Wat is een CAPTCHA-code?

Inhoudsopgave:

Wat is een CAPTCHA-code?
Wat is een CAPTCHA-code?
Anonim

Als je ooit hebt geprobeerd je te registreren bij een website of commentaar te geven op een blog en werd gevraagd om een paar gekke karakters in te voeren die allemaal door elkaar zijn gegooid, weet je hoe frustrerend het soms kan zijn om erachter te komen hoe je het kunt vertellen een kleine L van een cijfer 1 of een hoofdletter O van een cijfer 0.

Die gekke letter- en cijfercodes worden CAPTCHA genoemd en zijn in wezen een menselijke responstest. Het woord is een acroniem voor: Volledig geautomatiseerde openbare Turing-test om computers en mensen uit elkaar te houden.

Waarom websites CAPTCHA gebruiken

Image
Image

De reden waarom websites CAPTCHA-codes in hun registratieprocessen implementeren, is spam. Die gekke karakters zijn een manier om te controleren of de persoon die zich registreert of probeert commentaar te geven een levend mens is, in tegenstelling tot een computerprogramma dat probeert de site te spammen. Ja, het is dezelfde reden waarom de meesten van ons een vorm van spamblokkering in onze e-mail hebben.

Sommige websites gebruiken tegenwoordig andere vormen van menselijke responstests. U kunt bijvoorbeeld worden gevraagd om in een selectievakje te klikken om te bevestigen dat u een mens bent, of u wordt mogelijk gevraagd om een bepaald aantal objecten in een afbeelding te identificeren.

Spam is het moderne equivalent van ongewenste e-mail. Als de spammers het voor het zeggen hadden, zou de ongewenste e-mail niet zomaar in je mailbox zitten of aan je deurknop hangen. Het zou je tuin vervuilen, de op je oprit geparkeerde auto begraven, elke kant van je huis pleisteren en je dak bedekken.

Hoewel het frustrerend is om voortdurend te worden gevraagd om verwarde letters van een afbeelding in te voeren, is het op de lange termijn de moeite waard. Iedereen die ooit zijn eigen website of blog heeft opgezet, kan enkele weken nadat hij online is gegaan van dichtbij en persoonlijk proeven hoe spam is, zelfs als die website of blog bijna geen verkeer heeft. Spammers vinden snel kleine websites en blogs en richten zich op hen omdat ze vaak niet veel beveiliging hebben om ze te beschermen.

Als je problemen hebt met het lezen van de karakters in een CAPTCHA-code, zoek dan naar een ronde pijlknop ernaast. Als u hierop klikt, wordt de code vernieuwd naar een nieuwe.

CAPTCHA-beveiliging beschermt websites

Als eigenaren van sites of blogs geen beveiliging zoals CAPTCHA zouden gebruiken, zouden ze tientallen spam-registranten of reacties per dag krijgen en dat is alleen voor kleine websites en persoonlijke blogs die niet erg populair zijn. Je kunt je alleen maar voorstellen wat de meest populaire websites zouden krijgen.

Dus, de volgende keer dat je een van die afbeeldingen tegenkomt en een beetje gefrustreerd raakt als je probeert een Q van een O te onderscheiden, onthoud dan dat je je frustratie niet op de website moet uiten. Richt het op de spammers, want zij zijn de reden dat we bijna elke keer naar ons scherm moeten staren als we ons willen registreren op een nieuwe website.

FAQ

    Hoe los ik een CAPTCHA-code op?

    CAPTCHA-codes zijn speciaal ontworpen om herkenning te dwarsbomen door de grootte, hoek, kleur en dichtheid van een willekeurig gegenereerde reeks tekens en cijfers te wijzigen en ze op een gekleurde of patroonachtergrond te plaatsen. Neem de tijd en kijk goed naar elk van de karakters voordat je je antwoord typt.

    Wat is Google reCAPTCHA?

    In plaats van een traditionele CAPTCHA-code te gebruiken om te verifiëren dat gebruikers mensen zijn, gebruikt Google zijn eigen reCAPTCHA-systeem om menselijke gebruikers te onderscheiden van geautomatiseerde spammers door IP-adressen, cookies en ander bewijs te onderzoeken. Als het systeem de gebruiker om welke reden dan ook niet kan verifiëren, presenteert het een traditionele CAPTCHA.

Aanbevolen: