De pictogramgrootte wijzigen in Windows 11

Inhoudsopgave:

De pictogramgrootte wijzigen in Windows 11
De pictogramgrootte wijzigen in Windows 11
Anonim

Wat te weten

  • Klik met de rechtermuisknop of tik en houd vast op het bureaublad en selecteer Bekijken in het contextmenu.
  • Selecteer de gewenste grootte van bureaubladpictogrammen in de lijst met opties.
  • U kunt de pictogramgrootte ook wijzigen door op Ctrl + Shift en 1, 2 te drukken, 3, of 4.

Dit artikel laat je drie verschillende methoden zien voor het wijzigen van de pictogramgrootte in Windows 11.

De grootte van bureaubladpictogrammen wijzigen in Windows 11

De eenvoudigste manier om de grootte van bureaubladpictogrammen in Windows 11 te wijzigen, is door het op maat gemaakte contextmenu te gebruiken.

  1. Klik met de rechtermuisknop of tik en houd vast op het bureaublad om het contextmenu te openen.
  2. Select View.

    Image
    Image
  3. Selecteer uit de opties voor pictogramgrootte de grootte waarin u ze wilt laten verschijnen. Medium Icons is de standaard, dus als u wilt dat ze groter zijn, selecteert u Large Icons,

    Image
    Image

De grootte van bureaubladpictogrammen in Windows 11 wijzigen met behulp van sneltoetsen

Je kunt de toegang tot het bureaubladcontextmenu op Windows 11 overslaan en in plaats daarvan snelkoppelingen gebruiken om de grootte van het bureaubladpictogram te wijzigen. Houd de toetsen Control en Shift op uw toetsenbord ingedrukt en druk vervolgens op 1, 2, 3 of 4 De standaard Medium pictogramgrootte is3 , dus als u wilt dat pictogrammen kleiner zijn, selecteert u 4. Als u grotere pictogrammen wilt, selecteert u 1 of 2

De grootte van bureaubladpictogrammen in Windows 11 wijzigen met het muis-scrollwiel

U kunt uw muiswiel ook gebruiken om de grootte van het Windows 11-bureaubladpictogram te vergroten of te verkleinen. Houd eerst de Control-toets op uw toetsenbord ingedrukt. Gebruik het muiswieltje om omhoog te scrollen om de pictogramgrootte te vergroten en omlaag om de pictogramgrootte te verkleinen.

FAQ

    Hoe wijzig ik de grootte van pictogrammen in de taakbalk van Windows 11?

    Je kunt het formaat van taakbalkpictogrammen wijzigen door de grootte van de taakbalk zelf aan te passen, of je kunt het "vervalsen" door je schermresolutie te wijzigen (hoger voor kleinere pictogrammen). Het is ook mogelijk om de grootte van taakbalkpictogrammen te wijzigen zonder de schermresolutie of de grootte van de taakbalk aan te passen, maar u moet een van de drie specifieke.bat-bestanden downloaden. Eenmaal gedownload, deblokkeer en voer het.bat-bestand uit en wacht tot het de wijzigingen toepast.

    Hoe verander ik mappictogrammen in Windows 11?

    U kunt het pictogram voor de meeste mappen in Windows 11 wijzigen, inclusief gewone mappen, speciale bureaubladpictogrammappen en harde schijven. Het proces is echter anders voor gewone mappen in vergelijking met speciale mappen (zoals de Prullenbak) en harde schijven.

    Hoe wijzig ik app-pictogrammen in Windows 11?

    Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de app en selecteer Eigenschappen > Snelkoppeling > Pictogram wijzigen. Kies vanaf daar het pictogram waarnaar u wilt wijzigen en bevestig met OK.

Aanbevolen: