Hoe Facebook op Android te deactiveren

Inhoudsopgave:

Hoe Facebook op Android te deactiveren
Hoe Facebook op Android te deactiveren
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Menu > Instellingen en privacy > Instellingen > Persoonlijke en accountinformatie > Accounteigendom en controle.
  • Selecteer Deactiveren en verwijderen > Doorgaan naar Account deactiveren. Bekijk de opties en tik op Mijn account deactiveren.
  • Het deactiveren van je Facebook-account is tijdelijk. U kunt het op elk moment opnieuw activeren. Het verwijderen van Facebook is permanent.

Dit artikel legt uit hoe je je Facebook-account tijdelijk kunt deactiveren op Android. Aanvullende informatie heeft betrekking op wat er met uw account gebeurt wanneer u het deactiveert.

Deactiveer Facebook in de Android-app

Er zijn maar een paar stappen nodig om je account te deactiveren en je kunt het nog sneller opnieuw activeren. Je kunt Facebook ook automatisch je profiel laten heractiveren na één tot zeven dagen. Om Facebook opnieuw te activeren, hoef je alleen maar in te loggen op de app, dus zorg ervoor dat je je inloggegevens onthoudt.

  1. Tik in de Facebook-app op Menu (de drie horizontale lijnen).
  2. Scroll naar beneden en tik op Instellingen en privacy.
  3. Tik op Instellingen.

    Image
    Image
  4. Tik op Persoonlijke en accountinformatie.
  5. Tik op Accounteigendom en controle.
  6. Tik op Deactiveren en verwijderen.

    Image
    Image
  7. Voer uw wachtwoord in en tik op Doorgaan.
  8. Kies Account deactiveren en tik op Doorgaan naar accountdeactivering.

  9. Selecteer een reden uit de lijst en tik vervolgens op Doorgaan.
  10. Facebook biedt alternatieven voor het deactiveren van je account en de mogelijkheid om berichten in je archief op te slaan. Je kunt er ook voor kiezen om je account na een bepaald aantal dagen automatisch opnieuw te activeren.

    Image
    Image
  11. Selecteer een nummer (1 tot 7) of Niet automatisch opnieuw activeren, scroll naar beneden en tik op Doorgaan.
  12. Je hebt dan de mogelijkheid om Messenger te blijven gebruiken en je af te melden voor toekomstige meldingen van Facebook terwijl je account gedeactiveerd is. Maak uw selecties en tik vervolgens op Mijn account deactiveren.

    Image
    Image
  13. Je komt terecht op de inlogpagina, waar een bevestigingsbericht wordt weergegeven.

Bottom Line

U kunt uw account ook in elke mobiele browser uitschakelen. Hoewel de interface er een beetje anders uitziet, is het proces precies hetzelfde, dus volg de bovenstaande stappen om Facebook te deactiveren.

Wat gebeurt er als je Facebook deactiveert?

Als je je account deactiveert, wordt je profiel uitgeschakeld en worden je naam en profielafbeelding verwijderd van de meeste dingen die je op Facebook hebt gepost. Je vrienden zien je nog steeds in hun vriendenlijst en in berichten die je ze hebt gestuurd. Door het account opnieuw te activeren, wordt alles hersteld naar hoe het was.

Als je je Facebook-account deactiveert, kun je Messenger nog steeds gebruiken (zie bovenstaande instructies). Vrienden kunnen je ook uitnodigen voor evenementen, je vragen om lid te worden van groepen en je taggen in foto's. Facebook blijft je meldingen sturen, tenzij je ze uitschakelt.

Aanbevolen: