Een back-up maken van iPhone 8 en 8 Plus naar iCloud en Mac

Inhoudsopgave:

Een back-up maken van iPhone 8 en 8 Plus naar iCloud en Mac
Een back-up maken van iPhone 8 en 8 Plus naar iCloud en Mac
Anonim

Het is van cruciaal belang dat u regelmatig een back-up van uw iPhone 8 of 8 Plus maakt. Met een back-up kunt u een probleem herstellen of uw gegevens herstellen op een nieuwe iPhone wanneer u een upgrade uitvoert. Er zijn twee manieren om een back-up van je iPhone 8 en 8 Plus te maken. Dit is wat u over beide moet weten.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op iPhone 8- en 8 Plus-modellen met iOS 12 en hoger. Als je andere modellen hebt, hebben we ook artikelen over hoe je een back-up van je iPhone 7 of een back-up van je iPhone X maakt.

Image
Image

Een back-up maken van iPhone 8 en 8 Plus naar iCloud

De eenvoudigste manier om een back-up van je iPhone 8 en 8 Plus te maken, is waarschijnlijk door iCloud te gebruiken. Wanneer u dit doet, maakt uw telefoon automatisch een back-up van de gegevens naar uw iCloud-account wanneer deze is verbonden met wifi. Er is niet veel eenvoudiger dan automatisch. Dit is wat u moet doen:

  1. Zorg ervoor dat uw iPhone is aangemeld bij uw iCloud-account.

    Uw iCloud-account heeft waarschijnlijk dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord als uw Apple ID en u bent waarschijnlijk ingelogd toen u uw iPhone instelde.

  2. Verbind je iPhone met wifi als deze nog niet is verbonden.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik op je naam bovenaan het scherm.
  5. Tik op iCloud.

    Image
    Image
  6. Tik op iCloud-back-up.
  7. Verplaats de iCloud Backup schuifregelaar naar aan/groen.

    Image
    Image
  8. Als je dit hebt gedaan, maakt je iPhone automatisch een back-up naar iCloud wanneer je telefoon is verbonden met wifi, is aangesloten op het stopcontact en is vergrendeld.

    Wil je niet wachten op een automatische back-up? U kunt handmatig een back-up maken naar iCloud door alle bovenstaande stappen te volgen. Wanneer u bij het iCloud-back-upscherm komt, tikt u op Nu een back-up maken.

Hoe iCloud-opslag te upgraden

Elk iCloud-account wordt geleverd met 5 GB gratis opslagruimte voor back-ups en andere gegevens. Niet al uw gegevens tellen mee voor die limiet; van muziek en apps hoeft geen back-up te worden gemaakt omdat je ze gratis opnieuw kunt downloaden.

Dat gezegd hebbende, 5 GB is niet veel opslagruimte en je zult waarschijnlijk vrij snel geen ruimte meer hebben voor back-ups in je iCloud-account. Als u met die situatie wordt geconfronteerd, upgrade dan uw iCloud-opslag door het volgende te doen:

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op je naam.
  3. Tap iCloud > Opslag beheren > Opslagplan wijzigen.
  4. Tik op het nieuwe opslagplan dat je wilt.

    Image
    Image
  5. Tik op Koop.
  6. Voer uw Apple ID-gebruikersnaam en wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd. De maandelijkse kosten van het nieuwe opslagbedrag worden in rekening gebracht op de kaart die u in uw Apple ID hebt geregistreerd.

Een back-up maken van iPhone 8 en 8 Plus met macOS Catalina (10.15)

Hoewel iCloud de handigste manier is om een back-up van je iPhone 8 en 8 Plus te maken, is het niet je enige optie. Je kunt ook een back-up van je iPhone maken op je computer, maar hoe je dat doet hangt af van wat voor soort computer je hebt en welk besturingssysteem je gebruikt.

Als je Windows of macOS Mojave (10.14) of eerder gebruikt, ga dan naar het volgende gedeelte. Als je macOS Catalina (10.15) gebruikt, lees dan verder.

Vroeger maakte je een back-up van iPhones op Macs met iTunes, maar Apple stopte met de iTunes-app op macOS Catalina (10.15). In plaats daarvan maakt u een back-up van uw iPhone met behulp van de Finder. Dit is wat je moet doen:

  1. Verbind je iPhone met je Mac via de synchronisatiekabel of via Wi-Fi.
  2. Open een nieuw Finder-venster.
  3. Zoek in de linkerkolom in het Finder-venster naar het gedeelte Locaties en klik op de naam van je iPhone.
  4. Klik op Trust als daarom wordt gevraagd.

    Image
    Image
  5. Vervolgens wordt in het Finder-venster een scherm geladen dat er bijna identiek uitziet als het iPhone-beheerscherm van iTunes. Klik in het Backups-gedeelte (op het tabblad General) op Back-up van alle gegevens op uw iPhone naar deze Mac.

    Image
    Image

    Als je een Apple Watch hebt, vink dan het vakje aan naast Lokale back-up versleutelen. Als u dit niet doet, wordt er geen back-up gemaakt van uw gezondheids- en activiteitsgegevens.

  6. Mogelijk wordt u gevraagd uw toegangscode in te voeren op uw iPhone. Zodra u dat doet, zou de back-up moeten beginnen. Als dit niet het geval is, klikt u op Nu een back-up maken om een back-up van uw iPhone op de Mac te maken.

Een back-up maken van iPhone 8 en 8 Plus met iTunes

Image
Image

Als je macOS Mojave (10.14) of eerder gebruikt op je Mac, of op een andere versie van Windows, kun je nog steeds een back-up van je iPhone maken met iTunes. Hier is hoe:

  1. Sluit je iPhone aan op de computer waarmee je hem wilt synchroniseren.

    Je kunt de meegeleverde synchronisatiekabel gebruiken of, als je deze optie al hebt ingesteld, synchroniseren via wifi.

  2. Open iTunes als het niet automatisch opent.
  3. Klik op het iPhone pictogram in de linkerbovenhoek, net onder de afspeelknoppen.
  4. Zoek op het iPhone-beheerscherm de sectie Backups en vink het vakje aan naast Deze computer.

    Zoals eerder vermeld, als je een Apple Watch hebt, zorg er dan voor dat je je back-up versleutelt zodat je gezondheids- en activiteitsgegevens worden opgenomen.

  5. Klik op Nu een back-up maken.

Aanbevolen: