Hoe Game Center op je iPhone te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Game Center op je iPhone te verwijderen
Hoe Game Center op je iPhone te verwijderen
Anonim

Apple's Game Center, dat werd geïnstalleerd als onderdeel van iOS tot en met versie 9 voor de iPhone, iPad en iPod touch, stelt je in staat je scores op scoreborden te plaatsen of andere spelers tegen elkaar uit te dagen in netwerkgames.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op iOS 9 en eerdere versies.

Bottom Line

Voor de release van iOS 10 was de enige optie die je had met Game Center om het in een map te verbergen. Dat veranderde met iOS 10 toen Apple Game Center als een zelfstandige app beëindigde, dus het is niet langer aanwezig als app-pictogram op apparaten met iOS 10 en hoger. De functies van Game Center zijn nu in de telefoon geïntegreerd als functies die apps kunnen gebruiken als een game-ontwikkelaar daarvoor kiest.

iOS 9 en eerder

Game Center op apparaten met iOS 9 en eerder kan niet worden verwijderd op de gebruikelijke manier apps worden verwijderd op iOS-apparaten. Om de meeste apps te verwijderen, tikt u op de app-tegel en houdt u deze vast totdat de apps beginnen te trillen. Tik vervolgens op het X-pictogram op de app die u wilt verwijderen. Voor Game Center en andere vooraf geïnstalleerde Apple-apps zoals iTunes Store, App Store, Rekenmachine, Klok en Aandelen-apps verschijnt het X-pictogram niet. Je kunt de Game Center-app echter verbergen.

De eenvoudigste oplossing om Game Center te elimineren op apparaten met oudere iOS-versies, is door te updaten naar de huidige versie. Hiermee wordt de Game Center-app verwijderd en worden beveiligingsfouten verholpen, waardoor uw apparaat veiliger wordt.

Jailbreak om Game Center te verwijderen

Je kunt Game Center verwijderen als je het apparaat jailbreakt, hoewel deze praktijk gepaard gaat met alle daaruit voortvloeiende voorbehouden, problemen en overwegingen die verband houden met het jailbreaken van Apple-apparaten. Als je een gevorderde gebruiker bent die bereid is wat risico's te nemen, kan het jailbreaken van een apparaat uitkomst bieden.

Apple beveiligt iOS door wijzigingen in bepaalde fundamentele onderdelen van het besturingssysteem te blokkeren. Dit omvat het verwijderen van vooraf geïnstalleerde apps. Jailbreaking verwijdert deze blokkades en bedieningselementen, waardoor je toegang krijgt tot het hele iOS, inclusief de mogelijkheid om apps te verwijderen en door het iPhone-bestandssysteem te bladeren.

Jailbreaken en het verwijderen van bestanden of apps kan problemen veroorzaken voor het apparaat, of het zelfs onbruikbaar maken. Het mag alleen worden geprobeerd door geavanceerde gebruikers.

Image
Image

Verberg Game Center op iOS 9 en eerder

Het beste wat je kunt doen om Game Center te verwijderen (als je de iOS-versie niet wilt updaten) is om het te verbergen. Hierdoor wordt hij niet van het toestel verwijderd, maar wel uit het zicht verwijderd. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door het in een map op te bergen.

Maak een map voor ongewenste apps en plaats Game Center in deze map. Verplaats die map vervolgens naar het laatste scherm op het apparaat waar u deze niet ziet, tenzij u dat wilt.

Uitloggen bij Game Center

Als je de Game Center-app verbergt, log dan uit bij de app, zodat geen van de functies actief is terwijl deze niet wordt gebruikt. Volg deze stappen om uit te loggen bij de Game Center-app op iOS 9 of eerder.

  1. Tik op Game Center.
  2. Tik op Account.
  3. Tik op Uitloggen.

    Image
    Image

Game Center-meldingen uitschakelen

Nadat je Game Center hebt verborgen, schakel je de meldingen ervan uit met behulp van de functie Beperkingen die is ingebouwd in iOS 9 en oudere versies. Dit wordt vaak gebruikt door ouders om de telefoons van hun kinderen of IT-afdelingen te controleren die door het bedrijf uitgegeven telefoons willen bedienen, maar je kunt het gebruiken om Game Center-meldingen te blokkeren door deze stappen te volgen:

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Tik op Beperkingen.

    Image
    Image
  4. Tik op Beperkingen inschakelen.
  5. Stel een 4-cijferige toegangscode in. Voer het een tweede keer in om te bevestigen.

  6. Veeg omlaag naar het gedeelte Game Center en schakel de Multiplayer Games-tuimelschakelaar uit om uitnodigingen voor multiplayer-games te blokkeren.
  7. Schakel de Vrienden toevoegen tuimelschakelaar uit om te voorkomen dat iemand je toevoegt aan hun Game Center-vriendennetwerk.

    Image
    Image

Als je van gedachten verandert en besluit dat je deze meldingen terug wilt, zet je de Multiplayer Games en Vrienden toevoegen aan. Om Beperkingen volledig uit te schakelen, gaat u naar Instellingen > Algemeen > Beperkingen en tikt u op Beperkingen uitschakelen

Aanbevolen: