De nieuwe iPad mini is een bundel van vreugde

Inhoudsopgave:

De nieuwe iPad mini is een bundel van vreugde
De nieuwe iPad mini is een bundel van vreugde
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De nieuwe iPad mini is een van de schattigste objecten die Apple ooit heeft gemaakt.
  • De mini heeft een Liquid Retina-display, Apple's jargon voor schermen met afgeronde hoeken die opgaan in het frame van het apparaat in plaats van scherpe hoeken te hebben.
  • De mini begint bij $499 en is duurder dan de goedkoopste iPad, met een groter scherm.
Image
Image

De nieuwe iPad mini is misschien wel het meest visueel aantrekkelijke object dat Apple ooit heeft gemaakt en een van de leukste om te gebruiken.

Het is alsof de ingenieurs van Cupertino de beste onderdelen van de nieuwste iPhone-modellen hebben gebruikt en ze samen hebben geperst met een supersnelle iPad. Ik heb een paar dagen met de nieuwe mini gewerkt en ik vond het een kleine tablet die geweldig is om onderweg inhoud te gebruiken.

Dat wil niet zeggen dat de iPad mini perfect is voor iedereen. De mini is en zal nooit een productiviteitskrachtpatser zijn, simpelweg omdat het 8,3-inch Liquid Retina-display niet groot genoeg is. Ik zal niet door spreadsheets scrollen of lange documenten typen op de mini.

De mini heeft precies de juiste maat voor informeel surfen op het web en het bekijken van video's.

Kleine reus

De mini ziet eruit als een gigantische iPhone 13. Hij ligt geweldig in de hand, perfect uitgebalanceerd als een dun boek met harde kaft.

Het middelpunt van de nieuwe mini is het verbluffende nieuwe Liquid Retina-display, Apple's jargon voor schermen met afgeronde hoeken die opgaan in het frame van het apparaat in plaats van scherpe hoeken te hebben.

Met een helderheid van 500 nits en een breed kleurengamma heeft de mini een pixeldichtheid van 326 PPI. Als gevolg hiervan ziet het scherm er ongeveer dezelfde kwaliteit uit als het indrukwekkende scherm op mijn 12,9 inch M1 iPad Pro.

De meest opvallende ontwerpwijziging ten opzichte van de vorige generatie iPad mini is dat Apple de Home-knop heeft verwijderd en Touch ID op de slaap-/waakknop heeft geplaatst, net als de meest recente iPad Air. Ik had geen moeite om te wennen aan het ontbreken van een Home-knop omdat ik de iPhone 12 Pro Max heb gebruikt, die een vergelijkbare lay-out heeft, maar jouw ervaring kan variëren.

Het gebruik van de mini doet me beseffen dat mijn iPhone 12 Pro Max te klein is voor veel computertaken. Mijn ouder wordende ogen worden gemakkelijk vermoeid door zelfs het relatief grote scherm van de iPhone volgens smartphonestandaarden.

De iPhone is zo capabel geworden dat het verleidelijk is om hem voor alles te gebruiken, van online winkelen tot het bewerken van verhalen. Aan de andere kant is mijn 12,9-inch M1 iPad Pro een onhandelbaar beest, vooral omdat ik hem gebruik in combinatie met het briljante maar forse Apple Magic Keyboard voor iPad. De mini heeft precies de juiste maat voor informeel surfen op het web en het bekijken van video's.

Sneller dan jij

De nieuwe mini is een snel klein beest. Apple heeft deze tablet uitgerust met de nieuwste A15 Bionic-processor, vergelijkbaar met die in de iPhone 13 Pro die een extra GPU-kern bevat.

Hoewel ik geen benchmarktests heb uitgevoerd, vond ik de mini een van de snelste iOS-apparaten die ik ooit heb gebruikt, misschien zelfs beter dan de iPad Pro voor alledaagse taken. Apps leken vrijwel onmiddellijk te starten en liepen nooit vast, zelfs niet met tientallen tabbladen tegelijk in Safari.

De camera's op de mini zijn een aangename verrassing. Ik ben nooit een fan geweest van het gebruik van een tafel om foto's te maken, maar het is geen slecht idee met zo'n klein apparaat.

De camera aan de voorzijde is opgevoerd van 7 MP naar 12 MP. De mini kan nu 4K-video opnemen en heeft een breed gezichtsveld van 122 graden. De achteruitrijcamera is ook geüpgraded van 8 MP naar 12 MP en ondersteunt nu 4K-video-opnames. Ik vond de afgelopen dagen foto's en video's scherp en levensecht in eenvoudige tests.

Image
Image

De nieuwe mini biedt ook Center Stage, de functie van Apple die je automatisch kan volgen en je in beeld kan houden tijdens videogesprekken zoals FaceTime en Zoom. Ik probeerde een paar videogesprekken tijdens mijn korte tijd met de mini, en die aan de andere kant meldden dat ik precies in het beeld bleef zoals Apple belooft.

Heb je de iPad mini nodig? Waarschijnlijk niet als je al een iPhone of iPad hebt. Houd er rekening mee dat de mini, beginnend bij $ 499, duurder is dan de goedkoopste iPad, die wordt geleverd met een groter scherm. Maar de mini kan niet worden verslagen in de schattige afdeling.

Aanbevolen: