Windows Update-instellingen wijzigen (Windows 11, 10+)

Inhoudsopgave:

Windows Update-instellingen wijzigen (Windows 11, 10+)
Windows Update-instellingen wijzigen (Windows 11, 10+)
Anonim

Windows Update bestaat om het gemakkelijk te maken om Windows up-to-date te houden met de nieuwste patches, servicepacks en andere updates. Hoe gemakkelijk hangt af van hoe Windows Update is geconfigureerd om updates te downloaden en toe te passen.

Toen u uw nieuwe computer voor het eerst aanzette of de installatie van uw Windows-besturingssysteem afrondde, vertelde u Windows Update hoe u wilde dat het zou werken: een beetje meer automatisch of een beetje meer handmatig.

Als je oorspronkelijke beslissing niet werkt, of als je de manier waarop het werkt moet veranderen om te voorkomen dat een auto-update probleem zich herha alt, zoals wat er gebeurt op sommige Patch Tuesdays, kun je eenvoudig aanpassen hoe Windows updates ontvangt en installeert.

Afhankelijk van uw versie van Windows, kan dit betekenen dat u de updates downloadt maar niet installeert, u op de hoogte stelt maar niet downloadt, of zelfs Windows Update volledig uitschakelt.

Benodigde tijd: Het wijzigen van de manier waarop Windows-updates worden gedownload en geïnstalleerd, duurt maximaal een paar minuten.

Microsoft heeft bijna elke keer dat er een nieuwe versie van Windows werd uitgebracht wijzigingen aangebracht in de locatie en bewoording van Windows Update en de instellingen ervan. Hieronder vindt u drie sets instructies voor het wijzigen/uitschakelen van Windows Update: een voor Windows 11, een voor Windows 10, een voor Windows 8, Windows 7 of Windows Vista en een voor Windows XP.

Weet u niet zeker welke versie van Windows u gebruikt? Gebruik de Lifewire System Info Tool om erachter te komen:

Als u de Windows Update-instellingen op een ander apparaat wijzigt en niet zeker weet welke versie het gebruikt, raadpleegt u Welke versie van Windows heb ik? voor hulp.

De Windows Update-instellingen wijzigen in Windows 11

De Windows Update-instellingen in Windows 11 zijn niet veel veranderd ten opzichte van Windows 10, afgezien van kleine dingen zoals verschillende namen voor de opties en de methode die je gebruikt om bij de instellingen te komen.

  1. Klik met de rechtermuisknop op de Start-knop en kies Instellingen. U kunt ook met de linkermuisknop op de Start-knop klikken en zoeken naar Settings.

    Image
    Image
  2. Kies Windows Update in het menu aan de linkerkant.
  3. Selecteer Geavanceerde opties.

    Image
    Image
  4. De opties hier bepalen hoe Windows 11 updates zal downloaden en installeren voor het besturingssysteem en, indien geselecteerd, andere software van Microsoft.

    Image
    Image

    We raden u ten zeerste aan het volgende te doen: schakel Ontvang updates voor andere Microsoft-producten in en schakel Updates downloaden via verbindingen met datalimiet in. Alles bij elkaar genomen is dit de veiligste manier om te gaan.

  5. Wijzigingen die u aanbrengt in de Windows Update-instellingen van Windows 11 worden automatisch opgeslagen. U kunt het venster Instellingen sluiten wanneer u klaar bent met het aanpassen van de instellingen.

Hier zijn meer details over al deze instellingen die voor u beschikbaar zijn in Windows Update voor Windows 11:

Ontvang updates voor andere Microsoft-producten: Zoals het klinkt, kunt u Windows Update updates laten leveren voor andere Microsoft-programma's die u hebt geïnstalleerd, zoals Microsoft Office.

Haal me op de hoogte: Uw pc wordt zo snel mogelijk opnieuw opgestart, zodat de installatie van updates zo snel mogelijk wordt voltooid. Je krijgt 15 minuten voordat het gebeurt een herstartprompt, zodat je je werk kunt opslaan.

Updates downloaden via verbindingen met datalimiet: U ontvangt automatische updates, zelfs als u verbonden bent met een "Instellingen tandwielpictogram in Windows Start Menu"-id=mntl-sc-block-image_1-0-3/> alt="

  • Kies Update & Beveiliging.

    Image
    Image
  • Kies Windows Update in het menu aan de linkerkant, ervan uitgaande dat het nog niet is geselecteerd.
  • Selecteer Geavanceerde opties.

    Image
    Image
  • De verschillende instellingen op deze pagina bepalen hoe Windows 10 updates voor het besturingssysteem en misschien andere software van Microsoft downloadt en installeert.

    Image
    Image

    We raden u ten zeerste aan het volgende te doen: Updates ontvangen voor andere Microsoft-producten inschakelen wanneer u Windows bijwerkt, Updates downloaden via gemeten verbindingen inschakelen (er kunnen extra kosten van toepassing zijn), en schakel geen opties voor uitgestelde/pauze-updates in (als je ze ziet).

  • Wijzigingen in Windows Update-instellingen in Windows 10 worden automatisch opgeslagen zodra u ze aanbrengt. Als je klaar bent met het selecteren of deselecteren van dingen, kun je het geopende venster Geavanceerde opties sluiten.
  • Hier vindt u meer details over alle "geavanceerde" Windows Update-instellingen die voor u beschikbaar zijn in Windows 10:

    Update-meldingen: Kies deze optie om automatisch updates van alle soorten beveiliging en niet-beveiliging te downloaden. U krijgt te horen wanneer Windows opnieuw moet worden opgestart om ze toe te passen, zodat u zich kunt voorbereiden door werk op te slaan, enz.

    Er is geen officiële manier om automatische updates in Windows 10 uit te schakelen, en er is ook geen eenvoudige manier om Windows Update helemaal uit te schakelen.

    Dit is waar sommige van die andere dingen op het scherm Geavanceerde opties voor zijn:

    Ontvang updates voor andere Microsoft-producten wanneer u Windows bijwerkt: Dit spreekt voor zich. We raden u aan deze optie aan te vinken, zodat andere Microsoft-programma's die u hebt geïnstalleerd ook automatische updates krijgen, zoals Microsoft Office. (Updates voor uw Windows Store-apps worden afgehandeld in de Store. Open Instellingen vanuit de Store en schakel vervolgens de optie Apps automatisch bijwerken in of uit.)

    Updates pauzeren: Als u een van deze opties kiest, kan Windows uw computer enkele dagen lang niet bijwerken, tot wel 35 dagen. Wanneer die periode voorbij is, wordt Windows Update geforceerd om de nieuwste updates te installeren voordat u ze opnieuw kunt pauzeren.

    Upgrades uitstellen: Er zijn twee uitgestelde update-opties in Windows 10, waarmee u functie-updates en/of kwaliteitsupdates kunt uitstellen. Als u dit doet, kunt u enkele dagen of maanden wachten voordat deze updates automatisch worden geïnstalleerd. Het uitstellen van upgrades wordt niet ondersteund in Windows 10 Home.

    Op het primaire Windows Update-scherm is een andere optie:

    Actieve uren wijzigen: Als Windows opnieuw opstart voor updates wanneer u uw computer gebruikt, kunt u deze instelling aanpassen om Windows te laten weten wanneer u op uw computer zit, om zorg ervoor dat updates gedurende die tijd niet geforceerd opnieuw worden opgestart. Kies de automatische optie en Windows kiest de actieve uren op basis van je activiteit.

    Afhankelijk van de versie van Windows 10 die u gebruikt, ziet u mogelijk ook de onderstaande opties.

    Kies het filiaalgereedheidsniveau: Windows Update laat je kiezen wanneer je updates wilt installeren. Je kunt een halfjaarlijks kanaal (gericht) kiezen, wat betekent dat de update klaar is voor de meeste mensen, of een halfjaarlijks kanaal dat verwijst naar updates die klaar zijn voor wijdverbreid gebruik in organisaties.

    Kies hoe updates worden geleverd: Met deze opties, als u ze ziet, kunt u het downloaden en uploaden van Windows Update-gerelateerde bestanden in- of uitschakelen uw lokale netwerk of zelfs het hele internet. Deelnemen aan het programma Updates van meer dan één plaats helpt het Windows Update-proces in Windows 10 te versnellen.

    Get insider builds: Als je het ziet, kun je je aanmelden om vroege versies van belangrijke updates voor Windows 10 te krijgen. Indien ingeschakeld, heb je Fast of Langzame opties, die aangeven hoe snel nadat deze Windows 10-testversies beschikbaar zijn gesteld, u ze zult krijgen.

    De Windows Update-instellingen wijzigen in Windows 8, 7 en Vista

    Microsoft beëindigde de ondersteuning voor Windows 7 in januari 2020. Dat betekent dat er geen updates meer zijn. Ondersteuning voor Windows 8 eindigde in 2016 en Vista eindigde vele jaren daarvoor. Als je nog steeds een van die versies van Windows gebruikt, hoef je je nergens zorgen over te maken, want er zullen geen updates zijn. Windows 8.1 krijgt nog steeds updates tot 10 januari 2023.

    Deze drie versies van Windows hebben zeer vergelijkbare instellingen voor Windows Update, maar we zullen eventuele verschillen noemen terwijl we door het proces lopen.

    Image
    Image
    1. Open Configuratiescherm. In Windows 8 is het WIN+X-menu de snelste manier, en in Windows 7 en Vista, controleer het Start-menu voor de link.
    2. Selecteer Systeem en beveiliging, of gewoon Beveiliging in Windows Vista.

      Als u de weergave Klassieke weergave, Grote pictogrammen of Kleine pictogrammen van het Configuratiescherm bekijkt, kiest u in plaats daarvan Windows Update en gaat u verder met stap 4.

    3. Kies Windows Update in het venster Systeem en beveiliging.
    4. Selecteer Instellingen wijzigen aan de linkerkant.
    5. De instellingen die u nu op het scherm ziet, bepalen hoe Windows Update updates van Microsoft zoekt, ontvangt en installeert.

      We raden je aan om updates automatisch te installeren (aanbevolen) in de vervolgkeuzelijst en alle andere items aan te vinken op de pagina. Dit zorgt ervoor dat uw computer alle benodigde updates ontvangt en installeert.

      Je kunt ook de tijd aanpassen waarop gedownloade updates worden geïnstalleerd. In Windows 8 zit dit achter de Updates die automatisch worden geïnstalleerd tijdens het onderhoudsvenster link, en in Windows 7 en Vista staat het daar op het Windows Update-scherm.

    6. Kies OK om de wijzigingen op te slaan. Voel je vrij om alle geopende vensters met betrekking tot Windows Update te sluiten.

    Hier is wat meer over al die opties die je hebt:

    Installeer updates automatisch (aanbevolen): Kies deze optie om Windows Update automatisch te laten controleren op, downloaden en installeren van belangrijke beveiligingspatches.

    Download updates, maar laat mij kiezen of ik ze wil installeren: Kies dit om Windows Update automatisch te laten controleren op belangrijke updates en deze te downloaden, maar ze niet te installeren. U moet er expliciet voor kiezen om de updates te installeren via Windows Update of tijdens het volgende afsluitproces.

    Controleer op updates, maar laat mij kiezen of ik ze wil downloaden en installeren: Met deze optie zal Windows Update controleren op beschikbare updates en u hiervan op de hoogte stellen, maar u moet keur de download en installatie ervan handmatig goed.

    Nooit controleren op updates (niet aanbevolen): Deze optie schakelt Windows Update volledig uit in Windows 8, 7 of Vista. Als u hiervoor kiest, controleert Windows Update niet eens bij Microsoft of er belangrijke beveiligingspatches beschikbaar zijn.

    Dit is wat sommige van die andere selectievakjes betekenen, die u niet allemaal zult zien, afhankelijk van uw versie van Windows en hoe uw computer is geconfigureerd:

    Geef me aanbevolen updates op dezelfde manier als ik belangrijke updates ontvang: Deze optie geeft Windows Update toestemming om patches die Microsoft "aanbeveelt" op dezelfde manier te behandelen als patches waarvan gedacht wordt dat ze "zijn" kritiek" of "belangrijk" en download en installeer ze zoals u hebt geselecteerd in de vervolgkeuzelijst.

    Laat alle gebruikers updates installeren op deze computer: Vink dit aan als je andere, niet-beheerdersaccounts op je computer hebt die echt wennen. Hierdoor kunnen die gebruikers ook updates installeren. Maar zelfs als dit niet is aangevinkt, worden updates die door een beheerder zijn geïnstalleerd nog steeds toegepast op die gebruikersaccounts, ze kunnen ze alleen niet installeren.

    Geef me updates voor andere Microsoft-producten wanneer ik Windows bijwerk: Vink deze optie aan, die in Windows 7 en Vista wat ingewikkelder is, als u andere Microsoft-software bezit en u wil dat Windows Update deze ook afhandelt.

    Laat me gedetailleerde meldingen zien wanneer nieuwe Microsoft-software beschikbaar is: Dit spreekt voor zich - vink het aan als u via Windows Update meldingen wilt ontvangen wanneer Microsoft-software u niet hebben geïnstalleerd is beschikbaar voor uw computer.

    De Windows Update-instellingen wijzigen in Windows XP

    Microsoft heeft de ondersteuning voor Windows XP vele jaren geleden beëindigd. Er zullen geen updates meer zijn. Voor je archieven, hier is hoe het werkte toen ze nog updates stuurden.

    Windows Update is meer een online service dan een geïntegreerd onderdeel van Windows XP, maar de update-instellingen kunnen vanuit het besturingssysteem worden ingesteld.

    Image
    Image
    1. Open het Configuratiescherm, meestal via Start, en dan de link aan de rechterkant.
    2. Klik op Beveiligingscentrum.

      Als u het Configuratiescherm in de klassieke weergave bekijkt, ziet u deze link niet. Dubbelklik in plaats daarvan op Automatic Updates en ga verder met stap 4.

    3. Klik op de Automatic Updates link onderaan het venster.
    4. Deze vier opties die u in het venster Automatische updates ziet, bepalen hoe Windows XP wordt bijgewerkt.

      We raden u ten zeerste aan om de Automatisch (aanbevolen) optie en de everyday keuze te kiezen in de vervolgkeuzelijst die eronder verschijnt, samen met een tijd dat u uw computer niet gebruikt.

      Windows XP wordt niet langer ondersteund door Microsoft en dus pushen ze geen updates meer naar Windows XP. Aangezien er echter in de toekomst uitzonderingen kunnen worden gemaakt en u mogelijk nog steeds niet over de meest up-to-date patches en functies beschikt, raden we u aan de "automatische" instellingen ingeschakeld te houden.

    5. Klik op OK om uw wijzigingen op te slaan.

    Hier zijn meer details over wat deze vier keuzes eigenlijk betekenen voor uw Windows Update-ervaring in Windows XP:

    Automatisch (aanbevolen): Windows Update controleert, downloadt en installeert automatisch updates, zonder dat u iets hoeft in te voeren.

    Download updates voor mij, maar laat me kiezen wanneer ik ze wil installeren: Updates worden gecontroleerd op en gedownload van de servers van Microsoft, maar ze worden pas geïnstalleerd totdat je keurt ze handmatig goed.

    Breng mij op de hoogte, maar download of installeer ze niet automatisch: Windows Update zal controleren op nieuwe updates van Microsoft en u hiervan op de hoogte stellen, maar dat doen ze niet gedownload en geïnstalleerd totdat je het zegt.

    Automatische updates uitschakelen: Deze optie schakelt Windows Update volledig uit in Windows XP. U krijgt niet eens te horen dat er updates beschikbaar zijn. U kunt natuurlijk nog steeds zelf de Windows Update-website bezoeken en controleren op nieuwe patches.

    Windows Update uitschakelen en automatische updates uitschakelen

    Hoewel het mogelijk is, in ieder geval vóór Windows 10, raden we niet aan om Windows Update volledig uit te schakelen. Zorg er in ieder geval voor dat je een optie kiest waarbij je op de hoogte wordt gehouden van nieuwe updates, zelfs als je ervoor kiest om ze niet automatisch te laten downloaden of installeren.

    En bij die gedachte… raden we ook niet aan om automatische updates uit te schakelen Windows Update laten controleren, downloaden en automatisch updates installeren is een zeer goede manier om ervoor te zorgen dat u' opnieuw worden beschermd tegen misbruik door beveiligingsproblemen nadat ze zijn ontdekt. Ja, tenminste in Windows 8, 7 en Vista zou je een compromis kunnen sluiten door dat cruciale "installatie"-gedeelte aan jou te laten, maar dat is nog iets dat je moet onthouden om te doen.

    Bottom line: we zeggen houd het simpel door het automatisch te houden.