De ultieme gids voor ouders voor Roblox

Inhoudsopgave:

De ultieme gids voor ouders voor Roblox
De ultieme gids voor ouders voor Roblox
Anonim

Je kinderen spelen het misschien of je kinderen hebben gevraagd om deel uit te maken van Roblox. Moeten ze zijn? Dit is wat een ouder moet weten over het spelsysteem.

Dit is de officiële Roblox-website.

Wat is Roblox?

Roblox is een trendy, internationaal, gratis online gameplatform. Dus hoewel het gemakkelijk is om het als een enkele game te zien, is het echt een platform. Dat betekent dat mensen die Roblox gebruiken hun eigen games maken die anderen kunnen spelen. Visueel lijkt het een huwelijk tussen LEGO en Minecraft.

Is Roblox een spel? Ja, maar niet precies. Roblox is een gameplatform dat door gebruikers gemaakte games voor meerdere gebruikers ondersteunt. Roblox noemt dit een 'sociaal platform om te spelen'. Spelers kunnen games spelen terwijl ze de andere spelers zien en sociaal met hen communiceren in chatvensters.

Bottom Line

David Baszucki en Erik Cassel creëerden het platform in de vroege jaren 2000. Het werd in 2006 vrijgegeven voor het grote publiek.

Waar je Roblox kunt spelen

Roblox is beschikbaar op de meeste platforms, waaronder Windows, Mac, iPhone/iPad, Android, Kindle Fire en Xbox One. Je kunt Roblox ook op Chromebook spelen. Roblox biedt zelfs een reeks speelgoedfiguren voor offline fantasierijk spel.

Gebruikers kunnen ook groepen of privéservers maken om privé met vrienden te spelen, op forums te chatten, blogs te maken en objecten te ruilen met andere gebruikers. Activiteit is beperkter voor kinderen onder de 13 jaar.

Wat is het doel van Roblox?

Roblox bestaat uit drie hoofdcomponenten: de games, de catalogus met virtuele items die te koop zijn en de ontwerpstudio voor het maken en uploaden van inhoud die u maakt.

Verschillende spellen hebben verschillende doelen. Het spel "Jailbreak" is bijvoorbeeld een virtueel politie- en roversspel waarin je kunt kiezen of je een politieagent of een crimineel bent. Met "Restaurant Tycoon" kun je een virtueel restaurant openen en runnen. "Fairies and Mermaids Winx High School" laat virtuele feeën leren hun magische vaardigheden aan te scherpen.

Sommige kinderen houden misschien meer van sociale interactie, en sommigen besteden misschien liever tijd aan het aanpassen van hun avatar met zowel gratis als premium items. Naast het spelen van games, kunnen kinderen (en volwassenen) ook games maken die ze kunnen uploaden en anderen kunnen laten spelen.

Hoeveel mensen spelen Roblox?

Volgens Roblox in februari 2020 spelen meer dan 115 miljoen mensen wereldwijd de game. Dat aantal steeg in juli 2020 snel tot meer dan 164 miljoen spelers, waarschijnlijk aangewakkerd door de pandemie en thuisblijvers.

Image
Image

Meer dan 2 miljoen makers bouwen games en communities, die het platform voortdurend updaten met nieuwe activiteiten en functies.

Roblox is gratis, Robux niet

Roblox gebruikt een freemium-model. Het is gratis om een account aan te maken, maar er zijn voordelen en upgrades voor het uitgeven van geld.

De virtuele valuta in Roblox staat bekend als "Robux", en je kunt echt geld betalen voor virtuele Robux of het langzaam opbouwen tijdens het spelen. Robux is een internationale virtuele valuta en volgt geen één-op-één wisselkoers met Amerikaanse dollars. Momenteel kost 400 Robux $ 4,95. Geld gaat in beide richtingen, als je genoeg Robux hebt verzameld, kun je het inwisselen voor echte valuta.

Naast het kopen van Robux, biedt Roblox "Roblox Builders Club"-lidmaatschappen aan voor een maandelijks bedrag. Elk lidmaatschapsniveau geeft kinderen een vergoeding van Robux, toegang tot premium games en de mogelijkheid om groepen te maken en erbij te horen.

Robux-cadeaubonnen zijn ook verkrijgbaar in winkels en online.

Is Roblox veilig voor jongere kinderen?

Roblox houdt zich aan de Children's Online Privacy Protection Act (COPPA), die de informatie regelt die kinderen jonger dan 13 jaar mogen vrijgeven. Chatsessies worden gemodereerd en het systeem filtert automatisch chatberichten die klinken als pogingen om persoonlijke identificatiegegevens vrij te geven, zoals echte namen en adressen.

Dat betekent niet dat roofdieren nooit een manier kunnen vinden om de filters en moderators te omzeilen. Praat met uw kind over veilig online gedrag en gebruik redelijk toezicht om ervoor te zorgen dat ze geen persoonlijke informatie uitwisselen met 'vrienden'. Als ouder van een kind jonger dan 13 jaar kun je het chatvenster voor je kind ook uitschakelen.

Zodra je kind 13 jaar of ouder is, ziet het minder beperkingen op chatberichten en minder gefilterde woorden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u in contact blijft met uw kind van middelbare en middelbare school over online sociale platforms. Een ander ding waar oudere spelers op moeten letten, zijn oplichters en phishing-aanvallen. Net als elk ander spelplatform zijn er dieven die proberen toegang te krijgen tot hun accounts en spelers beroven van hun virtuele objecten en munten. Spelers kunnen ongepaste activiteit melden, zodat moderators ermee kunnen omgaan.

Geweld en jongere kinderen

Misschien wil je ook een paar games bekijken om er zeker van te zijn dat je het niveau van geweld acceptabel vindt. Roblox-avatars lijken op LEGO mini-vijgen en niet op realistische mensen, maar veel van de games bevatten explosies en ander geweld waardoor de avatar kan "sterven" door in veel stukken te breken. Games kunnen ook wapens bevatten.

Hoewel andere games een vergelijkbare gameplay-mechanica hebben (bijvoorbeeld LEGO-avonturengames), kan het toevoegen van het sociale aspect aan gameplay het geweld intenser doen lijken.

U kent uw kind het beste, dus uw oordeel is hier de sleutel.

Onbenullige taal op Roblox

Je moet je er ook van bewust zijn dat wanneer het chatvenster open is, er veel "poeppraat" is in jongere chatvensters. De filters en moderators verwijderen de meer traditionele scheldwoorden terwijl ze een beetje "onbenullige" taal achterlaten, zodat kinderen graag "poep" zeggen of hun avatarnamen iets geven met poep erin.

Als je de ouder bent van een schoolgaande kind, is dit waarschijnlijk niet verrassend gedrag. Houd er rekening mee dat uw huisregels over acceptabel taalgebruik mogelijk niet in overeenstemming zijn met de Roblox-regels. Schakel het chatvenster uit als dit een probleem is.

Image
Image

Je eigen spellen ontwerpen

De spellen in Roblox zijn door de gebruiker gemaakt, dus dat betekent dat alle gebruikers ook potentiële makers zijn. Met Roblox kan iedereen, zelfs spelers onder de 13 jaar, Roblox Studio downloaden en beginnen met het ontwerpen van games. Roblox Studio heeft ingebouwde tutorials over het opzetten van games en 3D-werelden voor gameplay. De ontwerptool bevat veelvoorkomende standaardachtergronden en -objecten om u op weg te helpen.

Dat betekent niet dat er geen leercurve is. Als je Roblox Studio met een jonger kind wilt gebruiken, raden we aan dat ze veel steigers nodig hebben door een ouder bij hen te laten zitten en met hen samen te werken om te plannen en te creëren.

Oudere kinderen zullen zowel binnen Roblox Studio als op de forums een schat aan bronnen vinden om hen te helpen hun talenten voor gamedesign te ontwikkelen.

Geld verdienen met Roblox

Beschouw Roblox niet als een manier om geld te verdienen. Zie het als een manier voor kinderen om wat basisprincipes van programmeerlogica en probleemoplossing te leren en als een manier om plezier te hebben.

Dat gezegd hebbende, moet je weten dat Roblox-ontwikkelaars geen echt geld verdienen. Ze kunnen echter worden betaald in Robux, die vervolgens kan worden ingewisseld voor echte valuta. Er zijn al een paar spelers geweest die erin zijn geslaagd om veel geld in de echte wereld te verdienen, waaronder een Litouwse tiener die in 2015 meer dan $ 100.000 zou hebben verdiend. De meeste ontwikkelaars verdienen dat soort geld echter niet.

Aanbevolen: