Hoe maak je een Mail Merge in Pages

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een Mail Merge in Pages
Hoe maak je een Mail Merge in Pages
Anonim

De onderstaande informatie is van toepassing op macOS 10.14 (Mojave). De hier beschreven app van derden wordt niet langer ondersteund.

Wat te weten

  • Download de Pages Data Merge-app en maak een spreadsheet met verzendgegevens. Open in Pages een sjabloon (zoals een envelop).
  • Click Format > More, markeer elke tijdelijke tekst en klik vervolgens op Format > Advanced > Definiëren als tijdelijke aanduiding-tekst.
  • Open Pages Data Merge en wijs vervolgens tijdelijke aanduiding-tags toe, definieer de indeling en locatie van het exportbestand en voer de mail merge uit.

Dit artikel legt uit hoe je een samenvoegbewerking in Pages maakt. Pages heeft geen ingebouwde mail-merge-functie, dus de onderstaande methode is afhankelijk van een app van derden genaamd Pages Data Merge. Deze methode is alleen getest op macOS 14 (Mojave) en de app is niet meer in ontwikkeling.

Maak een formulierbestand

Het eerste deel van dit proces is het maken van een formulierbestand in Pages:

  1. Download de Pages Data Merge-app en pak het zipbestand uit. macOS plaatst het bestand in een map met de naam PagesDataMergeApp.
  2. Definieer elk item met plaatsaanduidingstekst dat moet worden gevuld met informatie uit het spreadsheetgegevensbestand (zie hieronder), bijvoorbeeld voornaam, achternaam en adres. Klik op Format > More.
  3. Markeer op de envelop elke plaatsaanduidingstekst, te beginnen met FIRSTNAME.
  4. Klik in het bovenste menu op Format > Advanced > Define as Placeholder Text.
  5. Typ in het opmaakmenu onderaan, onder Script Tag, een naam voor dit tijdelijke tekstveld. In dit voorbeeld wordt FIRSTNAME. gebruikt
  6. Herhaal stap 4 voor elk plaatsaanduidingstekstitem dat overeenkomt met gegevens die uit de spreadsheet worden geïmporteerd: LASTNAME, STREET,CITY, STATE, ZIP.

    Als uw spreadsheet kolomkoppen heeft, hoeven de koppen niet overeen te komen met de tijdelijke tekstnamen (bijvoorbeeld EERSTENAAM en ACHTERNAAM).

Open het gegevensbestand in cijfers

Open in Numbers het werkblad met de namen en adressen die de plaatsaanduidingstekst zullen vullen die is gedefinieerd in stap 2. Selecteer alle cellen met gegevens die u in de samenvoegbewerking wilt opnemen. De app Afdruk samenvoegen importeert alleen de items die u in deze stap hebt geselecteerd.

Image
Image

Tags voor tijdelijke aanduiding toewijzen

Vervolgens vertel je de app welke velden overeenkomen met welke stukjes gegevens en waar je de gegevens kunt vinden.

  1. Open Pages Data Merge door te dubbelklikken op het uitgepakte app-bestand met de naam Pages Data Merge.

    De app is gelabeld met nummers voor elke instelling die je gebruikt om de samenvoegbewerking te maken.

    Image
    Image
  2. Klik naast 1 in de app op het menu en kies Selectienummertabel. Klik op Importeren. De eerste rij wordt naar binnen getrokken en weergegeven.
  3. Selecteer het eerste geïmporteerde item (in dit geval de naam James).
  4. Klik naast 2 op het vervolgkeuzemenu en kies de placeholder-tag FIRSTNAME (het eerste gedefinieerde placeholder-tekstitem).
  5. Herhaal stap 2 en 3 voor elk geïmporteerd item totdat aan alle items tijdelijke aanduiding-tags zijn toegewezen. Selecteer bijvoorbeeld Jones en kies LASTNAME in het vervolgkeuzemenu.
  6. Kies naast 3 in de app het bestandsformaat dat je wilt gebruiken voor de samenvoegbewerking voor elke envelop. In dit voorbeeld selecteren we Pages Document. Andere opties zijn:

    • Microsoft Word-document.
    • MS Word Doc (versleuteld).
    • PDF-document.
    • PDF Document (versleuteld).
    • EPUB.
    • Ongeformatteerde tekst.
    Image
    Image

Kies het formaat en de locatie van het exportbestand

Klik naast 4 in de app op Kies exportmap en selecteer de locatie voor de samengevoegde bestanden die moeten worden opgeslagen.

Nummer 5 in de app is een optionele functie die u kunt gebruiken om automatisch individuele e-mails te verzenden met betrekking tot de samenvoegbewerking.

Voer de samenvoegbewerking uit

Nu u plaatsaanduidingstags uit het Pages-document hebt toegewezen aan de gegevensitems die zijn geïmporteerd uit het Numbers-gegevensbestand, bent u klaar om de samenvoegbewerking uit te voeren.

Klik naast 6 in de app op Begin. U wordt gevraagd te bevestigen dat u een gegevenssamenvoeging wilt uitvoeren met behulp van het front Pages-document. Klik op Begin.

De mail merge AppleScript die je met de app hebt ontworpen, wordt uitgevoerd. Voor elke persoon in de spreadsheet wordt een Pages-document gemaakt, dat wordt gevuld met namen en adressen. Je zult zien dat elk van deze wordt geopend en dat de gegevens worden toegevoegd voordat het script naar de volgende gaat.

Image
Image

Elk bestand is vernoemd naar de envelopsjabloon met een nummer achter een streepje, bijvoorbeeld mailmerge_envelope-1, mailmerge_envelope-2, enzovoort.

Als het script klaar is, verschijnt er een voltooiingsdialoogvenster. Als u op Show klikt, gaat u naar de map waarin de afzonderlijke bestanden zijn opgeslagen.

Aanbevolen: