Hoe de gratis PowerPoint-viewers van Microsoft te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de gratis PowerPoint-viewers van Microsoft te gebruiken
Hoe de gratis PowerPoint-viewers van Microsoft te gebruiken
Anonim

Je hoeft PowerPoint niet op je computer te hebben geïnstalleerd om een PowerPoint-document te openen of te bewerken. Er zijn twee door Microsoft goedgekeurde manieren om deze bestanden te maken, delen, bewerken, afdrukken en openen, en beide zijn 100 procent gratis.

Microsoft liet je diavoorstellingen openen zonder PowerPoint met hun gratis viewer-tool, maar het was beperkt tot alleen bekijken en is niet langer beschikbaar via hun website. Wat u nu kunt gebruiken, is hun webversie of mobiele app.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op PowerPoint Online, Office voor iPad, PowerPoint voor iPad, PowerPoint voor iPhone, PowerPoint voor Android en PowerPoint Mobile voor Windows-telefoons en -tablets.

Microsoft PowerPoint Online

PowerPoint Online is de webversie van PowerPoint. Het heeft niet alle functies van de desktopeditie, maar je kunt er wel bestaande bestanden mee bewerken, nieuwe maken, presentaties delen met anderen en presentaties afdrukken. Het werkt allemaal vanuit je browser, dus je hoeft niets te downloaden of te installeren.

Image
Image

Deze versie van PowerPoint is beschikbaar als je een Microsoft-account hebt (elk e-mailadres dat eindigt op hotmail.com, outlook.com, live.com of msn.com) of een Microsoft 365 werk- of schoolaccount.

De gemakkelijkste manier om een bestaand PowerPoint-bestand online te bekijken of te bewerken, is door het van uw computer te slepen en het rechtstreeks op de PowerPoint Online-webpagina neer te zetten, of door de Upload-link te gebruiken op die pagina. U kunt het ook opslaan in uw OneDrive-account.

PowerPoint Online is compatibel met alle versies van PowerPoint. U kunt een presentatie vanuit PowerPoint Online weer op uw computer opslaan in een aantal bestandsindelingen, waaronder afbeeldingen, PDF, PPTX en ODP.

PowerPoint mobiele apps

Microsoft biedt ook PowerPoint aan mobiele gebruikers. Er is een app voor Android-, iPhone-, iPad- en Windows 11/10-apparaten (mobiel, pc en Surface Hub). De Microsoft Office-app voor Android en iOS bevat ook PowerPoint, samen met Word en Excel.

Download voor:

Image
Image

Net als bij de online PowerPoint-viewer, logt u in de app in met uw Microsoft-account, zodat u toegang hebt tot alle bestanden van uw OneDrive-account, de bestanden die op uw apparaat zijn opgeslagen en PowerPoint-bestanden die zijn opgeslagen in andere cloudopslagservices (zoals Dropbox, Box en verschillende andere).

Je kunt rechtstreeks vanuit de app bewerken en het menu van een geopende diavoorstelling gebruiken om als nieuwe titel op te slaan en af te drukken.

Andere gratis PowerPoint-viewers

De twee hierboven beschreven opties zijn de gratis methoden van Microsoft voor het openen van PowerPoint-bestanden, maar programma's van derden kunnen ook worden gebruikt.

Tenzij u slechts voor een beperkte tijd PowerPoint wilt gebruiken, kunt u als onderdeel van de gratis proefversie van Microsoft Office onze lijsten met gratis presentatiesoftware, gratis online presentatiemakers en gratis Microsoft Office- alternatieven bekijken voor wat extra keuzes die je geen cent kosten.

Je bent misschien opgelucht door de verscheidenheid die beschikbaar is, vooral als je op zoek bent naar een manier om PowerPoint-bestanden te openen en te bewerken in een programma dat niet zo veel lijkt op de software van Microsoft.

Aanbevolen: