Acer C202i Review: een no-nonsense draagbare projector

Inhoudsopgave:

Acer C202i Review: een no-nonsense draagbare projector
Acer C202i Review: een no-nonsense draagbare projector
Anonim

Bottom Line

De Acer C202i is een degelijke draagbare projector die je kunt kopen voor minder dan $ 400, voor informele kantoorpresentaties, kampeertrips, kinderamusement onderweg en meer.

Acer Acer C202i draagbare projector

Image
Image

We hebben de Acer C202i gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Acer C202i is een miniprojector met een aantal prijzenswaardige eigenschappen, maar ook een handvol problemen. Kleurnauwkeurigheid, helderheid, contrast en resolutie zijn ongeveer vergelijkbaar met moderne budget-tv's, maar voldoen niet aan enkele van de betere miniprojectoren die we hebben getest. Toch is de installatie eenvoudig en de prijs is zo laag dat we ons kunnen voorstellen deze aankoop onder specifieke omstandigheden te rechtvaardigen.

Image
Image

Ontwerp: Functie in een compacte vorm

Van foto's waren we onder de indruk van het minimalistische ontwerp van de Acer C202i, maar toen we hem uit de verpakking haalden en hem van dichtbij zagen, realiseerden we ons dat het eenvoudige ontwerp zijn beperkte mogelijkheden weerspiegelde. Met afmetingen van 4,5 x 4,5 x 1,25 inch is dit zeker aan de kleine kant van de projectoren die we hebben getest, wat aantrekkelijk zou kunnen zijn.

Voor wat het biedt, is de prijs een beetje hoog.

De Acer C202i wordt geleverd met een bundel accessoires - een AC-naar-DC-stroomadapter, een beschermhoes, een snelstartgids, een afstandsbediening, een statief en een stofzak - wat meer is dan sommige andere bieden. Het is echter vrij beperkt in connectiviteit en biedt in totaal slechts vier poorten (een DC 15V-poort voor het opladen van het apparaat, een USB-A-poort, een HDMI-poort en een koptelefoonaansluiting) en EZCast-schermspiegeling in plaats van een eenvoudige Bluetooth-verbinding. Helaas zijn de twee benodigde AAA-batterijen voor de afstandsbediening niet inbegrepen, wat een beetje een onbeduidende omissie lijkt in een apparaat dat meer dan $ 350 kost.

Image
Image

Configuratieproces: gemakkelijk te gebruiken en rond te sjouwen

De Acer C202i is heel eenvoudig in te stellen omdat hij in wezen werkt op schermspiegeling. Zodra uw apparaat is aangesloten op de projector - via de HDMI- of USB-poort - en u de instellingen zoals de lens hebt aangepast, bent u bijna klaar om de projector te gebruiken.

We hebben een iPhone aangesloten via de USB-poort en je kunt ook een Android-telefoon of pc aansluiten via de USB-poort met een applicatie genaamd EZCast. De app kan ook helpen bij draadloze schermspiegeling voor Android- en iOS-apparaten, maar het geheel voelt byzantijns en gedateerd aan.

Image
Image

Functionaliteit: goed genoeg voor kantoorpresentaties

Op basis van de functies die hij biedt, kunnen we ons voorstellen deze projector te gebruiken voor informele zakelijke presentaties, voor kinderamusement of voor een kleine bijeenkomst in de buitenlucht, zoals een kampeertrip.

Als je echter het onhandige type bent, of als er een kans is dat de projector tegen een stootje kan, is dit misschien niet geschikt. De fabrikant waarschuwt specifiek tegen knijpen, schudden of druk uitoefenen op de projector. Gewoon vasthouden en gebruiken, we kunnen zien waarom - het voelt heel delicaat, en toen het plotseling werd bewogen, voelden we iets van binnen trillen.

Image
Image

Beeldkwaliteit: korrelig

Als je hoopte het soort beeldkwaliteit te krijgen dat je ziet in een moderne HDTV in een groter formaat, zal de Acer teleurstellen. Het is geen projector met ultrahoge resolutie (max. output is 480p, de laagste resolutie die technisch gezien als HD wordt gekwalificeerd). Hoewel het helder is, met 300 lumen, is het contrast behoorlijk teleurstellend bij een verhouding van 5.000:1, dus de kleuren lijken minder dan levendig. De lage resolutie resulteerde soms ook in pixelvorming.

Als je hoopte het soort beeldkwaliteit te krijgen dat je ziet in een moderne HDTV in een groter formaat, zal de Acer teleurstellen.

Het is ook vermeldenswaard dat de Acer C202i geen geweldige kwaliteit zou bieden in een verlichte kamer, of bij daglicht - goede prestaties in een lichte ruimte vereisen iets in de orde van 2.000 lumen, ruim buiten het bereik van Acer.

Bottom Line

Ingebouwde audio is niet de stralende ster op de Acer C202i, en je moet van plan zijn om de projector aan te sluiten op een aparte audio-uitgang, vooral in grote kamers of wanneer geluid essentieel is voor de kijkervaring. Zelfs in een slaapkamer vonden we het geluid gedempt en weinig impact.

Prijs: niet zo redelijk

Voor $ 376 bevindt de Acer C202i zich aan de onderkant van het prijsspectrum voor miniprojectoren, maar voor wat het biedt, is de prijs een beetje hoog. Er zijn een aantal nadelen die ons doen nadenken over het aanbevelen van dit product. We raden kopers aan om rekening te houden met zowel de lagere beeldresolutie als de matte audio, die echt een negatieve invloed hebben op de bruikbaarheid en het plezier.

Als je op zoek bent naar een goedkope optie voor meer informele multimediascenario's, ben je misschien tevreden met de Acer C202i, maar als je inhoud van hoge kwaliteit wilt afspelen, kun je beter sparen voor een betere draagbare projector.

Acer C202i vs. Anker Nebula Capsule II

Dit model heeft veel minder connectiviteit dan de Nebula II, maar de Acer is goedkoper, simpeler en klaart de klus.

In termen van beeldkwaliteit, geluidskwaliteit en duurzaamheid moeten we echter zeggen dat de Nebula Capsule II een duidelijke winnaar is. De Acer daarentegen is helderder en heeft een langere batterijduur.

De Anker Nebula Capsule II kost aanzienlijk meer, met een verkoopprijs van $ 579, maar wordt geleverd met een hele reeks toeters en bellen, dingen zoals ingebouwde Chromecast, een autofocuslens, een Android TV-systeem en Google Assistant-technologie. Als u zich de aanzienlijke prijsstijging kunt veroorloven, is de Capsule II de investering waard.

Een goedkope projector, niet voor niets

De Acer C202i is misschien de prijs waard voor een specifieke koper. Het zal niet veel merkoplossingen verslaan op het gebied van geluid of beeldkwaliteit, maar de lage prijs kan aantrekkelijk zijn voor budgetkopers die geen prioriteit geven aan HD-beeldkwaliteit en -geluid in dit kleine apparaat. Voor de meeste mensen is zelfs de lagere prijs echter niet gerechtvaardigd.

Specs

  • Productnaam Acer C202i draagbare projector
  • Product Merk Acer
  • Prijs $376.00
  • Gewicht 12,35 oz.
  • Productafmetingen 9,5 x 5,75 x 1,6 inch.
  • Kleur Wit
  • Ventilator 25 dB bij benadering Economy-modus, 29 dB Geschatte Brite-modus
  • Contrastverhouding 5, 000:1
  • Luidspreker 2 Watt
  • Video-indelingen H.264, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, VC-1, XviD
  • Audioformaten AAC, MP1, MP2, MP3, PCM, WAV, WMA
  • Beeldformaten BMP, JPEG
  • Batterij 9, 000 mAh (5 uur)

Aanbevolen: