Apple Music casten naar Google Chromecast

Inhoudsopgave:

Apple Music casten naar Google Chromecast
Apple Music casten naar Google Chromecast
Anonim

Wat te weten

  • Op Android, open Apple Music en tik op het Cast pictogram en de naam van uw Chromecast-apparaat.
  • Download op iPhone of iPad de CastForHome iOS-app en tik op Verbonden apparaat > TV-naam > Muziek open vervolgens Apple Music.
  • Apple Music kan worden gestreamd naar tv via Chromecast vanuit Windows, Mac en Chrome OS met behulp van de Google Chrome-browser.

Dit artikel leidt je door de beste manieren om Apple Music via Chromecast naar een ander apparaat te casten. De instructies beschrijven hoe u Apple Music kunt Chromecasten vanaf een Android-smartphone of -tablet, een iPhone of iPad en een computer of tablet met Windows, macOS of Chrome OS en bevat ook enkele alternatieve streamingmethoden voor wanneer Chromecast niet werkt.

Voor alle volgende instructies moeten uw apparaat en de met Chromecast uitgeruste smart-tv of luidspreker beide op hetzelfde actieve wifi-netwerk zijn aangesloten.

Hoe cast ik Apple Music van Android naar Chromecast?

Het casten van muziek vanuit de Android Apple Music-app is vrij eenvoudig omdat de app ingebouwde ondersteuning biedt voor de Chromecast-technologie van Google.

  1. Open de Apple Music-app op je Android-smartphone of -tablet en begin een nummer af te spelen.
  2. Tik op het Cast pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm.

    Het is het pictogram dat eruitziet als een vierkant met een draadloos signaal in de linkerbenedenhoek.

  3. Tik op de naam van je tv.

    Image
    Image
  4. Het Cast-pictogram moet rood worden om aan te geven dat de verbinding met uw tv tot stand is gebracht. Het nummer zou binnen een paar seconden op je tv moeten beginnen te spelen.

  5. Als je wilt stoppen met casten naar je tv met Chromecast, tik je op het Cast-pictogram.
  6. Tik op Stoppen met casten.

    Image
    Image

Hoe cast ik Apple Music van iPhone naar Chromecast?

De iOS Apple Music-app ondersteunt Chromecast niet, dus het is niet mogelijk om via Chromecast native nummers van de app naar een tv te sturen. Een populaire methode die mensen gebruikten om deze beperking te omzeilen, was het downloaden van een app van derden die het scherm van hun iPhone of iPad op hun smart-tv kon spiegelen. Helaas heeft Apple sindsdien de beveiliging van iOS bijgewerkt en nu wordt audio van Apple Music niet afgespeeld wanneer een apparaat op deze manier wordt gespiegeld.

Momenteel is de enige manier om Apple Music-audio van een iPad of iPhone via Chromecast te verzenden, het gebruik van een app die lokaal opgeslagen muziekbestanden naar een smart-tv kan casten. Hoewel dit betekent dat je geen gestreamde of live audio kunt uitzenden, kun je wel albums of nummers afspelen die je hebt gedownload voor offline luisteren in de Apple Music-app.

Er zijn talloze gratis en betaalde iOS-apps in de Apple App Store die beweren Chromecast-muziekstreaming naar tv's aan te bieden, maar veel daarvan werken niet meer zoals beloofd of vereisen een duur abonnement om toegang te krijgen tot de functies die je nodig hebt.

Een van de beste apps voor het Chromecasten van muziek naar een tv die we hebben getest en die we voor dit voorbeeld zullen gebruiken, is CastForHome.

CastForHome is gratis te downloaden en te gebruiken en vereist geen aanmelding voor gratis proefversies of betaalde abonnementen.

CastForHome stelt wel een dagelijkse limiet voor gratis casten via Chromecast, hoewel we het zonder problemen twee uur hebben gebruikt. Een eenmalige betaling van $ 19,99 verwijdert deze niet-gespecificeerde beperkingen en de in-app-advertenties.

  1. Download alle Apple Music-nummers waarnaar je wilt luisteren op je smart-tv.
  2. Open CastForHome en tik op OK.
  3. Je krijgt een prompt te zien om een betaling uit te voeren. Wacht enkele seconden totdat het x-pictogram in de rechterbovenhoek verschijnt en tik erop.

    Het kan zijn dat u advertenties te zien krijgt tijdens het gebruik van deze app. Wacht een paar seconden totdat de optie Sluiten verschijnt en tik erop.

  4. Tik op Verbonden apparaat.

    Image
    Image
  5. Tik op de naam van je tv.
  6. Tik op Muziek.
  7. Tik op OK om de app toegang te geven tot de muziekbestanden op je iPhone of iPad.

    Image
    Image
  8. Tik op een nummer om het af te spelen. Het nummer zou via Chromecast op je tv moeten worden afgespeeld.

    Als je geluid uit de luidsprekers van zowel je iPhone als tv hoort, zet je het volume op je iPhone gewoon lager.

  9. Als je wilt stoppen met het casten van Apple Music naar je tv, tik je op het Cast-pictogram in de rechterbovenhoek.
  10. Tik op Stop met casten.

    Image
    Image

Hoe Apple Music Chromecast op Windows, Mac en Chrome OS

Je kunt Apple Music ook streamen naar een tv via Chromecast door de gratis Google Chrome-webbrowser te gebruiken op een computer of tablet met Chrome OS, macOS of Windows.

  1. Open de Google Chrome-webbrowser, ga naar de officiële Apple Music-website en log in.
  2. Selecteer het ellipspictogram in de rechterbovenhoek van de browser om het menu te openen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Cast.

    Image
    Image
  4. Selecteer de naam van het apparaat waarnaar u wilt Chromecasten.

    Image
    Image
  5. Het browservenster met Apple Music zou nu moeten worden gespiegeld op je tv.

    Als het geluid van je tv wordt verbroken, stop dan met casten en maak een nieuwe Chromecast-verbinding.

    Image
    Image
  6. Als u de Chromecast-mirroring wilt annuleren, herha alt u de bovenstaande stappen en selecteert u Stop casten.

    Image
    Image

Hoe cast ik Apple Music naar mijn tv zonder Chromecast?

Als je Chromecast niet wilt gebruiken of Chromecast niet kunt laten werken met Apple Music, zijn er verschillende alternatieve methoden die je misschien wilt proberen.

  • Gebruik een bekabelde verbinding. Je kunt je Android, iPhone of computer spiegelen op je tv door een HDMI-kabel of een andere compatibele kabel te gebruiken.
  • Gebruik Miracast. Miracast is een andere draadloze castingtechnologie die wordt ondersteund op een groot aantal apparaten, van Windows-pc's tot smart-tv's en zelfs Xbox-consoles.
  • Cast Apple Music met Apple AirPlay. AirPlay kan de gemakkelijkste manier zijn om Apple Music te casten als je een Apple TV of een smart TV hebt die deze Apple-functie ondersteunt.
  • TV en console webbrowsers. Veel smart-tv's en videogameconsoles hebben een webbrowser die u kunt gebruiken om toegang te krijgen tot de Apple Music-website.

FAQ

    Hoe cast ik Apple Music naar Roku?

    Selecteer het AirPlay-audiopictogram in de Apple Music-app en kies je Roku-apparaat om te beginnen met casten. Als je je Roku niet ziet in het AirPlay-apparaatmenu, heb je mogelijk een software-update nodig. Controleer Apple's lijst met AirPlay 2-apparaten of bezoek Roku's ondersteuningssite om de AirPlay-compatibiliteit te bevestigen.

    Hoe kan ik Apple Music casten naar Google Home?

    Open de Google Home-app en ga naar Instellingen > Muziek > Meer muziekservices > Apple Music > Account koppelen Nadat je je Apple Music-account hebt gekoppeld, kun je Google Assistant vragen om Apple Music af te spelen op je Google Home of Google Nest luidspreker.

Aanbevolen: