Safari versleutelt nu uw iCloud-bladwijzers

Safari versleutelt nu uw iCloud-bladwijzers
Safari versleutelt nu uw iCloud-bladwijzers
Anonim

End-to-end-codering is bevestigd voor Safari, dat nu uw iCloud-internetbladwijzergegevens beschermt.

Apple's iCloud-beveiligingsoverzicht heeft onlangs een aantal nieuwe vermeldingen ontvangen, waaronder informatie met betrekking tot de webbrowser van Safari. Volgens de webpagina dekt de end-to-end-codering nu uw bladwijzers, naast uw geschiedenis en tabbladen, als een manier om zowel uw veiligheid als uw privacy te beschermen.

Image
Image

Zoals opgemerkt door SoleSolace op Reddit, lijkt het samen te vallen met de release van iOS 15, maar specificeert het geen specifieke iOS-versie, waardoor er vragen rijzen over de vraag of dit de synchronisatie van bladwijzers tussen systemen zal beïnvloeden.

Dit betekent dat al uw belangrijke bladwijzers voor persoonlijk en privégebruik op het internet, zoals banken, e-mail, enz., worden beschermd in iCloud. U hoeft zich geen zorgen te maken dat de inloggegevens van uw account of iets dergelijks worden bekeken of gestolen. De enige manier waarop iemand toegang zou kunnen krijgen, is door uw Apple ID te kennen of rechtstreeks toegang te krijgen tot uw apparaat, waarvoor een toegangscode of Face/TouchID nodig is. Dit beschermt echter alleen uw informatie in iCloud - als een website of service zelf wordt gecompromitteerd, kan uw informatie nog steeds gevaar lopen.

Image
Image

Volgens Apple wordt de end-to-end-codering van iCloud afgehandeld via iCloud zelf, dus zelfs als de gegevens worden opgeslagen in een app van derden (bijvoorbeeld Amazon of Google-services), zijn ze nog steeds veilig. Verder staat er dat Apple zelf ook geen toegang heeft tot de informatie.

End-to-end iCloud-codering voor Safari-bladwijzers is nu beschikbaar en zou onafhankelijk moeten werken wanneer u de browser gebruikt.

Aanbevolen: