ACF-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

ACF-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
ACF-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Sommige ACF-bestanden zijn Adobe Custom Filter-bestanden.
  • Open een met Photoshop: Filter > Other > Custom.
  • Acf-bestanden met alleen tekst kunnen worden geconverteerd met een teksteditor.

Dit artikel legt de verschillende formaten uit die de ACF-bestandsextensie gebruiken. We zullen bekijken hoe u elk type kunt openen en wat uw opties zijn als u er een moet converteren zodat deze bruikbaar is met andere software.

Wat is een ACF-bestand?

Een bestand met de ACF-bestandsextensie is hoogstwaarschijnlijk een Adobe Custom Filter-bestand, een indeling die waarden opslaat die in Adobe Photoshop moeten worden gebruikt voor het manipuleren van de pixels rond een specifieke pixel.

Sommige bestanden met deze extensie zijn gekoppeld aan het Steam-distributieplatform voor videogames als een applicatiecachebestand, dat wordt gebruikt om informatie over downloads en updates op te slaan.

Image
Image

Als je ACF-bestand niet in een van deze formaten staat, kan het in plaats daarvan een X-Plane Aircraft-bestand of een Agent Character Data-bestand zijn.

Een minder algemeen gebruik is als een toepassingsconfiguratiebestand dat wordt gebruikt in Microsoft Visual Studio, een indeling die bepaalde kenmerken voor een toepassing bevat. Een nog minder algemeen gebruik voor dit bestandsachtervoegsel is als een formaat dat wordt gebruikt door Inmagic DB/TextWorks.

Hoe een ACF-bestand te openen

Uw ACF-bestand wordt waarschijnlijk gebruikt met Adobe Photoshop, maar alleen als het een Adobe Custom Filter-bestand is. Om het in Photoshop te openen, gaat u naar Filter > Other > Custom en selecteert u Laden.

Image
Image

Als je specifieke ACF-bestand met Steam wordt gebruikt, zou je het als een tekstdocument moeten kunnen openen met een eenvoudige editor zoals Notepad++. Als dat niet het geval is, probeert u het hulpprogramma GCFCape om bestanden uit het ACF-bestand te openen of uit te pakken. Dit formaat wordt gebruikt in de meest recente versie van Steam, terwijl GCF- en NCF-bestanden in oudere versies werden gebruikt.

X-Plane is een vluchtsimulator die ACF-bestanden gebruikt voor het opslaan van vliegtuigeigenschappen zoals de limieten van het vliegtuig en het motorvermogen. Als je een versie van X-Plane gebruikt die nieuwer is dan v9, dan is je bestand waarschijnlijk alleen maar tekst (andere zijn binair), wat betekent dat je het ook in een teksteditor kunt openen. U kunt meer lezen over dit formaat op de X-Plane Developer-website.

Agent Character Data-bestanden zijn gekoppeld aan de nu stopgezette Microsoft Agent-animatiesoftware. Ze beschrijven een personage en worden opgeslagen met Agent Character Animation (ACA)-bestanden. Microsoft Agent Character Editor kan deze mogelijk openen.

Een toepassingsconfiguratiebestand gebruikt deze extensie ook en zou bruikbaar moeten zijn met Visual Studio.

Als geen van deze applicaties werkt, probeer dan Inmagic DB/TextWorks.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing, of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma ACF-bestanden opent, raadpleegt u onze Hoe u het standaardprogramma voor een Specifieke gids voor bestandsextensies om die wijziging in Windows aan te brengen.

Een ACF-bestand converteren

Het converteren van een ACF-bestand hangt volledig af van waarvoor het wordt gebruikt (d.w.z. in welk formaat het is). U kunt bijvoorbeeld een X-Plane Aircraft-bestand opslaan in een nieuwe op tekst gebaseerde indeling, maar het ACF-bestand van Photoshop kan waarschijnlijk niet onder een andere indeling worden gebruikt.

Het beste wat u kunt doen om te controleren of uw ACF-bestand kan worden geconverteerd, is door het in een compatibel programma te openen en vervolgens te kijken of een File >Opslaan als of Exporteren menu bestaat.

De meeste formaten, vooral de meer populaire zoals PDF en DOCX, kunnen worden geconverteerd met een gratis bestandsconverter, maar we geloven niet dat dit het geval is voor de formaten die op deze pagina worden beschreven.

Kan het nog steeds niet openen?

ACF zijn veelvoorkomende letters die in veel bestandsextensies worden gebruikt, dus het is gemakkelijk om ze te verwarren met andere bestandsindelingen. Wanneer dit gebeurt, kunt u proberen een bestand te openen in een programma dat hiermee niet compatibel is.

AFC lijkt bijvoorbeeld nogal op elkaar, maar die extensie is gereserveerd voor audiobestanden in de Mass Effect 2-videogame. Het is duidelijk dat een dergelijk audiobestand niet kan worden geopend in Photoshop of een teksteditor.

ACFM is een andere om te overwegen. Adobe Composite Font Metrics-bestanden gebruiken die extensie en hoewel het een Adobe-bestand is, kunt u Photoshop niet gebruiken om het te bekijken.

Aanbevolen: