Een back-up maken van Spotify-afspeellijsten naar tekstbestanden

Inhoudsopgave:

Een back-up maken van Spotify-afspeellijsten naar tekstbestanden
Een back-up maken van Spotify-afspeellijsten naar tekstbestanden
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Exportify en selecteer Get Started. Maak verbinding en log in op Spotify en ga akkoord met de voorwaarden.
  • Om een afspeellijst in CSV-indeling te krijgen, selecteert u Exporteren naast de bijbehorende afspeellijst. Kies Export All om alle playlistgegevens te exporteren.
  • Exportify scheidt deze gegevens in kolommen, waaronder de naam van de artiest, de titel van het nummer, het album, de tracklengte en meer.

Er is geen gemakkelijke manier om de inhoud van Spotify-afspeellijsten in tekstvorm te exporteren - althans niet via de Spotify-apps. U kunt Exportify gebruiken om bewaarde bestanden in CSV-indeling te genereren. Exportify scheidt deze gegevens in kolommen, waaronder de naam van de artiest, de titel van het nummer, het album, de tracklengte en meer.

Exportify gebruiken om afdrukbare songlijsten te maken

Volg de onderstaande stappen om uw Spotify-afspeellijsten naar CSV-bestanden te exporteren.

  1. Ga naar de hoofdpagina van Exportify op Github, scroll naar beneden en klik op de Web API-link.

    U kunt ook deze link volgen om naar dezelfde pagina te gaan.

    Image
    Image
  2. Selecteer Aan de slag.

    Image
    Image
  3. Verbind de Exportify-webapp met je Spotify-account. Dit is veilig om te doen, dus maak je geen zorgen over beveiligingsproblemen. Ervan uitgaande dat u een account heeft, logt u in op Spotify met uw voorkeursmethode - via Facebook, Apple, Google, of uw e-mail of gebruikersnaam.

    Image
    Image
  4. Het volgende scherm geeft weer wat Exportify zal doen wanneer u verbinding maakt met uw account. Het kan de informatie lezen die openbaar is gedeeld en heeft toegang tot zowel normale afspeellijsten als degene waaraan je hebt meegewerkt. Als u klaar bent om verder te gaan, selecteert u Akkoord

    Image
    Image
  5. Nadat Exportify uw afspeellijsten heeft geopend, ziet u een lijst met deze op het scherm. Om een van uw afspeellijsten op te slaan in een CSV-bestand, selecteert u Export naast de bijbehorende afspeellijst.

    Image
    Image
  6. Als je een back-up van al je afspeellijsten wilt maken, selecteer je Alles exporteren. Hiermee wordt een zip-archief met de naam spotify_playlists.zip opgeslagen dat al je Spotify-afspeellijsten bevat.

    Image
    Image
  7. Als je klaar bent met het opslaan van alles wat je nodig hebt, sluit je het venster in je browser.

Aanbevolen: