Wat is een PAGES-bestand?

Inhoudsopgave:

Wat is een PAGES-bestand?
Wat is een PAGES-bestand?
Anonim

Een bestand met de PAGES-bestandsextensie is een Pages Document-bestand gemaakt door het tekstverwerkingsprogramma van Apple Pages. Het kan een eenvoudig tekstdocument zijn of complexer en meerdere pagina's met afbeeldingen, tabellen, grafieken of meer bevatten.

PAGES-bestanden zijn eigenlijk gewoon ZIP-bestanden die niet alleen de documentinformatie bevatten die nodig is voor Pages, maar ook een JPG-bestand en een optioneel PDF-bestand dat kan worden gebruikt om een voorbeeld van het document te bekijken. Het JPG-bestand kan alleen een voorbeeld van de eerste pagina bekijken, terwijl de PDF kan worden gebruikt om het hele document te zien.

Image
Image

Hoe een PAGES-bestand te openen

Apple's tekstverwerker, Pages, wordt normaal gesproken gebruikt om PAGES-bestanden te openen en werkt alleen op macOS-computers. Dezelfde applicatie is beschikbaar voor iOS-apparaten.

Wees zeer voorzichtig bij het openen van uitvoerbare bestandsindelingen die zijn ontvangen via e-mail of gedownload van websites die u niet kent. Vermijd altijd het openen van uitvoerbare bestanden van bronnen die u niet kent. Gelukkig zijn PAGES-bestanden meestal geen probleem.

Een snelle manier om PAGES-bestanden in Windows of een ander besturingssysteem te bekijken, is door ze te uploaden naar Google Drive. Bekijk hieronder hoe u het PAGES-bestand kunt converteren als u het document in een ander programma moet openen of als Pages niet is geïnstalleerd.

Een andere methode is om de voorbeelddocumenten uit de PAGES-bestanden te extraheren, wat kan worden gedaan met elk hulpmiddel voor het extraheren van bestanden dat het ZIP-formaat ondersteunt (wat de meeste zijn). Onze favorieten zijn 7-Zip en PeaZip.

Als je het PAGES-bestand online of via een e-mailbijlage downloadt, verander dan de Opslaan als type optie in Alle bestanden voordat je het opslaat en dan naam zet zip aan het einde. Als u dat doet, wordt het bestand weergegeven als een ZIP-bestand, zodat u er gewoon op kunt dubbelklikken zonder dat u een hulpprogramma voor het uitpakken van bestanden van derden nodig hebt.

Zodra je de bestanden uit het archief hebt uitgepakt, ga je naar de QuickLook map en open je Thumbnail.jpg om een voorbeeld te zien van de eerste pagina van het document. Als daar ook een Preview.pdf-bestand is, kunt u een voorbeeld van het hele PAGES-document bekijken.

Er is niet altijd een PDF-bestand ingebouwd in een PAGES-bestand, aangezien de maker ervoor moet kiezen om het PAGES-bestand te maken op een manier die het toevoegen van die PDF daarin ondersteunt (het wordt genoemd maken met "extra voorbeeld informatie" inbegrepen).

Een PAGES-bestand converteren

U kunt uw PAGES-bestand online converteren met Zamzar. Upload het bestand daar en je krijgt de optie om het PAGES-bestand te converteren naar PDF, DOC, DOCX, EPUB, PAGES09 of TXT.

Pages kan het PAGES-bestand ook converteren naar Word-formaten, PDF, platte tekst, RTF, EPUB, PAGES09 en ZIP.

Meer informatie over PAGES-bestanden

Wanneer een PAGES-bestand wordt opgeslagen in iCloud via het Pages-programma, verandert de bestandsextensie in. PAGES-TEF. Ze heten officieel Pages iCloud-documentbestanden.

Een andere vergelijkbare bestandsextensie is PAGES. ZIP, maar ze behoren tot versies van Pages die tussen 2005 en 2007 zijn uitgebracht, namelijk versies 1.0, 2.0 en 3.0.

PAGES09-bestanden worden geproduceerd door versies van Pages 4.0, 4.1, 4.2 en 4.3, die zijn uitgebracht tussen 2009 en 2012.

Kan uw bestand nog steeds niet openen?

Het eerste dat u moet doen als u uw PAGES-bestand niet kunt openen, is het besturingssysteem dat u gebruikt te noteren. Als je Windows gebruikt, heb je waarschijnlijk geen programma geïnstalleerd dat het PAGES-bestand kan openen, dus dubbelklikken zal je waarschijnlijk niet ver brengen.

Onthoud ook dat, zelfs als u van plan bent het bestand als ZIP-bestand te openen, u ofwel de. PAGES-sectie van de bestandsnaam moet hernoemen naar. ZIP of het PAGES-bestand rechtstreeks moet openen met een tool zoals 7-Zip.

Iets anders om te overwegen is dat sommige bestandsextensies erg op elkaar lijken, maar dat betekent niet noodzakelijk dat de formaten hetzelfde zijn of dat ze met dezelfde softwareprogramma's kunnen worden geopend. Hoewel hun bestandsextensies bijvoorbeeld bijna identiek zijn, zijn PAGES-bestanden helemaal niet gerelateerd aan PAGE-bestanden (zonder een "S"), die HybridJava-webpaginabestanden zijn.

Windows gebruikt een bestand met de naam pagefile.sys om te helpen met RAM, maar het heeft ook niets te maken met PAGES-bestanden.

FAQ

    Kan ik een Pages-bestand openen in Word?

    Als je toegang hebt tot een Mac (of de afzender kunt vragen het formaat te wijzigen in.docx), open je het document in Pages en ga je naar File >Exporteren naar > Word en selecteer de docx- indeling om een bestand te genereren dat Word kan openen om te bekijken en te bewerken.

    Hoe open ik een Pages-bestand in Windows 10?

    Om een Pages-bestand in Windows 10 te openen, wijzigt u de extensie pages in zip en gebruikt u vervolgens een gratis zip-programma om de bestanden. Het grootste uitgepakte bestand, meestal met de naam preview.jpg, kan in elke afbeeldingseditor worden geopend, maar het is alleen de eerste pagina van het document. U kunt de afbeelding preview-j.webp" />.

    Hoe open ik een Pages-bestand in Google Documenten?

    Log in op uw Google Docs-account. Kies het Open bestandskiezer icoon en selecteer Upload. Sleep het Pages-bestand naar het uploadvenster of kies Selecteer een bestand op uw apparaat en selecteer het Pages-bestand op uw computer of mobiele apparaat.

Aanbevolen: