Sommige iOS 15-functies werken niet op oudere iPhone-modellen

Sommige iOS 15-functies werken niet op oudere iPhone-modellen
Sommige iOS 15-functies werken niet op oudere iPhone-modellen
Anonim

Het blijkt dat oudere iPhone-modellen zoals de 6S iOS 15 kunnen draaien, maar alleen de iPhone XS en nieuwer kunnen volledig gebruik maken van alle functies dankzij de A12-chip.

Apple bevestigt dat iOS 15 op alles zal draaien, van een iPhone 6S (2015) tot de nieuwe iPhone 12 (2020), maar alleen de iPhone XS (2018) en nieuwer hebben toegang tot alle functies. Veel van de processor-zware functies van iOS 15, en functies die op het apparaat worden uitgevoerd in plaats van toegang tot Apple-servers te vereisen, werken gewoon niet op oudere apparaten.

Image
Image

Waar het op neerkomt, is de A12-processor, die zijn debuut maakte in de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR. Zoals Pocket-lint opmerkt, werken sommige functies die nieuw zijn voor iOS 15 op oudere apparaten - alleen niet alles. Deze hardwarebeperking voorkomt dat mensen met iets ouder dan een iPhone-model uit 2018 100% kunnen gebruiken van wat iOS 15 te bieden heeft.

Sommige functies die niet beschikbaar zijn voor oudere iPhone-modellen, zijn de portretmodus en ruimtelijke audio voor FaceTime, ondersteuning voor digitale sleutels en mooie re altime beelden voor de weer-app. Een paar vermoedelijk geheugenintensieve Apple Maps-functies zijn ook uit, waaronder AR-view-wandelaanwijzingen en toegevoegde kaartdetails (zoals bomen, oriëntatiepunten, enz.).

Image
Image

Veel van Siri's nieuwe iOS 15-functionaliteit is ook beperkt op oudere apparaten, met name offline ondersteuning en verwerking op het apparaat, omdat Siri nog steeds contact moet opnemen met de servers van Apple. Aanpassingen voor uw apparaat, zoals nieuwe woorden, zijn ook niet beschikbaar, samen met dicteren op het apparaat.

Hoewel iOS 15 pas in september algemeen beschikbaar zal zijn, kun je de bèta installeren voor een testrun en kijken hoe je hardware het nu doet.

Aanbevolen: