Mappictogrammen wijzigen in Windows 11

Inhoudsopgave:

Mappictogrammen wijzigen in Windows 11
Mappictogrammen wijzigen in Windows 11
Anonim

Wat te weten

  • Standaardmappen: Klik met de rechtermuisknop > Properties > Customize > Change Icon.
  • Speciale mappen: Instellingen > Personalisatie > Thema's > Desktop pictogram instellingen.
  • Gebruik de Restore Default(s) knop om het originele icoon terug te krijgen.

Dit artikel legt uit hoe u het pictogram voor mappen in Windows 11 kunt wijzigen voor gewone mappen, speciale bureaubladpictogrammappen (bijv. Prullenbak en Deze pc) en harde schijven. Windows heeft zijn eigen set pictogrammen waaruit u kunt kiezen, maar u kunt ook aangepaste mappictogrammen maken.

Hoe verander ik mappictogrammen in Windows 11?

Er zijn drie soorten pictogrammen waar we naar zullen kijken: Standaard die het standaard gele mappictogram gebruiken; speciale mappen zoals Deze pc, Netwerk en Prullenbak die op het bureaublad worden weergegeven (als u deze hebt ingeschakeld); en harde schijf pictogrammen zichtbaar in de map Deze pc.

Hoe u deze mappictogrammen bewerkt, hangt af van het maptype:

Standaardmappen

Het pictogram voor gewone mappen wordt gewijzigd via het eigenschappenvenster van de map.

  1. Klik met de rechtermuisknop op de map en selecteer Eigenschappen.

    Image
    Image
  2. Ga naar het Customize tabblad bovenaan het venster en kies vervolgens Change Icon onderaan.

    Image
    Image
  3. Scroll door de lijst om een pictogram te vinden om te gebruiken. Kies OK bij een selectie als je een keuze hebt gemaakt.

    Image
    Image

    Let op de Restore Defaults knop op dit scherm. Het is de enige gemakkelijke manier om het originele pictogram in de toekomst weer terug te krijgen als dat nodig is.

    Windows zoekt standaard naar pictogrammen in de map Systeem 32, maar u kunt Bladeren kiezen om ergens anders te zoeken. Zie de aanwijzingen onderaan deze pagina voor meer informatie over het maken en selecteren van aangepaste mappictogrammen.

  4. Selecteer OK in het venster Eigenschappen om de wijzigingen op te slaan en terug te keren naar de map in Verkenner.

    Image
    Image

    Het nieuwe mappictogram wordt onmiddellijk weergegeven. Als dit niet het geval is, gebruik dan de verversingsknop in de buurt van het bestandspad bovenaan de Verkenner om het te forceren om te veranderen.

Bureaubladpictogrammen

Om de bureaubladpictogrammappen voor de Prullenbak en andere speciale mappen te wijzigen, ga je naar een speciale sectie in Instellingen.

  1. Open Instellingen. Een snelle methode is de WIN+ i sneltoets.
  2. Selecteer Personalisatie in het menu aan de linkerkant en vervolgens Thema's aan de rechterkant.

    Image
    Image
  3. Kies Instellingen bureaubladpictogram.
  4. Kies een van de bureaubladpictogrammen en kies vervolgens Pictogram wijzigen om een nieuw pictogram te kiezen.

    Je kunt altijd terugkeren naar deze stap, het pictogram selecteren en Standaard herstellen kiezen om het terug te zetten naar het origineel zonder de pictogrammen opnieuw te hoeven doorzoeken.

  5. Selecteer OK in de geopende vensters om op te slaan.

    Image
    Image

Drive-pictogrammen

Een ander mapachtig pictogram dat u in Windows 11 kunt wijzigen, is het pictogram dat wordt gebruikt voor harde schijven. Omdat er echter geen gemakkelijk toegankelijke instelling is om dit te doen, moet u het Windows-register wijzigen.

  1. Kopieer het pad naar het ICO-bestand dat u als pictogram wilt gebruiken. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer Kopieer als pad om het op het klembord vast te leggen.

    Image
    Image
  2. Open de Register-editor door te zoeken naar regedit op de taakbalk.
  3. Gebruik de registersleutels aan de linkerkant van de Register-editor en vind je weg hier:

    
    

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\DriveIcons

    Je zou geen problemen moeten hebben met het bewerken van het register als je alleen de aanwijzingen op deze pagina volgt. Maar overweeg om voor de zekerheid een back-up van het register te maken. Mocht er dan iets onverwachts gebeuren, dan kunt u het register altijd herstellen vanaf die back-up.

  4. Klik met de rechtermuisknop DriveIcons in het linkerdeelvenster en ga naar New > Sleutel.

    Image
    Image
  5. Noem de sleutel de stationsletter die overeenkomt met de schijf waarvoor u het pictogram wijzigt. Noem het bijvoorbeeld C of D als dat de stationsletter is.
  6. Klik met de rechtermuisknop op de lettertoets die u zojuist hebt gemaakt en maak vervolgens een andere toets (New > Key) met de naam Standaardpictogram.
  7. Met DefaultIcon geopend, dubbelklikt u op de (Default) registerwaarde in het rechterdeelvenster.
  8. In het Value data tekstvak dat nu geopend is, plak je het pad naar het pictogrambestand dat je eerder hebt gekopieerd.

    Image
    Image

    Een gemakkelijke manier om uw aangepaste schijfpictogram later ongedaan te maken, is door te wissen wat er in dit tekstvak staat.

  9. Selecteer OK om op te slaan. De wijzigingen worden onmiddellijk doorgevoerd.

    Image
    Image

Aangepaste mappictogrammen gebruiken

Er zijn tal van ingebouwde pictogrammen om uit te kiezen bij het wijzigen van het pictogram van een map, maar het zijn dezelfde die op elke Windows 11-computer te vinden zijn. Om iets anders aan uw instellingen toe te voegen en misschien zelfs om uw mappen sneller te identificeren, kunt u aangepaste pictogrammen maken.

Er zijn vier dingen die je moet doen:

  • Zorg ervoor dat het pictogram vierkant is. Pictogrammen downloaden van sites die hiervoor zijn gemaakt, zoals Flaticon, is ideaal, maar je kunt ook zelf foto's bijsnijden.
  • Het moet in het ICO-formaat zijn. Een gratis tool zoals FileZigZag kan dit type conversie uitvoeren.
  • Plaats het ICO-bestand in een map die in de toekomst niet zal worden verplaatst of verwijderd. Als Windows het pictogrambestand niet in de oorspronkelijke map kan vinden, keert het pictogram automatisch terug naar de standaardvorm.
  • Wijzig waar Windows zoekt naar mappictogrammen. Gebruik bijvoorbeeld de Browse knop in de bovenstaande stappen in plaats van te kiezen uit de aangeboden selectie.
Image
Image

FAQ

    Hoe toon ik het batterijpictogram op het scherm in Windows 11?

    Als het batterijpictogram op het bureaublad ontbreekt, kunt u het herstellen. Ga eerst naar Settings > Personalization > Taskbar en kies Selecteer welke pictogrammen verschijnen op de taakbalk Scrol vervolgens omlaag naar het batterijpictogram en schakel het naar On

    Waar is het Internet Explorer-pictogram in Windows 11?

    Om een Internet Explorer-pictogram aan het bureaublad in Windows 11 toe te voegen, kunt u een snelkoppeling op het bureaublad maken. Ga naar Start, zoek Internet Explorer, selecteer het en sleep het naar het bureaublad. U kunt dit ook voor andere toepassingen doen.

Aanbevolen: