Hoe vluchten op iPhone te volgen

Inhoudsopgave:

Hoe vluchten op iPhone te volgen
Hoe vluchten op iPhone te volgen
Anonim

Wat te weten

  • Open de Berichten app, tik en houd de naam van de luchtvaartmaatschappij en het vluchtnummer vast en selecteer Preview Flight.
  • Open Zoeken door in het midden van je startscherm naar beneden te vegen. Voer het vluchtnummer in, tik op Zoeken en bekijk de status.
  • Gebruik een app van derden zoals Flightradar24 om het vluchtnummer in te voeren, te zoeken en de juiste vlucht te kiezen.

Dit artikel legt drie eenvoudige manieren uit om vluchten op je iPhone te volgen. U kunt twee van de ingebouwde functies van de iPhone gebruiken, de Berichten-app of Spotlight. Je kunt ook kijken naar een vluchttracker van derden met extra functies.

Volg Vluchten in Berichten op iPhone

Als je je vluchtnummer met iemand deelt via sms, is dit een snelle en gemakkelijke manier om de vlucht te volgen. U kunt Berichten gebruiken om de status van een vlucht te zien, of u nu degene bent die het bericht verzendt of ontvangt.

  1. Open het gesprek in Messages met daarin de vluchtgegevens of voer de luchtvaartmaatschappij en het vluchtnummer in als jij degene bent die het sms-bericht verstuurt.

    Het bericht moet de naam van de luchtvaartmaatschappij en het vluchtnummer of het exacte vluchtnummer bevatten. Om de meest nauwkeurige resultaten te verkrijgen. U kunt bijvoorbeeld "Spirit Airlines 927" of "NK927" invoeren voor dezelfde vlucht.

  2. Tik en houd de bel met de vluchtinformatie vast.
  3. Je ziet een pop-up op het scherm met een kaart van de vlucht met opties om Preview Flight voor de status en details en Copy Flight Code als u de informatie ergens anders wilt plakken. Tik op Vluchtvoorbeeld.

    Image
    Image
    Image
    Image
  4. Je ziet dan de vluchtstatus samen met relevante details zoals vertrek- en aankomsttijden, de duur, terminal, gate en bagageclaimlocaties zoals beschikbaar.

    Als je stippen onder aan het scherm ziet, betekent dit dat meer dan één vlucht overeenkomt met de luchtvaartmaatschappij en het vluchtnummer. Het is meestal een toekomstige vlucht-swipe naar rechts om de extra vlucht met zijn status en details te zien.

    Image
    Image
    Image
    Image
  5. Tik op Klaar in de rechterbovenhoek om de vluchtgegevens te sluiten en terug te keren naar je gesprek in Berichten.

Volg vluchten met behulp van zoeken op iPhone

Je kunt Spotlight ook gebruiken om vluchtinformatie te vinden.

  1. Veeg naar beneden in het midden van je startscherm om Zoeken. te openen
  2. Voer het vluchtnummer of de naam van de luchtvaartmaatschappij en het vluchtnummer in.
  3. Tik op Zoeken op het toetsenbord.
  4. Je ziet je lijst met resultaten met basisinformatie, inclusief terminals, vertrek- en aankomsttijden en de huidige status. Selecteer de vlucht om meer te zien.
  5. Je kunt dan aanvullende informatie over de vlucht bekijken, zoals een kaart van de huidige route van het vliegtuig, de duur van de vlucht en de locatie van de bagageclaim, indien beschikbaar.
  6. Tik op Terug wanneer u klaar bent om terug te keren naar het zoekscherm of Annuleren om te sluiten en terug te keren naar uw startscherm.

    Image
    Image
    Image
    Image
    Image
    Image

Volg vluchten met een iPhone-app van derden

Hoewel iPhone twee handige manieren bevat om vluchten bij te houden, zou je naar extra functies kunnen zoeken. Misschien wilt u meer zoekopties, de mogelijkheid om vluchten op te slaan of om waarschuwingen te ontvangen.

Er zijn veel diensten en apps voor het volgen van vluchten beschikbaar voor de iPhone. Welke u kiest, hangt af van de functies die u wilt. Laten we dus eens kijken hoe we een populaire, gratis app genaamd Flightradar24 kunnen gebruiken.

  1. Open Flightradar24, voer het vluchtnummer in het zoekvak in en tik op Zoeken op het toetsenbord.
  2. Je ziet overeenkomende resultaten in de secties Luchtvaartmaatschappijen, Live vluchten en Recente of geplande vluchten. Selecteer de juiste vlucht.

    Image
    Image
    Image
    Image
  3. De sectie wordt uitgevouwen om details weer te geven, zoals het geplande en daadwerkelijke vertrek of de aankomst, indien van toepassing. U kunt ook de vluchtstatus, het vliegtuigtype, de roepnaam en de luchtvaartmaatschappij bekijken.
  4. Tik op Playback om de reisgeschiedenis op een kaart te zien, Flight Info voor aanvullende vluchtdetails, Aircraft Info voor informatie over apparatuur, of Show On Map voor een live kaartweergave, indien beschikbaar.

    Image
    Image
    Image
    Image
    Image
    Image

Flightradar24 is gratis beschikbaar met optionele in-app aankopen voor extra functies. Basisfuncties naast het volgen van vluchten zijn onder meer re altime vliegtuigreizen op een kaart, identificatie van vluchten die boven het hoofd vliegen, historische gegevens, vluchtfilters en de mogelijkheid om te zoeken op basis van vluchtnummer, luchthaven of luchtvaartmaatschappij.

Deze methoden voor het volgen van vluchten op de iPhone zijn de handigste die je kunt vinden. Maar u kunt Google Flights ook gebruiken om vluchtgegevens en statussen te verkrijgen.

Aanbevolen: