Waarom crasht mijn Chromecast steeds?

Inhoudsopgave:

Waarom crasht mijn Chromecast steeds?
Waarom crasht mijn Chromecast steeds?
Anonim

Een Chromecast die willekeurig de verbinding verbreekt, opnieuw opstart of crasht, kan moeilijk te diagnosticeren zijn als u niet zeker weet wat de oorzaak is. Volg deze gids om erachter te komen wat de reden achter die symptomen kan zijn en om de stappen te doorlopen om het probleem op te lossen.

Waarom Chromecast steeds verbinding verbreekt

Helaas is er geen enkele oorzaak achter alle crashes en herstarts, dus er is geen pasklare oplossing.

Afhankelijk van je specifieke omstandigheden kan het probleem te maken hebben met het apparaat dat je gebruikt om te casten (zoals je telefoon of computer), de app die de stream activeert, het netwerk waarop je gebruikt het apparaat of de Chromecast zelf.

Deze handleiding behandelt niet alle Chromecast-gerelateerde problemen, alleen problemen die ervoor zorgen dat het crasht, de verbinding verbreekt of opnieuw opstart. Zie bijvoorbeeld onze Chromecast Not Supported? gids als Chrome een 'bron niet ondersteund'-fout weergeeft, of loop door deze oplossingen als Google Home uw Chromecast niet kan vinden.

Hoe repareer ik een Chromecast die blijft crashen?

Met zoveel mogelijke oorzaken, is de beste manier om door deze gids te navigeren, door elk van deze tips een voor een door te nemen en na elke stap te controleren of je de oplossing hebt gevonden.

  1. Herstart je Chromecast en het apparaat dat je gebruikt om te casten. De eerste stap in bijna elk technisch probleemoplossingsproces is het opnieuw opstarten van het apparaat dat bij het probleem betrokken is. Dit is vaak de oplossing voor onverklaarbare problemen.

    Een eenvoudige manier om de Chromecast opnieuw op te starten, is door hem uit het stopcontact te halen. Koppel de voedingskabel los van de tv of de muur, waar deze ook is aangesloten. Sluit hem vervolgens weer aan en wacht tot de Chromecast weer volledig is ingeschakeld voordat u controleert of dat de oplossing was.

    Het herstarten van een computer moet op de juiste manier gebeuren: vanuit het besturingssysteem zelf. Telefoons bieden een uitschakeloptie na het ingedrukt houden van de aan/uit-knop.

    Herstarten is iets anders dan resetten. We zullen later in deze stappen kijken naar het opnieuw instellen van uw apparaten, maar ga daar nog niet meteen heen.

  2. Als je Chromecast wordt gevoed door de tv zelf, koppel je hem los van die USB-poort en sluit je hem aan op een voedingsadapter die in het stopcontact zit. Dit zal bijna altijd garanderen dat het voldoende stroom krijgt.

    Als dit niet werkt en je hebt een extra micro-USB-voedingskabel waarvan je weet dat deze goed is, probeer dat dan ook eens. Let tijdens het beheer van de kabels op hoe de HDMI-kabel wordt gebruikt - als er een splitter of adapter bij betrokken is, verwijder deze dan voorlopig om te zien of dat de schuld is. Het idee hier is om alles zo netjes mogelijk aan te sluiten, met zo min mogelijk adapters en met alleen werkende kabels.

  3. Update je apps, met name degene die je gebruikt wanneer je het Chromecast-probleem ondervindt. Dit kan Chrome zijn als je een computer gebruikt, YouTube op je telefoon, enz. Zorg er ook voor dat je de nieuwste versie van de Home-app hebt als je een telefoon of tablet gebruikt.

    De app of browser heeft mogelijk een update nodig om een probleem met de communicatie met de Chromecast op te lossen.

    Image
    Image
  4. Verplaats de router en Chromecast indien mogelijk dichter bij elkaar. Interferentie en zwakke signaalsterkte kunnen ervoor zorgen dat streams naar de Chromecast plotseling stoppen.

    Als dat niet mogelijk is, verkoopt Google de Ethernet-adapter voor Chromecast waarmee u een fysiek snoer van de router naar de Chromecast kunt laten lopen, waardoor problemen met een slecht wifi-signaal worden voorkomen.

    Een HDMI-extender kan ook handig zijn om de Chromecast van achter uw tv te verwijderen, waardoor het gemakkelijker wordt om wifi op te vangen.

    Als je merkt dat de Chromecast bufferproblemen heeft vlak voordat de verbinding wordt verbroken, of als de pauze/stop-knop niet werkt, is er waarschijnlijk sprake van een zwakke signaalsterkte. Sommige gebruikers hebben ook dit soort problemen gemeld wanneer een Wi-Fi-extender op het netwerk wordt gebruikt; een mesh-netwerkconfiguratie is misschien een beter alternatief.

  5. Herstart je router. Nogmaals, dit is in sommige gevallen niet mogelijk, bijvoorbeeld als je geen fysieke toegang tot de router hebt. Maar als je in staat bent, kan een eenvoudige herstart de oplossing zijn voor een Chromecast die vreemd doet.

  6. Controleer op bandbreedte-gerelateerde problemen. Grote netwerken, zoals in een school of bedrijf, of zelfs overvolle thuisnetwerken met veel apparaten, kunnen last hebben van een beperkte bandbreedte. Dit maakt het op zijn beurt moeilijker voor de Chromecast om met internet te communiceren, waardoor de verbinding willekeurig wordt verbroken.

    Hier zijn enkele dingen die u kunt doen als dit het probleem is:

    • Stop met andere netwerkintensieve activiteiten zoals streamen vanaf andere apparaten, online games spelen, bestanden downloaden/uploaden, enz.
    • Geef prioriteit aan de Chromecast vanuit de QoS-instellingen van de router.
    • Upgrade de bandbreedte via uw ISP.

  7. Als je Chromecast onmiddellijk zonder waarschuwing de verbinding verbreekt, of lijkt terug te crashen naar het startscherm, is er mogelijk iemand anders op het netwerk die de cast heeft gestopt. Dit kan gebeuren als je het gebruikt op een netwerk dat met veel andere mensen wordt gedeeld, zoals op een school.

    Een manier om dit te helpen stoppen, is door de optie in de Home-app genaamd Laat anderen je cast-media beheren uit te schakelen vanuit de Herkenning en deleninstellingen. Als dit is ingeschakeld, krijgen alle Android-apparaten in het netwerk een melding wanneer je de Chromecast gebruikt en kunnen ze bepalen wat er naar wordt gecast.

    Image
    Image

    Lees meer over wat u kunt doen om uw Chromecast privé te houden.

  8. Pas de instellingen voor het batterijgebruik van je telefoon aan om te stoppen met het optimaliseren van de lastige app.

    Als de Chromecast bijvoorbeeld steeds de verbinding verbreekt wanneer je YouTube gebruikt, zoek je de app in de instellingen voor batterijgebruik van je telefoon en schakel je Unrestricted of Unmonitored in(of hoe je telefoon het ook noemt) optie zodat de app in kwestie zonder beperkingen op de achtergrond zal draaien.

    Hoe dit werkt, is voor elke telefoon anders en varieert zelfs tussen de versies van het besturingssysteem. Kijk door de telefooninstellingen (niet de app-instellingen) voor het wisselen van batterijgebruik en snuffel rond totdat je de app vindt die het probleem heeft.

    Image
    Image
  9. Stel de Chromecast terug naar de fabrieksinstellingen. Dit zal de software herstellen naar dezelfde staat waarin het zich bevond toen het voor het eerst werd gebouwd, en het zou ook een update naar de nieuwste firmware moeten activeren.
  10. Geef de Chromecast een statisch IP-adres. Dit is voor de meeste mensen een onwaarschijnlijke oplossing, maar sommige gebruikers hebben gemeld dat het toewijzen van een onveranderlijk IP-adres aan de Chromecast de verbinding met het netwerk heeft verhinderd.

    Hiervoor moet u zich als beheerder aanmelden bij de router. Als je eenmaal binnen bent, zoek je naar de sectie DHCP- of IP-reservering.

    Image
    Image

    Terwijl je in de IP-instellingen bent, zoek je naar een IPv6-schakelaar en schakel je deze uit om IPv4-adressen te gaan gebruiken. Als dit het probleem niet oplost, kunt u de instelling terugzetten naar normaal.

  11. Log in op uw modem en/of router en schakel WMM Power Save uit. Als het is ingeschakeld, helpt het om energie te besparen door de slaaptimer van de Chromecast te bedienen.

    WMM-PS uitschakelen is voor sommige gebruikers onmiddellijk nuttig gebleken.

  12. Upgrade naar een nieuwere Chromecast. Als je een heel oude versie hebt, kan deze last hebben van oververhittingsproblemen of een ander hardwareprobleem dat niet kan worden opgelost via een software-update.

    Voordat u een nieuwe aanschaft, zijn er enkele andere basisstappen voor probleemoplossing die u kunt proberen om te bevestigen of de Chromecast daadwerkelijk de boosdoener is of dat het uw netwerk of tv is. Sluit de HDMI-kabel bijvoorbeeld aan op een andere poort van de tv, probeer een andere tv of leen een werkende Chromecast van iemand anders om deze uit te testen met uw installatie.

FAQ

    Hoe los je Chromecast-vertraging op?

    Chromecasts kunnen om verschillende redenen achterblijven. Er zijn echter stappen die u kunt nemen om uw Chromecast te optimaliseren en vertraging zo veel mogelijk te minimaliseren. Helaas kan vertraging onvermijdelijk zijn, afhankelijk van de internetverbinding van uw persoon.

    Hoe repareer je een Chromecast zonder geluid?

    Geluid kan om een aantal redenen niet worden weergegeven vanaf een Chromecast. Helaas is er niet één specifiek ding om te controleren. Probeer de standaard stappen voor probleemoplossing uit te voeren om te zien of u uw persoonlijke probleem kunt identificeren.

Aanbevolen: