Multitaskers moeten telefoons met weinig geheugen vermijden

Inhoudsopgave:

Multitaskers moeten telefoons met weinig geheugen vermijden
Multitaskers moeten telefoons met weinig geheugen vermijden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Motorola komt met nog een andere budgettelefoon, de Moto G Pure.
  • De Moto G Pure wordt verkocht voor minder dan $ 200 en bevat slechts 3 GB RAM en 4G-netwerkverbindingen.
  • Experts waarschuwen dat gebruikers die geen micro-apps willen beheren, moeten kiezen voor budgettelefoons die meer RAM-geheugen bieden, aangezien telefoons met een lager RAM-geheugen minder goed presteren.

Image
Image

Budgettelefoons die minder geheugen (RAM) bieden, kunnen werken, maar experts zeggen dat gebruikers die apps niet constant willen sluiten na gebruik deze moeten vermijden.

De wereld van budget-smartphones is de afgelopen jaren absoluut geëxplodeerd, met grote bedrijven zoals Samsung, OnePlus en meer die fantastische opties bieden voor gebruikers die geen $ 1.000 aan een nieuwe telefoon willen uitgeven. Niet alle budgettelefoons zijn echter gelijk gemaakt, en een manier waarop veel fabrikanten de prijs verlagen, is door de hoeveelheid RAM die de telefoon heeft te verlagen. Motorola's aankomende Moto G Pure is hier een perfect voorbeeld van en biedt slechts 3 GB RAM, wat misschien niet genoeg is als je apps niet consequent sluit nadat je ze hebt gebruikt.

"De hoeveelheid RAM die een telefoon heeft, is van invloed op het aantal apps [u kunt laden] tegelijk, en de snelheid waarmee elke app opnieuw wordt geladen zodra deze al is gestart", Paul Walsh, een smartphonereparatie deskundige en directeur van gerenoveerde technologie bij WeSellTek, vertelde Lifewire in een e-mail.

"Stel je voor dat je een game hebt geladen, maar dan snel een e-mail moet beantwoorden zonder de game af te sluiten. De hoeveelheid RAM bepa alt hoe snel de game opnieuw wordt geladen nadat je de e-mail hebt beantwoord als je de game-app niet hebt afgesloten. Dit is het belangrijkste effect dat RAM heeft op hoe soepel telefoons werken."

Heeft u echt RAM nodig?

Voor de dagelijkse consument lijkt het idee achter RAM, een afkorting voor Random Access Memory, misschien geen belangrijke factor. Velen van ons denken tenslotte alleen maar in termen van hoe goed de camera is en hoeveel foto's onze telefoon kan bevatten voordat we ons zorgen moeten maken over het overdragen van deze naar een of andere cloudservice.

RAM kan echter een zeer belangrijke rol spelen in de algehele prestaties van je telefoon, vooral als je iemand bent die veel tijd besteedt aan multitasking op zijn telefoon.

Natuurlijk is meer RAM niet altijd beter. Soms komt het ook neer op optimalisatie, zoals blijkt uit snelheidstests die de iPhone XR en Galaxy Note 9 in 2018 vergeleken. Ondanks dat hij meer RAM had, bleef de Note 9 achter bij de iPhone vanwege de optimalisaties van Apple in zijn besturingssysteem.

Bij budgettelefoons is het echter mogelijk dat u niet dezelfde optimalisaties krijgt als bij een vlaggenschip. Dus als je op zoek bent naar een budgettelefoon en je wilt dat deze zo lang mogelijk meegaat, kan het kiezen van een apparaat met meer RAM je de moeite besparen om in een vroeg stadium met een trage telefoon om te gaan.

Aanbevolen: