Ja, je moet absoluut updaten naar iOS 15

Inhoudsopgave:

Ja, je moet absoluut updaten naar iOS 15
Ja, je moet absoluut updaten naar iOS 15
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple zal gebruikers niet dwingen om te updaten naar iOS 15 wanneer het later dit jaar uitkomt, en zal in plaats daarvan beveiligingsupdates blijven aanbieden voor iOS 14.
  • Terwijl je op iOS 14 zou kunnen blijven, brengt iOS 15 verschillende nieuwe beveiligingsfuncties die volgens experts gebruikers niet mogen missen.
  • De belangrijkste van de nieuwe beveiligingsfuncties die naar iOS 15 komen, is de mogelijkheid om je IP-adres te verbergen voor e-mailtrackers, evenals het nieuwe privacyrapport.
Image
Image

Apple zal je niet laten updaten naar iOS 15 wanneer het wordt uitgebracht, maar experts zeggen dat gebruikers die op zoek zijn naar de beste privacyfuncties de nieuwe versie zo snel mogelijk willen downloaden.

iOS 14 heeft verschillende consumentgerichte functies toegevoegd die consumenten meer controle geven, en Apple is van plan nog meer toe te voegen met iOS 15. Een manier waarop het bedrijf gebruikers laat bepalen hoe ze hun telefoon gebruiken, is door niet te forceren ze om te updaten naar de nieuwste versie van iOS wanneer deze wordt uitgebracht. In plaats daarvan is Apple nog steeds van plan om gebruikers de vorige versie te laten gebruiken en er extra beveiligingsupdates voor te geven. Experts zeggen echter dat de extra privacyvoordelen van iOS 15 de moeite waard zijn om te updaten.

"De nieuwe privacy-updates geven gebruikers echt meer controle. De verbeteringen tonen een niveau van transparantie voor consumenten en geven hen inzicht in hoe hun informatie wordt gedeeld ", Kim Komando, een digitale lifestyle-expert met een focus over privacy en consumententechnologie, vertelde Lifewire in een e-mail. "Klantprivacy is tegenwoordig een groot probleem en Amerikanen hebben al weinig vertrouwen in de technische industrie."

Verbergen in het zicht

Sinds de introductie van meer privacygerichte functies in iOS 14, is Apple doorgegaan met het updaten van zijn besturingssystemen met meer manieren om de manier waarop gegevens worden bijgehouden en verzameld te beperken. App Tracking Transparency, die een prompt toevoegde om gebruikers te helpen begrijpen welke gegevens door nieuwe apps werden verzameld, was nog maar het begin. Met iOS 15 is Apple van plan nieuwe privacyfuncties te introduceren waar gebruikers gebruik van zullen willen maken.

Ten eerste maakt Apple zijn plannen af om alle spraakherkenningssystemen van Siri rechtstreeks op de telefoon te installeren. Dat betekent dat uw spraakverzoeken uw apparaat niet hoeven te verlaten, wat extra bescherming biedt voor spraakverzoeken die u doet. Met rapporten in 2020 waaruit bleek dat Siri 25 miljard keer per maand werd gebruikt, is dit een enorme stap in de richting van het beschermen van de dingen die je tegen je telefoon zegt, vooral als je Siri gebruikt om berichten, e-mails of andere belangrijke tekst te dicteren.

Klantprivacy is tegenwoordig een groot probleem en Amerikanen hebben al weinig vertrouwen in de technische industrie.

Mail Privacy Protection, een van de grootste functies die door het bedrijf worden benadrukt, voorkomt dat afzenders kunnen volgen of u hun e-mails hebt geopend of niet, en verbergt zelfs uw IP-adres zodat ze uw locatie niet kunnen leren of gebruik het om een profiel van u op te bouwen. E-mailtrackers zijn al een aantal jaren een probleem voor online privacy, en een probleem waarvan velen zich niet volledig bewust zijn.

"De functie voor e-mailprivacy, die trackingblokkeringen heeft die zijn ontworpen om te voorkomen dat afzenders weten of je een e-mail hebt geopend, is absoluut een functie waar veel gebruikers gebruik van zullen maken", legt Komando uit.

Rapportage voor dienst

Een andere grote toevoeging die iOS 15-gebruikers in de gaten willen houden, is het nieuwe app-privacyrapport. Het werkt op dezelfde manier als het privacydashboard van Android 12 en helpt gebruikers bij te houden welke apps functies gebruiken zoals de camera, locatie, microfoon, foto's en meer.

In wezen is dit een one-stop-shop om te zien welke informatie-apps toegang hebben. Het toont rapporten van de afgelopen zeven dagen, wat betekent dat u elke week terug kunt komen om het gedrag te zien van apps die u hebt besloten te vertrouwen. Als je het niet leuk vindt wat je ziet, kun je die toegang intrekken en de stroom naar die specifieke gegevens afsnijden.

Image
Image

Naast alle privacygerelateerde functies voegt iOS 15 ook een heleboel andere updates van de kwaliteit van leven toe, zoals de mogelijkheid om FaceTime-oproepen te plaatsen naar gebruikers met Android- of Windows-telefoons, evenals extra audio en videofuncties voor de belapplicatie.

Als je echt op iOS 14 wilt blijven, houdt Apple je niet tegen. Maar als je ervoor kiest om op de update te wachten, mis je een heleboel geweldige functies die zijn ontworpen om je te beschermen en het gebruik van je telefoon gemakkelijker te maken.

Aanbevolen: