Het Apple Music Voice Plan zou geweldig kunnen zijn als je van Siri houdt

Inhoudsopgave:

Het Apple Music Voice Plan zou geweldig kunnen zijn als je van Siri houdt
Het Apple Music Voice Plan zou geweldig kunnen zijn als je van Siri houdt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • $5 per maand geeft je alle nummers, maar je kunt Siri alleen gebruiken om ze te vinden.
  • Het Apple Music Voice Plan is perfect voor HomePods.
  • Het plan komt dit najaar naar 17 landen.

Image
Image

Apple verkoopt je nu een spraakgestuurd, Siri-gestuurd Apple Music-abonnement dat je nooit kunt zien. Wat is het punt? Wie kan dit krijgen? Kan het werken met HomePods, wat eigenlijk volkomen logisch is?

Gelanceerd tijdens het MacBook Pro Unleashed-evenement van oktober, Apple's nieuwe $ 4. Apple Music Voice Plan voor 99 per maand is ontworpen om alleen met je stem te worden gebruikt. U kunt uw apparaat vragen om specifieke afspeellijsten, nummers of albums af te spelen, maar de functieset is beperkt: u kunt bijvoorbeeld geen songteksten bekijken, audio zonder verlies streamen of Spatial Audio proberen. Dus hoewel je toegang hebt tot de volledige catalogus van Apple Music, zijn de beperkingen misschien niet de moeite waard om $ 5 per maand te besparen op de volledige abonnementskosten.

"Ik geloof echt dat deze service een markt heeft, maar het zal een van de mensen zijn die niet zoveel om muziek geven. Het is bijna volledig ontworpen rond mensen met HomePods", Ben Taylor, IT-consultant en Apple gecertificeerde medewerker, vertelde Lifewire via e-mail.

Alleen spraak

Het voordeel van dit plan is dat je je stem moet gebruiken en Siri is de enige vorm van interactie met de service. Dit betekent dat je te maken krijgt met Siri's zwakheden en slechte betrouwbaarheid.

In iOS 15 doet Siri veel meer op het apparaat. Het kan veel opdrachten verwerken zonder de servers van Apple om hulp te vragen. Als het afspelen van muziek is inbegrepen, zou dit Siri een stuk betrouwbaarder kunnen maken, hoewel we zullen moeten wachten op de lancering van dit niveau om erachter te komen.

Apple zegt dat hoewel je niet tot 100.000 nummers naar je bibliotheek kunt downloaden, je "vanaf elk apparaat toegang hebt tot je hele bibliotheek en online of offline kunt luisteren". En natuurlijk werkt alles waarvoor je naar de Muziek-app moet kijken niet, de songteksten en het volgen van je vrienden bijvoorbeeld.

Ik geloof dat deze dienst een markt heeft, maar het zal een van de mensen zijn die niet zoveel om muziek geven.

Sommige ontbrekende functies zijn niet echt de moeite waard om je zorgen over te maken. Mensen die zich abonneren op dit abonnement, luisteren waarschijnlijk op AirPods of via een HomePod-luidspreker, dus Lossless Audio is zinloos omdat je het niet zult horen. En hoewel Spatial Audio voor sommige doeleinden geweldig is, is het nog steeds een beetje een gimmick als het op muziek aankomt.

Er is nog een extra die spraakgestuurde muziek smakelijker maakt. Apple heeft "honderden" nieuwe afspeellijsten gemaakt speciaal voor het nieuwe stemplan. U kunt bijvoorbeeld vragen om 'muziek voor een etentje'. Of je kunt - zoals vermeld tijdens Apple's MacBook Pro-evenement - om een wandel-afspeellijst vragen.

Voor wie is dit?

Het spraakplan werkt met elk apparaat dat Siri kan gebruiken, inclusief de Apple Watch, maar het lijkt duidelijk dat het bedoeld is voor HomePod-gebruikers. De HomePod is al alleen spraakgestuurd, dus het toevoegen van een goedkoper muziekabonnement kan aanmeldingen bij Apple Music stimuleren. Apple is niet eens de eerste die dit idee probeert. Amazon heeft al een abonnement met alleen spraak, $ 3,99 per maand voor één apparaat voor zijn luidsprekergebruikers.

"Het lijkt me een service die specifiek bedoeld is als alternatief voor mensen die gewend zijn Amazon-muziek te gebruiken om 'Alexa, speel xxx' te zeggen, maar dan voor de HomePod en Siri", zegt Taylor.

Een andere groep die misschien van een Siri-only muziekabonnement geniet, zijn AirPods-gebruikers, hoewel wanneer je voor het eerst tegen jezelf begint te praten wanneer je buiten loopt, je je een beetje zelfbewust voelt.

Image
Image

Een handige oplossing voor als je je verlegen voelt, is Type to Siri, een toegankelijkheidsoptie waarmee je via het toetsenbord met Siri kunt praten. Wanneer je Siri aanroept door lang op de iPhone of iPad te drukken, krijg je een tekstvak in plaats van een pieptoon en typ je je vraag. We zullen moeten afwachten of dit werkt met muziek, maar het zou moeten werken. Maar nogmaals, als de stem goed genoeg werkt in iOS 15, zullen we misschien allemaal eindigen als bekeerlingen.

Het is ook mogelijk dat de Siri-vereiste mensen afschrikt.

"Apple probeert $ 5 dollar per maand te vragen voor hun nieuwe Apple Music Voice-abonnement, lol", zegt Apple-podcaster Erfon Elijah op Twitter. "Je zou ME $ 100 per maand moeten betalen om een dienst te gebruiken die ik ALLEEN met Siri kan bedienen!."

Aanbevolen: