Skagen Falster 2 Review: een stijlvol alternatief voor Apple

Inhoudsopgave:

Skagen Falster 2 Review: een stijlvol alternatief voor Apple
Skagen Falster 2 Review: een stijlvol alternatief voor Apple
Anonim

Bottom Line

Als je een serieus stijlvolle, volledig uitgeruste smartwatch wilt, is de Skagen Falster 2 een goede keuze, zolang je langzamere hardware niet erg vindt.

Skagen Falster 2

Image
Image

We hebben de Skagen Falster 2 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Hoewel smartwatches de harten van meer dan een paar techneuten hebben veroverd, waren veel mensen op hun hoede voor de geeky look die veel smartwatches hebben. Om de meest kieskeurige tech-liefhebbers van mode te plezieren, heeft Skagen de Falster 2 uitgebracht, een volledig functionele Wear OS-smartwatch met de klassieke esthetiek van de traditionele horloges van Skagen.

Het heeft alle functionaliteit die je ooit zou kunnen vragen in een premium smartwatch, zoals zwemmen volgen, betalen op afstand, hartslagmeting en meer. Helaas is niet alles aan dit horloge adembenemend. Het draait op oudere hardware, de Qualcomm Snapdragon 2100 Wear-processor, wat de prestatiesnelheid belemmert. Als je echter een beetje vertraging kunt verdragen, is het een genot om te dragen.

Image
Image

Design en comfort: opvallend en praktisch

De Skagen Falster 2 is gemakkelijk een van de mooiste smartwatches op de markt. We hebben de roségouden mesh-bandversie getest, die naadloos past bij elke outfit in onze garderobe, van zwembad tot black tie. Het horloge is 40 mm breed met standaard banden van 20 mm, dus als u de banden wilt verwisselen, heeft u veel aanpassingsmogelijkheden. Het 1,2-inch OLED-scherm is scherp, met heldere kleuren en goed afleesbaar. Op de ring bevindt zich een kroon in het midden om door apps te scrollen en twee extra kronen die vooraf kunnen worden ingesteld voor elke app.

De Falster 2 is een goed gebouwde smartwatch die lang mee kan gaan, afgezien van software- en hardwarebeperkingen.

Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om bijvoorbeeld Google Pay te gebruiken met een tik op een kroon. Het horloge is ongelooflijk licht en dankzij het slanke profiel vergeet u gemakkelijk dat u het draagt. Toen we ermee sliepen, hadden we geen problemen met comfort.

Voor degenen die een actievere levensstijl leiden, heeft de Falster 2 3ATM waterbestendigheid en heeft hij een zwemtest van 10.000 slagen doorstaan. We droegen het dagelijks, lieten het achter met sleutels en gebruikten het terwijl we auto reden, bagage droegen en fietsten. Ondanks regelmatig gebruik geen krassen. De Falster 2 is een goed gebouwde smartwatch die lang mee kan gaan, software- en hardwarebeperkingen terzijde.

Image
Image

Configuratieproces: het is de standaard Wear OS-ervaring

Wanneer je de Falster 2 inschakelt, wordt je gevraagd om deze toe te voegen via de Wear OS-app op je telefoon. Je volgt de aanwijzingen op de app en je bent binnen vijf minuten klaar om te gaan. Voor degenen die iPhones gebruiken, maak je geen zorgen; Wear OS werkt ook op iOS. Je kunt apps downloaden van de Wear OS-app of rechtstreeks op het horloge via de Play Store-app, en het wordt geleverd met een solide set vooraf geïnstalleerde apps. Enkele van onze favorieten zijn Google Keep, Spotify en Foursquare.

Voor degenen die iPhones gebruiken, maak je geen zorgen; Wear OS werkt ook op iOS.

Image
Image

Prestaties: soms traag, maar nauwkeurig

Helaas is de Falster 2 alleen van buiten echt mooi. Het heeft NFC, GPS en hartslagmeting, maar dat betekent weinig als het besturingssysteem achterblijft. Toen we de smartwatch gebruikten, zagen we regelmatig kortstondige prestatiedalingen, waarbij apps een paar seconden nodig hadden om te laden. Hoewel er veel factoren achter de vertraging kunnen zitten, is het waarschijnlijk dat de verouderde Qualcomm 2100-chipset van de Falster 2 de belangrijkste boosdoener is.

Toen we de smartwatch gebruikten, zagen we regelmatig tijdelijke terugval in prestaties, waarbij apps een paar seconden nodig hadden om te laden.

Er was niet genoeg vertraging om ons volledig uit te schakelen, omdat het meestal snel genoeg was, maar dit kan een dealbreaker zijn voor degenen die graag op het randje van technologie leven. Andere gebruikers hebben een zwaardere vertraging gemeld dan we hebben ervaren (volgens sommige rapporten zouden apps vijf seconden of langer nodig hebben om te laden), maar Skagen heeft met Google samengewerkt om de wachttijd te verkorten. De NFC werkt en de GPS- en hartslagmeters zijn net zo nauwkeurig als elke andere high-end smartwatch. Omdat de Falster 2 zwembestendig is, kan hij ook goed baantjes trekken in het zwembad.

Batterij: niets noemenswaardigs

Net als de vertraging, leken we niet de problemen te ervaren die andere gebruikers hadden. Veel gebruikers hebben geklaagd over de levensduur van de batterij van de Falster 2, met een kloksnelheid van iets minder dan een dag gebruik op een volledige lading, maar we waren in staat om twee dagen uit de Falster 2 te halen. Op dagen met zwaarder gebruik, de Falster 2 duurde meestal ongeveer 30 uur voordat we moesten opladen, met constante meldingen, locatie en NFC ingeschakeld.

Er is een optie om het scherm altijd aan te houden, waardoor de batterij begrijpelijkerwijs veel sneller leeg raakt. Met het always-on-scherm ingeschakeld, droegen we het vol vertrouwen naar bed zonder ons zorgen te maken dat het van de ene op de andere dag zou sterven. Toen we moesten opladen, duurde het iets meer dan een uur om weer volledig op te laden.

Image
Image

Software en belangrijkste kenmerken: het past in uw mal

De Skagen Falster 2 wordt geleverd met een hartslagmeter, NFC, GPS, muziekopslag en afspelen, en spraakopdracht. Het draait op Android Wear OS, dus je kunt Google Pay, Google Voice, Google Fit en vele andere apps gebruiken die worden ondersteund door de Wear OS-markt.

Uit de doos wordt de Falster 2 geleverd met prachtige wijzerplaten, maar je kunt ze aanpassen via de app store als je iets persoonlijker nodig hebt. Een van de meest interessante kenmerken van het horloge is dat het waterdicht is, waardoor het zwemactiviteit kan volgen. We zijn er niet zo zeker van dat de verfafwerking zou standhouden in de agressieve chemicaliën van een zwembad, maar het is geweldig om te weten dat de binnenkant ongedeerd zou zijn. En als de banden beschadigd raken door chloor, kunt u ze vervangen door een andere standaard 20 mm horlogeband op de markt.

Een van de meest interessante kenmerken van het horloge is dat het waterdicht is, waardoor het zwemactiviteit kan volgen.

Het besturingssysteem zal u op de hoogte stellen van waarschuwingen van al uw favoriete apps, en u kunt automatische antwoorden verzenden, oproepen beantwoorden, muziekspelers bedienen en meer. De Falster 2 heeft echter geen eigen mobiele verbinding, dus je zult de interne opslag moeten gebruiken als je muziek wilt streamen tijdens een telefoonloze run. Wat de kenmerken betreft, is de grootste tekortkoming van het horloge het reactievermogen. Het blijft regelmatig achter, het duurt een seconde of langer om van applicatie te wisselen tijdens normaal gebruik. Diegenen die snakken naar pittige software zullen erg teleurgesteld zijn.

Bottom Line

De Skagen Falster 2 kost $ 295 en is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen. Responsiviteit terzijde, het is een zeer goed gemaakt horloge dat er net zo duur uitziet als het is. Er zijn betere smartwatches voor degenen die functionaliteit waarderen, maar de Falster 2 is ongeveer net zo duur als zijn andere modieuze smartwatch-tegenhangers.

Concurrentie: het is niet nodig om functie op te offeren voor stijl

Michael Kors Sofie hartslagpolshorloge: deze prachtige smartwatch van Michael Kors draait ook op Wear OS, geeft pittige feedback en zal je pols verbluffend laten voelen. Het is iets duurder dan de Falster 2, en het is een stuk steviger voor mensen met kleinere polsen, maar we denken dat het een geweldige alternatieve smartwatch is.

Fossil Gen 5 Smartwatch: Skagen is eigendom van Fossil, dus het zou geen verrassing moeten zijn dat de Gen 5 smartwatch er bijna precies hetzelfde uitziet als de Falster 2. Het verkoopt voor $ 295, zoals de Falster 2, maar het wordt geleverd met een Qualcomm Snapdragon Wear 3100-processor die de 2100-processor van de Falster 2 overtreft. De Gen 5 biedt alles wat je ooit zou kunnen vragen in een smartwatch, van zwemmen volgen tot betaling op afstand, en het wordt geleverd in een prachtig metalen pakket.

Apple Watch Series 4: als je een iPhone bezit, dan is de Apple Watch Series 4 ontegensprekelijk de beste smartwatch die je in dezelfde prijsklasse kunt krijgen. Het wordt geleverd met de robuuste App Store, bevat de meeste functies van elke smartwatch en ziet er prachtig uit. Toegegeven, het lijkt erg op een smartwatch, maar het is gemakkelijk om de bandjes aan te passen met de alomtegenwoordige bandjes van de eerste partij en van derden. De Series 4 introduceert ook een door de FDA goedgekeurd ECG, een groter en helderder scherm, een batterijduur van 18 uur en een luidere luidspreker. Het kost je $ 399 of meer, maar het is de duidelijke keuze voor diegenen die maximale gezondheids- of productiviteitsondersteuning nodig hebben.

Een mooie smartwatch met veel functies, maar hij begint zijn leeftijd te tonen

De Skagen Falster 2 is een zeer mooie, capabele smartwatch. Met alle essentiële functies, van NFC tot waterdichtheid en een spraakassistent, maakt de Falster 2 het gemakkelijk om verbonden te blijven bij het zwembad en bij de directievergadering. Het is betreurenswaardig dat het draait op een verouderde Snapdragon 2100 Wear-processor, maar voor degenen die een beetje snelheid willen opgeven voor mode, is de Falster 2 een geweldige keuze.

Specs

  • Productnaam Falster 2
  • Product Merk Skagen
  • MPN SKT5103
  • Prijs $295,00
  • Releasedatum september 2018
  • Productafmetingen 5,3 x 4,6 x 4,5 inch.
  • Garantie Beperkte levensduur
  • Compatibiliteit Android, iOS
  • Platform Wear OS
  • processor Snapdragon 2100 Wear
  • Batterijcapaciteit 300 mAh
  • Waterdicht tot 3ATM

Aanbevolen: