Een screenshot maken in Windows met het knipprogramma

Inhoudsopgave:

Een screenshot maken in Windows met het knipprogramma
Een screenshot maken in Windows met het knipprogramma
Anonim

In de vroegere dagen van Windows moest je de minder intuïtieve methode gebruiken om op de toets Print Screen te drukken en in een grafisch programma te plakken als je markeringen wilde toevoegen en een screenshot wilde opslaan. Vervolgens voegde Microsoft een hulpprogramma toe met de naam knipprogramma in Windows Vista en latere Windows-versies om het maken van schermafbeeldingen veel gemakkelijker te maken.

Natuurlijk zijn er veel gratis hulpprogramma's voor het vastleggen van schermen voor alle versies van Windows als uw behoeften complexer zijn dan af en toe een simpele opname van uw scherm te maken. Maar als je die moeite niet wilt of moet doen, kun je als volgt een screenshot maken met het knipprogramma.

Deze instructies zijn van toepassing op Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Hier leest u hoe u de sleepbox van het Windows-knipprogramma gebruikt

  1. Selecteer het Start Menu of druk op de Windows-toets en typ " snipping" in het zoekvak.

    Image
    Image
  2. Selecteer het Knipprogramma in de zoekresultaten. Het venster van het knipprogramma verschijnt op uw scherm.

    Image
    Image
  3. Het knipprogramma gaat ervan uit dat je een nieuw knipsel wilt maken zodra je het opent. Uw scherm wordt gedimd en u kunt met uw cursor klikken en slepen om een gebied te selecteren dat u wilt kopiëren. Het geselecteerde gebied wordt donkerder als u sleept en er wordt een rode rand omheen geplaatst als u de opties van het knipprogramma nooit hebt gewijzigd.

    Je kunt het naar een rand van het scherm verplaatsen zodat het je niet in de weg zit, maar het zal ook verdwijnen als je een selectiegebied begint te slepen.

    Image
    Image
  4. Wanneer u de muisknop loslaat, wordt het vastgelegde gebied geopend in het venster van het knipprogramma wanneer u de muisknop loslaat. Selecteer de Nieuw knop als je het opnieuw wilt proberen.

    Image
    Image
  5. Druk op de save knop om de schermafbeelding op te slaan als een afbeeldingsbestand als je tevreden bent met je knipsel.

    Image
    Image

Tips

  • Als je screenshot een beperkt aantal kleuren bevat en je scherpe lijnen wilt behouden en de bestandsgrootte klein wilt houden, sla het dan op als een GIF-bestand.
  • Als je screenshot veel kleuren bevat en je scherpe lijnen en volledige kwaliteit wilt behouden, sla het dan op als een PNG-bestand.
  • Als je schermafbeelding veel kleuren bevat en je de bestandsgrootte klein wilt maken, sla dan op als een JPEG-bestand.
  • Je kunt de pen- en markeerstifttools in de werkbalk van het knipprogramma gebruiken om markeringen toe te voegen aan je screenshot voordat je het opslaat. Het gumgereedschap verwijdert markeringen die zijn gemaakt met de pen en markeerstiften.
  • U kunt een screenshot e-mailen zonder deze eerst op te slaan door de knop "Verzenden naar" op de werkbalk van het knipprogramma te gebruiken.
  • Selecteer het Options menu om de manier waarop het knipprogramma werkt te veranderen. U kunt de kleur van de selectieomtrek wijzigen door een nieuwe inktkleur te selecteren, of de omtrek volledig uitschakelen door het selectievakje voor "Toon selectie-inkt nadat knipsels zijn vastgelegd" uit te schakelen.

Aanbevolen: