FXB-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

FXB-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
FXB-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een FXB-bestand is een FX Bank-bestand.
  • Openen met Cubase of LMMS.
  • Converteren naar VSTPRESET met Cubase.

Dit artikel legt meer uit over FXB-bestanden, zoals hoe je er een opent of converteert naar een ander formaat.

Wat is een FXB-bestand?

Een bestand met de FXB-bestandsextensie is een FX Bank-bestand dat wordt gebruikt met VST-compatibele (Virtual Studio Technology) software om effectpresets op te slaan, vaak patches genoemd.

Het FXB-bestand bevat een bank of groep presets die in een VST-plug-in kunnen worden geladen.

Enkele preset-bestanden worden opgeslagen als. FXP (FX Preset)-bestanden.

Image
Image

Hoe een FXB-bestand te openen

FXB-bestanden zijn specifiek voor plug-ins, dus een bestand dat voor één plug-in is gemaakt, werkt alleen in die plug-in en een andere wordt geopend in zijn eigen plug-in. U moet weten voor welke plug-in de voorinstelling is voordat u beslist hoe u deze opent.

Steinberg's Cubase is een programma dat dit formaat ondersteunt. De software is niet gratis, maar er is een proefversie van 30 dagen die u kunt downloaden voor Windows en Mac. Een ander programma van Steinberg, HALion genaamd, kan ook FXB-bestanden openen.

Sinds Cubase v4.0 hebben VST-vooraf ingestelde bestanden (. VSTPRESET) de FXB- en FXP-indelingen vervangen, maar u kunt ze nog steeds openen via de map Eerdere VST-plug-ins. Kies de knop SoundFrame en selecteer vervolgens FXB/FXP om het FXB- of FXP-bestand te laden.

Ableton Live, Cantabile Lite, Mixcraft, IrfanView en LMMS kunnen ook FXB-bestanden openen.

Als uw bestand beslist op deze bestandsextensie eindigt, maar geen van de bovengenoemde toepassingen het opent, is het zeer waarschijnlijk dat het geen FX Bank-bestand is. Probeer het te openen met een gratis teksteditor om de kop van het bestand te inspecteren. Mogelijk vindt u daar nuttige informatie over het formaat.

Een FXB-bestand converteren

De meeste bestanden kunnen worden geconverteerd naar een nieuw formaat met behulp van een gratis bestandsconverter, maar FXB-bestanden vormen een uitzondering. We hebben in ieder geval geen speciale conversietool gevonden die deze bestanden ondersteunt.

Wat u echter kunt proberen, waarover we niet veel informatie hebben, is Wusik VM. Het zou in staat moeten zijn om vooraf ingestelde bestanden uit een FX Bank-bestand te extraheren, waarbij in wezen FXB naar FXP wordt geconverteerd.

U kunt Cubase ook gebruiken om FXB naar het nieuwere VSTPRESET-formaat te converteren met behulp van de Convert Program List to VST Presets optie. Het nieuwe bestand wordt opgeslagen in de VST 3 Preset-map van het programma.

Het is waarschijnlijk dat de andere hierboven genoemde programma's ook een manier hebben om het FXB-bestand op te slaan in een nieuw formaat, misschien zelfs iets anders dan VSTPRESET. Open het bestand in dat programma en, als het wordt ondersteund, kies de Export of Save as optie die hopelijk beschikbaar is (meestal te vinden in deFile menu) om het bestand in een ander formaat op te slaan.

Kan het nog steeds niet openen?

De meest waarschijnlijke reden waarom je het bestand op dit moment niet kunt openen, na het proberen van de bovenstaande openers, is dat je niet echt een FXB-bestand hebt. Wat er waarschijnlijk aan de hand is, is dat je gewoon de bestandsextensie verkeerd leest en deze verwart met een die er hetzelfde uitziet.

Het Autodesk FBX Interchange-formaat gebruikt bijvoorbeeld de FBX-extensie, die erg veel op FXB lijkt, maar ze zijn eigenlijk niet gerelateerd en kunnen niet met dezelfde programma's worden geopend. Als je echt een FBX-bestand hebt, gebruik dan een Autodesk-programma.

Sommige andere bestandsextensies die gemakkelijk door elkaar kunnen worden gehaald, zijn FXG (Flash XML Graphics of FX Graph), EFX, FDX, XBM en FOB.

Aanbevolen: