Verander je telefoon in een radioscanner

Inhoudsopgave:

Verander je telefoon in een radioscanner
Verander je telefoon in een radioscanner
Anonim

Radioscanners bedienen een handvol nichepubliek. Het kan zijn dat mensen je hebben verteld over enkele van de gekke of interessante dingen die ze op hun scanner hebben gehoord, en het klinkt alsof het misschien leuk is om er een in je auto te hebben. U kunt echter uw head-unit upgraden of een paar premium luidsprekers installeren voor dezelfde prijs.

Als de kosten van het kopen van een politiescanner een groot struikelblok zijn, zul je blij zijn te horen dat je een meer betaalbare deur naar de wereld van radioscanners in je zak hebt. Het is jouw smartphone. Tussen het verzenden van sms'jes en het controleren van Facebook, kun je je telefoon gebruiken om mee te luisteren naar verschillende radioscannerstreams.

Maar telefoons zijn geen radio's

Telefoons zijn geen radio's. Zelfs smartphones zijn geen radio's. Sommige smartphones bevatten geheime ingebouwde FM-radio's, maar als u geïnteresseerd bent in het luisteren naar uitzendingen van politie en hulpdiensten, is dat niet voldoende.

Andere componenten in je telefoon kunnen in ieder geval technisch gezien radio's worden genoemd, zoals een mobiele radio of een Bluetooth-radio, maar dat is nog steeds niet wat je zoekt. Deze componenten kunnen alleen informatie verzenden en ontvangen in de specifieke bandbreedtes die zijn toegewezen aan mobiele communicatie of die worden gebruikt door Bluetooth-apparaten.

Je kunt net zo min een uitzending van een politiebericht met je telefoon ontvangen als dat je kunt afstemmen op een FM-radio-uitzending, zelfs als je toevallig een telefoon hebt met een ingebouwde FM-ontvanger.

Een telefoon in een radioscanner veranderen

Om van je smartphone een radioscanner te maken, heb je een app en een mobiel data-abonnement of toegang tot een wifi-signaal nodig.

Aangezien je telefoon geen over-the-air (OTA) uitzendingen kan ontvangen van bronnen zoals politieradio's, ben je afhankelijk van radioliefhebbers om uitzendingen te ontvangen en vervolgens te streamen.

Apps zijn beschikbaar voor elk belangrijk mobiel besturingssysteem (OS) en ze werken allemaal op dezelfde basismanier. In plaats van een scanner af te stemmen op een lokale uitzending die u interesseert, kiest u uit streams die beschikbaar zijn in apps die u naar uw telefoon downloadt.

Onder de vele gratis en op abonnementen gebaseerde scanner-apps voor iOS-telefoons zijn Police Scanner +, 5-0 Radio Police Scanner en Police Stream. Als je telefoon een Android-apparaat is, bekijk dan de Police Scanner X-, Scanner 911- en Broadcastify Police Scanner-apps op Google Play.

Afhankelijk van waar je woont, kun je misschien gebruikmaken van lokale streams of ervoor kiezen om te luisteren naar streams van verre oorden.

Hoe scanner-apps werken

Radioscanner-apps, ook wel politiescanner-apps en telefoonfrequentiescanners genoemd, vertrouwen op netwerken van radio-enthousiastelingen om duizenden en duizenden audiostreams te leveren.

Deze enthousiastelingen hebben echte, fysieke radioscanners die ze gebruiken om lokale, niet-gecodeerde radio-uitzendingen op te pikken. Ze hebben ook de nodige apparatuur om audiobronnen via internet te streamen en online radioscannerstreams te creëren. Ze doen al het zware werk, zodat je een paar keer op het touchscreen van je telefoon kunt tikken en elke gewenste lokale radio-uitzending kunt oproepen.

Image
Image

Hoewel deze programma's vaak politiescanner-apps worden genoemd, zijn ze meestal niet zo beperkt in gebruik.

Een van de belangrijkste toepassingen van deze apps is om te luisteren naar lokale, niet-versleutelde communicatie van de politie en andere hulpdiensten. Deze apps bieden toegang tot communicatie van hulpdiensten, politieberichten, spoorwegtransmissies, andere transitcommunicatie en een hele wereld van andere korteafstandsradiotransmissies.

Zijn radioscanner-apps legaal?

Legaliteit is een lastig punt omdat politiescanners op sommige plaatsen legaal zijn en op andere illegaal. Het is belangrijk om de wetten in uw rechtsgebied te controleren voordat u een van deze apps installeert. U kunt worden beschuldigd van een misdrijf als u wordt gearresteerd en de politie een radioscanner-app op uw telefoon vindt. Een Google-zoekopdracht kan de wetten van uw staat met betrekking tot scanner-apps aan het licht brengen.

Als je brutaal genoeg bent om een van deze apps te gebruiken bij het plegen van een misdaad, kunnen de gevolgen nog ernstiger zijn. In Florida bijvoorbeeld, escaleert het onderscheppen van politiecommunicatie om te helpen bij een misdrijf of om te ontsnappen automatisch de ernst van het misdrijf.

Zoals met veel andere dingen, is het gebruik van radioscanner-apps een persoonlijke verantwoordelijkheid. Als ze illegaal zijn waar je woont, kun je ervoor kiezen om er toch een te gebruiken. Er is geen manier om uw gebruik bij te houden, dus het komt goed zolang u niet gepakt wordt. Als je echter wordt betrapt en ze zijn illegaal, zul je snel ontdekken dat onwetendheid over de wet geen acceptabele verdediging is.

Aan de andere kant, als scanner-apps legaal zijn waar je woont, heb je misschien een nieuwe hobby gevonden.

Aanbevolen: