Multitaskers moeten nu updaten naar Windows 11

Inhoudsopgave:

Multitaskers moeten nu updaten naar Windows 11
Multitaskers moeten nu updaten naar Windows 11
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Windows 11 wordt nu uitgerold naar klanten over de hele wereld in een gespreide release-indeling.
  • Hoewel elke nieuwe functie nog niet beschikbaar is, is er nog genoeg om enthousiast over te worden.
  • Nieuwe multitasking-opties maken het gemakkelijker om in meerdere vensters te werken, specifieke bureaubladindelingen te maken en meer.

Image
Image

Hoewel het misschien verleidelijk is om te wachten op meer updates en functies, is de ruggengraat van Windows 11 nu al de moeite waard om te downloaden dankzij de bijgewerkte multitasking-opties.

Windows 11 is eindelijk hier, maar Windows 10 zal niet snel verdwijnen. Voor veel mensen kunnen de wijzigingen in de interface in Windows 11 als veel aanvoelen, en het kan verleidelijk zijn om achterover te leunen en gewoon vast te houden aan wat je weet. Maar als u iemand bent die veel multitasking doet, of sterk afhankelijk is van toegankelijkheidsfuncties om u te helpen uw computer te omzeilen, dan is het misschien de moeite waard om eerder vroeger dan later naar Windows 11 te updaten.

Natuurlijk, het heeft misschien niet dezelfde exacte optimalisaties als Windows 10 na jaren van updates, maar dat betekent niet dat het nieuwe besturingssysteem niet goed op weg is. De prestaties zijn al soepel en sommige van de wijzigingen die zijn aangebracht in de manier waarop u multitaskt in Windows 11, zijn sprongen hoger dan wat we hebben gehad op Windows 10.

Niet alleen oogsnoepjes

Een van de meest opvallende veranderingen aan Windows 11 is de introductie van warmere pictogrammen en kleuren, evenals de centrering van het iconische Startmenu. Dit is een enorme verandering ten opzichte van de linkshandige oriëntatie waaraan we gewend zijn geraakt, en het ha alt meer uit Google's Chrome OS dan uit eerdere vervangingen van Windows Start.

Het kan even wennen zijn, maar als je eenmaal gewend bent aan de fellere kleuren en de meer afgeronde hoeken, is het algehele uiterlijk van Windows 11 veel aantrekkelijker dan Windows 10. Het is geen enorm verschil, maar soms kunnen zelfs de kleine dingen de dag een beetje beter maken.

Natuurlijk houden de veranderingen daar niet op. Hoewel de nieuwe look van Windows 11 verfrissend is, is dit niet alleen een visuele update.

Image
Image

Windows 11 introduceert ook meerdere nieuwe functies die zijn ontworpen om multitasking veel gemakkelijker te maken. Als iemand die vaak meerdere vensters en tabbladen open heeft, is het een enorme verbetering om ze netjes op verschillende delen van mijn monitor te kunnen klikken ten opzichte van de slepen-en-neerzetten-methode van Windows 10.

Tuurlijk, dat werkte, maar nu kan ik mijn 28-inch monitor veranderen in een werkruimte met vier vensters, zonder ze handmatig te moeten vergroten. Het bespaart tijd en maakt het gemakkelijker om mijn werk te doen. Als u veel tijd besteedt aan het springen tussen meerdere vensters, kan het enorm veel tijd besparen door de vensters niet handmatig in te stellen waar u ze wilt hebben. In plaats daarvan hoeft u nu alleen nog maar in de bovenhoek te klikken en te selecteren waar u het venster wilt hebben.

Er is ook het extra voordeel dat u meerdere desktops op uw computer kunt instellen, waardoor u gemakkelijk kunt overschakelen van zaken als werk naar een meer gepersonaliseerde lay-out. Of, als je meerdere hoeden draagt, kun je zelfs de indeling van je bureaublad veranderen, afhankelijk van het werk dat je op dat moment doet.

Toegankelijkheid

Microsoft zegt dat toegankelijkheid een kernfocus was van het ontwerp achter Windows 11, en hoewel het de bekende technologieën bevat waar mensen aan gewend zijn geraakt - Windows Spraakherkenning, ondertitels, Verteller en Vergrootglas - komt het ook met enkele wijzigingen.

Image
Image

Nu zijn de toegankelijkheidsopties van het besturingssysteem gemakkelijker te vinden en heeft Microsoft de manier waarop Windows klinkt veranderd. De nieuwe geluiden zouden minder agressief en nuttiger moeten zijn voor degenen die afhankelijk zijn van specifieke geluiden om dingen op hun computer gedaan te krijgen. U kunt ook gemakkelijker het uiterlijk van de muisaanwijzer aanpassen en de aanraakinstellingen voor uw apparaat wijzigen om u te laten weten waar het uw aanraking registreert.

In de kern vormt Windows 11 al een solide opvolger van Windows 10. U hoeft zich nog niet te haasten om het nieuwste besturingssysteem te downloaden, en het zal waarschijnlijk maanden duren voordat we de volledig gerealiseerde versie en alle functies die Microsoft heeft beloofd, zullen zien. Maar als je een besturingssysteem wilt dat prettiger is voor de ogen en boordevol betere toegankelijkheid en multitasking-functies, raad ik je ten zeerste aan het nu te downloaden en het eens te proberen.

Aanbevolen: