentemperatuur, vochtigheid en luchtdruk.

Cruciaal is dat die sensorgegevens niet alleen beschikbaar zijn voor weergave op het ietwat rommelige LCD-scherm. Dankzij de Wi-Fi-connectiviteit is het beschikbaar op bijna elk apparaat dat je bezit en is het zelfs compatibel met Alexa en Google Assistant. We houden van de connectiviteit en toegankelijkheid hier. De weer-app verzamelt weergegevens voor analyse en u kunt de gegevens opslaan voor verdere analyse als dat uw ding is. Anders geeft het LCD-scherm u een goed beeld van het weer rondom uw huis.

Display: LCD | Vochtigheid: Ja | Wind: Ja | Regenval: Ja | Barometrische druk: Ja

Op papier lijkt het Ambient Weather WS-2902A Osprey-weersysteem het perfecte budget alternatief voor veel duurdere weerstations. Helaas verta alt de interessante esthetiek zich niet in bouwkwaliteit, vooral niet op het gebied van materialen. Het plastic voelt erg goedkoop aan en is niet erg duurzaam.

We waren bezorgd over het ontbreken van duidelijke afdichtingen op de batterijklep en rond andere verwijderbare componenten - dit creëert de duidelijke mogelijkheid dat vocht het binnenste van de sensorarray binnendringt. Gelukkig hebben we hier tijdens onze tests geen problemen mee ondervonden.

Een ander punt van zorg is de plaatsing van het zonnepaneel. Het bevindt zich in het centrum van het station en ligt er plat bovenop, wat niet ideaal is voor een maximale efficiëntie van energiewinning. De meest in het oog springende fout in het basisstation is de luide piep die het afgeeft wanneer u op een van de knoppen drukt. Het is belachelijk luid en maakt het bedienen van het station een vervelende ervaring. De weergave van het basisstation v alt enigszins tegen.

Tijdens onze tests hebben we vastgesteld dat de WS-2902A behoorlijk nauwkeurig is, hoewel misschien niet zo betrouwbaar als duurdere systemen. Naast wifi verbind je de WS-2902A met een slimme hub. Deze reeks compatibele diensten is waar het meest potentiële praktische gebruik kan worden gemaakt van een weerstation. - Andy Zahn, producttester

Image
Image

Beste budget: La Crosse Technology C85845-INT weerstation

Image
Image

Als je op zoek bent naar eenvoud, dan is de La Crosse Technology C85845V3 voor jou bedoeld. U krijgt binnen- en buitentemperaturen, vochtigheid en geanimeerde voorspellingspictogrammen op het LCD-scherm, dat een kleurcode heeft en groot genoeg is om gemakkelijk van de andere kant van de kamer te kunnen lezen.

Het weerstation heeft niet alle toeters en bellen die anderen hebben, maar het heeft automatische tijdcorrectie, zomertijd, alarmen en waarschuwingen voor temperatuurzones.

In een notendop, het is een basisapparaat maar heeft net genoeg gegevens zodat je je dag gemakkelijk kunt plannen rond het weer.

Display: LCD | Vochtigheid: Ja | Wind: Nee | Regenval: Nee | Barometrische druk: Nee

Beste 5-in-1: AcuRite 01528 draadloos weerstation

Image
Image

Dit 5-in-1 station geeft je toegang tot de buitentemperatuur, vochtigheid, windsnelheid en -richting, en regen. Als je een lange dag voor de boeg hebt, kan het station een 24-uursvoorspelling geven. Het LCD-scherm is ook gemakkelijk te lezen vanaf de andere kant van de kamer.

Display: LCD | Vochtigheid: Ja | Wind: Ja | Regenval: Ja | Barometrische druk: Nee

Beste voor boeren: Davis Instruments Vantage Vue 6250 draadloos weerstation

Image
Image

De Vantage View 6250 heeft bijna real-gegevensoverdracht van het station naar het LCD-scherm, dus het zal letterlijk live-metingen zijn als je naar het scherm kijkt.

De Vantage View zou ook de Vintage View kunnen worden genoemd vanwege het gedateerde ontwerp en het feit dat het station niet direct op internet aansluit. Toch is het een solide eenheid met het uiterlijk van toen producten betrouwbaarder (en minder flitsend) waren.

Dit weerstation is ook vrij duur in vergelijking met sommige van de concurrentie. Je beta alt voor kwaliteit, maar minder serieuze hobbyisten doen het misschien beter met minder dure hardware.

Display: LCD | Vochtigheid: Ja | Wind: Ja | Regenval: Ja | Barometrische druk: Ja

Dit weerstation bestaat uit een displayconsole en een geïntegreerde sensorsuite (ISS), en ze zijn beide gebouwd met meer duurzaamheid in het achterhoofd dan esthetiek.

De sensorsuite combineert een groot aantal sensoren goed in een relatief compact pakket. Het is gemaakt van wit en zwart plastic en voelde lekker stevig aan tijdens de montage en hield goed stand onder zware wind en regen tijdens onze tests. Het belangrijkste probleem met de sensorsuite is dat je temperatuur, vochtigheid, windsnelheid en -richting en regenval meestal niet allemaal op dezelfde locatie wilt meten.

De console ziet er oud uit en voelt onhandig aan. Het werkt goed, maar het lijkt echt een overblijfsel uit het verleden. Hoewel alle informatie die u nodig heeft direct uit de doos wordt weergegeven, kunt u de functieknoppen gebruiken om naar aanvullende informatie en grafieken te gaan.

Davis kan bogen op extreem nauwkeurige sensorhardware, iets wat we tijdens onze tests hebben bevestigd. - Jeremey Laukkonen, producttester

Image
Image

Beste 3-in-1: AcuRite 00589 Pro Color Weerstation

Image
Image

Als je nieuwsgierig bent naar het weer maar prijsbewust bent, is de AcuRite 00589 er een om te overwegen. Hoewel de gegevens niet zo perfect zijn als de duurdere eenheden op deze lijst en het een regensensor mist, is het model veel goedkoper dan vele andere.

In tegenstelling tot veel duurdere weerstations, gebruikt dit apparaat standaard AA-batterijen en heeft het geen zonnepaneel om ze opgeladen te houden.

Het scherm is een beetje vreemd - er wordt beweerd dat het in kleur is, maar het is eigenlijk een eenvoudig tweekleurig scherm met een veelkleurige statische achtergrond. De kijkhoeken zijn ook slecht, dus je moet er recht naar kijken.

Display: LCD | Vochtigheid: Ja | Wind: Ja | Regenval: Nee | Barometrische druk: Ja

De Pro Color 00589 heeft een enkele sensorkop die alle buitensensoren bevat. Dit is niet ideaal, omdat u meestal geen metingen zoals temperatuur en windsnelheid op dezelfde locatie of hoogte wilt uitvoeren. Het instellen van de AcuRite Pro Color 00589 is zo eenvoudig als het maar zou kunnen zijn.

Het scherm is een eenvoudig tweekleurig LCD-scherm met een veelkleurige statische achtergrond. Het is helder en gemakkelijk te lezen, zelfs op afstand, met grote cijfers en pictogrammen die alle essentiële informatie in één oogopslag bieden. Het enige probleem is dat de kijkhoeken verschrikkelijk zijn.

Dit weerstation bevat een windmeter, een temperatuursensor, een luchtdruksensor en een vochtigheidssensor. Deze sensoren worden allemaal als redelijk nauwkeurig beoordeeld, en dat was mijn ervaring. Dit apparaat heeft geen manier om windrichting of regenval te meten, dus houd daar rekening mee als dit metingen zijn die u wilt kunnen bijhouden.

Het heeft ook geen enkele vorm van connectiviteit buiten de draadloze verbinding tussen de sensoreenheid en de weergave-eenheid. - Jeremy Laukkonen, producttester

Image
Image

Beste uitgave: Davis Instruments 6153 Vantage Pro2

Image
Image

Als je zeker weet dat je een geweldig weerstation wilt, stop dan hier. Klik gewoon op de link om de Davis Instruments 6153 Vantage Pro 2 te kopen. Natuurlijk is het de duurste, maar je krijgt een weerstation dat bestand is tegen omstandigheden die je waarschijnlijk niet kunt (200 mph wind, bijvoorbeeld) en op basis van zijn bouw kwaliteit, gaan ook langer mee dan jij.

We houden niet van het feit dat Davis Instruments kosten in rekening brengt voor het verzenden van gegevens naar internet, maar als het genoeg is om te zeggen dat dit het beste is, dan zeggen we het nog een keer: dit is het beste weerstation je kunt kopen.

Display: LED | Vochtigheid: Ja | Wind: Ja | Regenval: Ja | Barometrische druk: Ja

Beste precisie: Logia LOWSC510WB 5-in-1 weerstation

Image
Image

Dit Logia 5-in-1 (windsnelheid en -richting, temperatuur, vochtigheid, regen) weerstation is een beetje frustrerend. Zoveel van dit apparaat is echt goed: zeer nauwkeurige gegevens en gegevens worden naar de cloud gepusht en vervolgens toegankelijk via gratis iOS- of Android-apps.

Maar de gegevens worden langzamer gesynchroniseerd dan sommige andere op deze lijst, en blijkbaar is het instellen van wifi moeilijker dan het zou moeten zijn. Als je het niet erg vindt om mogelijke problemen op te lossen, word je beloond met nauwkeurige gegevens op het scherm en op welk mobiel apparaat je maar wilt.

Display: LCD | Vochtigheid: Ja | Wind: Ja | Regenval: Ja | Barometrische druk: Ja

Beste ontwerp: Netatmo-weerstation

Image
Image

Het Netatmo-weerstation herinnert ons aan een van die producten die er NIET uit ziet als alle andere in zijn categorie. Zozeer zelfs dat je hem van ver kunt herkennen (zoals de Volkswagen Kever bijvoorbeeld).

Dus wat is de samenvatting op de Netatmo? U krijgt nauwkeurige gegevens en zelfs gegevens die u niet van andere weerstations krijgt, maar u moet een apart apparaat gebruiken om de gegevens te bekijken, omdat er geen bijgevoegd scherm is. En om te krijgen wat velen zouden beschouwen als basisfuncties van regen- en windrapporten, moet je extra betalen. Oh, en het duurt soms 10 minuten om de gegevens te synchroniseren.

Het Netatmo Personal Weather Station is een behoorlijk model met nauwkeurige metingen, maar zoals het is, mist het de functies en instrumenten om het nogal exorbitante prijskaartje te verdedigen - ook al ziet het er geweldig uit.

Display: LCD | Vochtigheid: Ja | Wind: Nee | Regenval: Nee | Barometrische druk: Ja

Het systeem bestaat uit twee slanke cilinders met matgrijze afwerkingen, en op het eerste gezicht lijken de units op verwanten van de eerste generatie Echo Plus.

Zoals het geval is met andere weerstations voor thuis, vereist het Netatmo Personal Weather Station een minimaal maar enigszins vervelend installatieproces. Het is handig om door te gaan en de Netatmo-app te downloaden voordat u de weerstations fysiek instelt. De Netatmo-app is absoluut de opvallende functie van dit persoonlijke weerstation, waarmee individuen onderweg basisgegevens binnen en buiten kunnen doorzoeken.

De thermometer, hygrometer en barometer bleken consistent nauwkeurig te zijn. Aan de andere kant kan het soms een beetje problematisch zijn om re altime gegevens te begrijpen. In plaats van bijvoorbeeld live buitenmetingen te monitoren, wordt de app om de paar minuten vernieuwd om bijgewerkte informatie te bieden. - Dallon Adams, producttester

Image
Image

Als je een eenvoudig, eenvoudig weerstation wilt, zeggen onze experts dat de meeste mensen de Ambient Weather WS-2902 moeten kopen (bekijk op Amazon). Onze testers hebben ontdekt dat het de juiste hoeveelheid sensoren heeft om aan al uw weerstationbehoeften te voldoen. We weten zeker dat je er blij mee zult zijn. Als je het beste van het beste wilt, koop dan de Davis Instruments 6153 Vantage Pro (bekijk bij Amazon). Je beta alt topdollar, maar het is uitstekend.

Image
Image

Waar u op moet letten bij een weerstation voor thuis

Duurzaamheid

Omdat je weermonitor bedoeld is om allerlei omstandigheden te meten, heb je een buitensensor nodig die bestand is tegen zelfs de meest sneeuwstormen. Zoek er een met robuuste eigenschappen, zoals een behuizing voor bescherming tegen cyclische erosie of vocht. Controleer ook de garantie, aangezien sommige bedrijven u vergoeden als het product zijn beloften niet nakomt.

Transmissieafstand

De instelling van je weerstation kan cruciaal zijn voor de nauwkeurigheid ervan. Het belangrijkste is dat het binnen een bepaalde afstand van het scherm moet zitten. Standaardsensoren werken meestal binnen 330 voet, maar meer premium modellen hebben een transmissieafstand tot 1000 voet afstand. Het is belangrijk om de transmissieafstand in gedachten te houden bij het kopen van een weerstation.

Een andere belangrijke overweging is dat de transmissieafstand over het algemeen wordt geadverteerd in duidelijke zichtlijnen. Als u een weerstation krijgt dat 300 voet kan uitzenden, moet u plannen om de buitensensoren binnen een cirkel of ongeveer 200 voet te monteren. Houd er ook rekening mee dat sommige sensoren niet moeten worden gemonteerd in gebieden die direct zonlicht ontvangen, terwijl weer andere sensoren in direct zonlicht moeten worden gemonteerd.

Connectiviteit

Je buitensensor maakt verbinding met een binnenmonitor die metingen weergeeft in een standaardopstelling. Sommige meer geavanceerde instellingen maken ook verbinding met uw computer of mobiele apparaat, zodat u de statistieken op afstand kunt bekijken. Nog steeds niet onder de indruk? Bepaalde modellen zijn zelfs geïntegreerd met Amazon Alexa, Google Assistant of Apple Homekit, zodat je je assistent om je lokale weer kunt vragen.

Image
Image

FAQ

    Hoe moeilijk is het installeren van een weerstation voor thuis?

    Dit hangt ervan af. Sommige weerstations hebben helemaal geen installatie nodig. Meer gecompliceerde stations zoals de Davis Instruments 6153 hebben echter een verscheidenheid aan instrumenten en masten die een grotere hoeveelheid installatie vereisen. Bovendien kunnen mastgebaseerde sensoren vereisen dat je toestemming hebt van een specifieke eigenschap voordat ze worden geïnstalleerd.

    Heeft uw weerstation thuis toegang tot wifi nodig?

    Als je op afstand toegang wilt krijgen tot uitlezingen van je weerstation, moet je ervoor zorgen dat het een relatief duidelijke en stabiele verbinding met je thuisnetwerk heeft. Deze netwerkverbinding is niet altijd nodig. Sommige weersensoren voor thuis hebben ingebouwde LCD-panelen die actuele informatie kunnen geven zonder dat er een internetverbinding nodig is.

    Waarom zou je een weerstation hebben?

    Als je in een gebied woont dat vatbaar is voor gevaarlijke weersomstandigheden, zoals orkanen of tornado's, kunnen weerstations in huis je veel sneller van tevoren waarschuwen dan een lokale weersvoorspelling kan, vooral als je in een meer landelijk gebied.

    Behalve het bieden van een waarschuwing tegen gevaarlijke weerpatronen, kunnen weerstations voor thuis u gelokaliseerde gegevens geven over vochtigheid en regenval als u een fervent tuinier bent. Voor anderen is het monitoren van het weer een leuke hobby.

    Het meten van regenval en windrichting kan een fascinerende kijk op uw lokale meteorologie zijn. Je kunt die gegevens zelfs bijdragen aan een aantal crowd-sourced weerdiensten zoals Weather Underground.

Waarom vertrouwen op Lifewire

Meredith Popolo is een in Stockholm gevestigde schrijver die gespecialiseerd is in consumententechnologie die is ontworpen om het leven van gebruikers te stroomlijnen, inclusief weerstations in huis.

Andy Zahn is een schrijver die gespecialiseerd is in technologie. Hij heeft camera's, weerstations, hoofdtelefoons met ruisonderdrukking en meer beoordeeld voor Lifewire.

Jeremy Laukkonen is een technisch schrijver en de maker van een populaire blog en het opstarten van videogames. Hij is een expert op het gebied van consumententechnologie en heeft enkele van de weerstations voor thuis op deze lijst beoordeeld.

Dallon Adams is een technische schrijver uit Portland, Oregon die gespecialiseerd is in consumententechnologie. Hij beoordeelde het Netatmo-weerstation op onze lijst.

Adam Doud schrijft al bijna tien jaar in de technologieruimte. Als hij de Benefit of the Doud-podcast niet host, speelt hij met de nieuwste telefoons, tablets en laptops. Als hij niet aan het werk is, is hij een fietser, geocacher en brengt hij zoveel mogelijk tijd buiten door.

Aanbevolen: