Instagram is niet langer alleen voor het delen van foto's

Inhoudsopgave:

Instagram is niet langer alleen voor het delen van foto's
Instagram is niet langer alleen voor het delen van foto's
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Instagram gaat nu over 'makers, video, winkelen en berichten'.
  • Posten vanaf de desktop en links in verhalen zorgen voor eenvoudigere branding en verkoop.
  • Foto's delen met vrienden? Ga op zoek naar een alternatieve service.
Image
Image

Vorige week zei Instagram-baas Adam Mosseri dat het netwerk niet langer een app voor het delen van foto's is. Dus wat is het? Eenvoudig - een entertainment- en brandingplatform, net zoals tv vroeger was.

Recente veranderingen op Instagram laten een significante verschuiving zien van een eenvoudige site voor het delen van foto's. In werkelijkheid gaat Instagram al jaren over veel meer dan alleen duckface-selfies en ontbijtfoto's. Modeprofessionals gebruiken het om te communiceren, merken gebruiken het om te verkopen en influencers gebruiken het om hun brood te verdienen. Maar nu lijkt Instagram deze veranderingen te consolideren en de waarheid toe te geven.

"Instagram zien als een plek waar je foto's kunt plaatsen is één ding, maar het zien als een krachtig algoritme dat zich voedt met je gegevens en slim en subtiel genoeg is om je gedrag te beïnvloeden, is iets heel anders, " Mark Coster van de technische onderwijssite Stem Geek vertelde Lifewire via e-mail.

Niet langer voor foto's

Vorige week tweette Mosseri een video waarin hij in feite zei dat Instagram all-in gaat tegen TikTok. Mosseri schetst de prioriteiten van het platform voor het komende jaar. "Bij Instagram proberen we altijd nieuwe functies te ontwikkelen waarmee je het meeste uit je ervaring kunt halen. Op dit moment richten we ons op vier belangrijke gebieden: makers, video, winkelen en berichten verzenden."

Image
Image

Kortom, Instagram zal zich richten op wat het al op weg was om te worden: een platform voor entertainment en reclame. Gebruikers zullen nog veel meer aanbevelingen zien. In plaats van een tijdlijn met foto's en video's van vrienden afgewisseld met advertenties, krijg je nu een meer TikTok-achtige ervaring.

De nadruk zal liggen op "meeslepende" video's op volledig scherm, bedoeld om te concurreren met TikTok en YouTube, dat Mosseri enorme concurrenten noemt.

Mosseri's video zit vol details, en maar één citaat laat de verandering zien. "We zijn niet langer een app voor het delen van foto's", zegt Mosseri.

Voor marketeers

Mensen gaan naar Instagram om vermaakt te worden, om te winkelen en om productonderzoek te doen. "70% van de winkelliefhebbers wendt zich tot Instagram voor productontdekking", zegt Instagram's eigen verhaal. Voor merken is het geen grote sprong om dit te zien als in grote lijnen vergelijkbaar met tv, alleen met de targetingmogelijkheden van de volgmachine van Facebook.

Instagram ziet het ook zo. Drie van de vier belangrijkste gebieden die hij noemde - makers, video, winkelen en berichtenuitwisseling - gaan over branding en verkoop. Vier, als je berichten ook meetelt als een manier voor merken en potentiële kopers om te communiceren.

De veranderingen hier vinden al plaats. Je kon al lang inloggen en je Instagram-feed in de browser bekijken, maar nu kun je eindelijk ook vanuit de browser posten. Dit is een klein extra gemak voor jou en mij, maar voor merken en bedrijven maakt het gebruik van een computer in plaats van een telefoon het beheren van een Instagram-verkoopimperium veel gemakkelijker.

Een andere verandering zijn links. Het was in het verleden moeilijk of onmogelijk om klikbare links aan je berichten toe te voegen, maar nu kunnen gebruikers met 10.000 volgers, of geverifieerde gebruikers, links invoegen in Instagram Stories.

Deze veranderingen maken duidelijk dat Instagram optimaliseert voor zijn zwaarste makers, of dit nu de grote merken en adverteerders zelf zijn of de influencers die hun producten delen.

Wat betekent dit voor u?

Professionele fotografen kunnen hun werk op dezelfde manier verkopen als verkopers hun pizzaovens in de achtertuin en ultracomfortabele broeken kunnen duwen.

Maar als je een fotografieliefhebber bent, of liever gewoon iemand die foto's met de wereld wil delen, dan is Instagram niet meer voor jou bedoeld. Je kunt het natuurlijk nog steeds op die manier gebruiken, maar het zal moeilijker zijn om je publiek te bereiken - zelfs als dat publiek bestaat uit een paar vrienden en familieleden. Dankzij de nieuwe nadruk op video en aanbevelingen zal de geliefde Instagram-tijdlijn er niet meer zijn. Niet zoals we willen.

Deze veranderingen maken duidelijk dat Instagram optimaliseert voor zijn zwaarste makers…

Er zijn tal van alternatieve plaatsen om foto's te delen en te bekijken. 500px en Flickr zijn beide geweldige voorbeelden, maar het probleem is dat het publiek op Instagram zit. Zelfs als het je niet uitmaakt om een enorm aantal volgers te krijgen, moet je vrienden en familie overtuigen om zich aan te melden voor die services en dan hopen dat ze ze bezoeken. Terwijl Instagram zijn best doet om een totale entertainmentbestemming te worden die gebruikers vasthoudt in de app.

We zijn aangekomen bij een internetmonocultuur. We hebben één hoofdapp voor de meeste dingen. Amazon om te winkelen, YouTube voor video, enzovoort. Vroeger was het Instagram voor foto's. Misschien komt er nog een app om de leemte op te vullen. Of misschien zal het persoonlijk delen van foto's verwelken of verhuizen naar Facebook. Hoe dan ook, het lijkt erop dat Instagram er niet meer om geeft.

Aanbevolen: