Begrijpen van Microsoft PowerPoint en hoe het te gebruiken

Inhoudsopgave:

Begrijpen van Microsoft PowerPoint en hoe het te gebruiken
Begrijpen van Microsoft PowerPoint en hoe het te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • PowerPoint is een op zichzelf staand programma, een abonnementsservice, een website en een mobiele app.
  • Gebruik PowerPoint door presentaties te maken en aan te passen met tekst, afbeeldingen en andere afbeeldingen.
  • PowerPoint is de populairste presentatiesoftware, maar ook Google Presentaties en Apple Keynote zijn populair.

Microsoft PowerPoint maakt diavoorstellingen die geschikt zijn voor projectoren of grote tv's. Gewoonlijk spreekt een presentator tot het publiek en gebruikt hij de PowerPoint-presentatie om de aandacht van de luisteraars vast te houden en visuele informatie toe te voegen. Sommige presentaties worden echter gemaakt en opgenomen om een digitale ervaring te bieden. Dit artikel behandelt PowerPoint 2019 en 2016, PowerPoint voor Microsoft 365, PowerPoint 2016 en PowerPoint Online.

PowerPoint-presentaties aanpassen

PowerPoint-presentaties worden uitgevoerd naar fotoalbums, compleet met muziek of verhalen, die kunnen worden gedeeld op cd's, dvd's of flashstations. De software ondersteunt grafieken, afbeeldingen en organigrammen. Maak van uw presentatie een webpagina voor e-maildoeleinden of als promotie op de website van uw bedrijf.

Het is gemakkelijk om presentaties aan te passen met uw bedrijfslogo en uw publiek te verbazen door een van de vele ontwerpsjablonen te gebruiken die bij het programma worden geleverd. Er zijn nog veel meer gratis invoegtoepassingen en sjablonen online beschikbaar via Microsoft en andere websites. Naast een diavoorstelling op het scherm, biedt PowerPoint afdrukopties waarmee de presentator hand-outs en overzichten voor het publiek en notitiepagina's kan geven waarnaar de spreker tijdens de presentatie kan verwijzen.

Waar PowerPoint te vinden

PowerPoint is onderdeel van het Microsoft Office pakket en is ook beschikbaar als:

  • Een zelfstandig programma voor Windows-computers en Macs
  • Onderdeel van een Microsoft 365-abonnement
  • PowerPoint Online
  • PowerPoint-apps voor mobiele Android- en iOS-apparaten

PowerPoint gebruiken

PowerPoint wordt geleverd met veel sjablonen die de toon zetten van een presentatie - van informeel tot formeel tot off-the-wall.

Image
Image

Selecteer een sjabloon en vervang de tekst en afbeeldingen van de tijdelijke aanduiding door uw eigen om de presentatie aan te passen. Voeg extra dia's toe in dezelfde sjabloonindeling als u ze nodig hebt en voeg tekst, afbeeldingen en afbeeldingen toe. Voeg tijdens het leren speciale effecten, overgangen tussen dia's, muziek, grafieken en animaties toe - al deze functies zijn ingebouwd in de software - om de ervaring voor het publiek te verrijken.

Samenwerken met PowerPoint

Een groep kan PowerPoint gebruiken om samen te werken aan een presentatie.

In dit geval wordt de presentatie online opgeslagen op Microsoft OneDrive, OneDrive for Business of SharePoint. Stuur uw bijdragers of collega's een link naar het PowerPoint-bestand en wijs ze weergave- of bewerkingsrechten toe wanneer u klaar bent om te delen. Opmerkingen over de presentatie zijn zichtbaar voor alle medewerkers.

Als je de gratis PowerPoint Online gebruikt, werk en werk dan samen met je favoriete desktopbrowser. U en uw team kunnen overal tegelijkertijd aan dezelfde presentatie werken. U hebt een Microsoft-account nodig.

PowerPoint-concurrenten

PowerPoint is verreweg het meest populaire presentatiesoftwareprogramma dat beschikbaar is. In de software worden dagelijks ongeveer 30 miljoen presentaties gemaakt. Hoewel het verschillende concurrenten heeft, missen ze de bekendheid en het wereldwijde bereik van PowerPoint. De Keynote-software van Apple is vergelijkbaar en wordt gratis op alle Macs geleverd, maar heeft slechts een klein deel van de gebruikers van presentatiesoftware.

Aanbevolen: