Hoe de diasorteerderweergave in PowerPoint te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de diasorteerderweergave in PowerPoint te gebruiken
Hoe de diasorteerderweergave in PowerPoint te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer View > Slide Sorter of selecteer Slide Sorter op de taakbalk in de rechtsonder.
  • Als u een dia opnieuw wilt ordenen, sleept u deze naar een nieuwe locatie.

Dit artikel legt uit hoe je de diasorteerderweergave kunt gebruiken om je dia's opnieuw te ordenen door ze naar een andere volgorde te slepen en neer te zetten. Instructies zijn van toepassing op PowerPoint voor Microsoft 365, PowerPoint 2019, 2016, 2013 en 2010.

Gebruik de diasorteerder in PowerPoint

Wanneer u uw PowerPoint-presentatie voor het eerst opent, worden alle dia's weergegeven als miniaturen aan de linkerkant van het PowerPoint-venster. Sleep dia's omhoog en omlaag in deze lijst om ze opnieuw te ordenen. Als u echter een lange PowerPoint-presentatie heeft, is het gemakkelijker om de diasorteerder te gebruiken om ze opnieuw te ordenen.

Om toegang te krijgen tot de diasorteerder, selecteert u View > Slide Sorter. Of selecteer Slide Sorter op de taakbalk in de rechterbenedenhoek van het PowerPoint-venster.

Image
Image

Sleep uw dia's om ze te reorganiseren

In de weergave Diasorteerder worden PowerPoint-dia's weergegeven als reeksminiaturen. Elke dia geeft een nummer weer onder de linkerbenedenhoek om aan te geven in welke volgorde ze zich bevinden. Als u een dia opnieuw wilt ordenen, sleept u deze naar een nieuwe locatie.

Image
Image

Een presentatie opdelen in secties

Als je verschillende mensen hebt die verschillende delen van de presentatie maken of presenteren, of als je verschillende onderwerpen in je presentatie hebt, organiseer je presentatie dan in secties met behulp van de weergave Diasorteerder. Het groeperen van uw dia's in secties is als het gebruik van mappen om uw bestanden te ordenen in Verkenner.

Als u een sectie wilt maken, klikt u met de rechtermuisknop tussen de twee dia's waar u de presentatie wilt splitsen en selecteert u Sectie toevoegen.

Image
Image

Elke sectie begint op een nieuwe regel in de weergave Diasorteerder. U kunt zoveel secties maken als u wilt.

Hernoem een sectie

Wanneer u een nieuwe sectie maakt, wordt het Rename Section dialoogvenster geopend. Voer in het Sectienaam tekstvak een nieuwe naam in voor de sectie en selecteer Rename.

Image
Image

Als u de sectienaam later wilt wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop op de sectienaam in de weergave Diasorteerder en selecteert u Rename Section.

Image
Image

Voer in het Rename Sectie dialoogvenster een naam in het Sectienaam vak in en selecteer Rename.

Secties verplaatsen of verwijderen

Verplaats de secties om de secties in uw presentatie opnieuw te ordenen. Om een sectie te verplaatsen, klikt u met de rechtermuisknop op de sectienaam en selecteert u Sectie naar boven verplaatsen of Sectie omlaag verplaatsen.

Als het de eerste sectie is, wordt Sectie omhoog verplaatsen grijs weergegeven en niet beschikbaar. Als u met de rechtermuisknop op de laatste sectie klikt, wordt Sectie omlaag verplaatsen grijs weergegeven.

Terug naar de normale weergave

Wanneer u klaar bent met het opnieuw ordenen van uw dia's, het maken van secties en het rangschikken van uw secties, selecteert u View > Normal.

Image
Image

In de normale weergave worden dia's in de nieuwe volgorde weergegeven in de lijst met miniaturen aan de linkerkant van het PowerPoint-venster. Als je secties hebt toegevoegd, zie je ook je sectiekoppen.

Aanbevolen: