Google Now laat je zoeken naar vluchten met een lagere CO2-uitstoot

Google Now laat je zoeken naar vluchten met een lagere CO2-uitstoot
Google Now laat je zoeken naar vluchten met een lagere CO2-uitstoot
Anonim

Milieuvriendelijke reizigers kunnen nu schattingen van de CO2-uitstoot zien in Google Flights.

Volgens een Google-blogpost zijn schattingen zowel vluchtspecifiek als stoelspecifiek en verschijnen ze naast de prijs en duur van vluchten in zoekresultaten. Vluchten met een lage uitstoot hebben een groene badge, en mensen kunnen resultaten sorteren, en de groenste verschijnen bovenaan.

Image
Image

Maar het is ook mogelijk om een zoekresultaat te krijgen zonder emissiearme vluchten, zei Google. Dit kan gebeuren wanneer vluchten in de zoekopdracht meer vervuilen dan de mediane koolstofemissies van die specifieke route. In dat geval raadt Google aan om verschillende datums te proberen.

De schattingen van de CO2-uitstoot maken deel uit van een nieuwe duurzaamheidsinspanning van Google. Vorige maand zei het bedrijf dat het een team heeft opgericht dat specifiek is belast met het benadrukken van groenere opties in zijn reistools en de mogelijkheid heeft toegevoegd om eco-gecertificeerde hotels te vinden aan zijn zoekmachine.

Het heeft ook zojuist een nieuwe functie in Google Maps geïmplementeerd die naast de snelste routes ook de zuinigste routes laat zien.

Google werkt samen met het Europees Milieuagentschap, luchtvaartmaatschappijen en andere providers om gegevens over de CO2-uitstoot te verzamelen. Nieuwere vliegtuigen vervuilen bijvoorbeeld over het algemeen minder dan oudere, zei het bedrijf, terwijl eersteklas vliegen de ecologische voetafdruk van een persoon vergroot omdat de stoelen meer ruimte innemen.

Image
Image

Verrassend genoeg zijn non-stopvluchten niet altijd de groenste; een vlucht met meerdere tussenstops kan een kleinere impact hebben op het milieu als het een zuinig vliegtuig is en minder afstand aflegt.

Google trad onlangs ook toe tot de Travalyst-coalitie, een non-profitorganisatie die zich richt op duurzaam reizen, en beloofde te helpen bij het ontwikkelen van een open model voor het berekenen van de koolstofemissies van vliegtuigen en het streven naar standaardisatie in de reisindustrie.

Aanbevolen: