Hoe PowerPoint-diamodellay-outs te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe PowerPoint-diamodellay-outs te gebruiken
Hoe PowerPoint-diamodellay-outs te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar View > Slide Master en selecteer de bovenste miniatuur in het diavenster. Gebruik het tabblad Slide Master om kleuren, lettertypen en meer te wijzigen.
  • Gebruik het Slides deelvenster om een miniatuur van de dia-layout te kiezen en wijzigingen aan te brengen in het lay-outmodel.
  • Als u klaar bent met het aanbrengen van wijzigingen, selecteert u Slide Master > Sluit Master View om terug te keren naar uw presentatie.

Gebruik de Slide Master om ervoor te zorgen dat alle dia's in uw PowerPoint-presentatie er hetzelfde uitzien. Pas lettertypen en stijlen toe, voeg multimedia toe en voeg voetnoten in. Deze instructies zijn van toepassing op PowerPoint 2019, 2016 en 2013; PowerPoint voor Microsoft 365; en PowerPoint voor Mac.

Toegang tot de PowerPoint Slide Master

De PowerPoint Slide Master is als een stijlblad voor uw presentaties. Wijzigingen in het diamodel zijn van toepassing op de dia's die worden gemaakt nadat u het diamodel hebt geformatteerd.

Om toegang te krijgen tot de Slide Master in een PowerPoint-presentatie, selecteert u View > Slide Master.

Image
Image

Wijzig de lay-out in het diamodel

De diamodelweergave bevat alle dia-indelingen die in PowerPoint worden gebruikt. Het deelvenster Dia's toont miniatuurafbeeldingen van het diamodel (de bovenste miniatuurafbeelding) en de bijbehorende dia-indelingen (de kleinere miniatuurafbeeldingen onder het diamodel).

Image
Image

Het wijzigen van het lettertype op het diamodel heeft invloed op de tijdelijke aanduidingen voor tekst op alle dia's. Niet alle tijdelijke aanduidingen worden echter beïnvloed door wijzigingen in het diamodel. Mogelijk moet u aanvullende wijzigingen aanbrengen in de verschillende dia-indelingen.

Breng wijzigingen aan in het diamodel voordat u een presentatie maakt. Als u de tekenstijl of kleur op een dia wijzigt voordat u het diamodel en de dia-indelingen bewerkt, blijft de opmaak op die dia's behouden.

Om wijzigingen aan te brengen in het diamodel:

  1. Selecteer het diamodel. Dit is de bovenste miniatuur in het diavenster.

    Image
    Image
  2. Ga naar het Slide Master tabblad om het thema, themakleuren, lettertypen en achtergrond voor de hele presentatie te wijzigen.

    Image
    Image
  3. Selecteer in het Slides paneel een miniatuur van de dia-layout en breng zo nodig wijzigingen aan in het lay-outmodel.

Sluit de PowerPoint Slide Master

Nadat u al uw wijzigingen in het diamodel heeft aangebracht, selecteert u Diamodel > Sluit hoofdweergave om terug te keren naar de presentatie dia's.

Image
Image

Elke nieuwe dia die u aan de presentatie toevoegt, neemt de wijzigingen over die u hebt aangebracht. U bespaart tijd doordat u niet elke afzonderlijke dia hoeft te bewerken. Uw presentatie krijgt een uniforme en professionele uitstraling.

Aanbevolen: