Hoe mappictogrammen op een Mac te wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe mappictogrammen op een Mac te wijzigen
Hoe mappictogrammen op een Mac te wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Open de afbeelding die u als mappictogram wilt gebruiken in Voorvertoning en kopieer deze naar het klembord.
  • Klik met de rechtermuisknop op de map die u wilt wijzigen, klik op Get Info, klik vervolgens op de map in de rechterbovenhoek en druk op commando + V.

Dit artikel legt uit hoe u mappictogrammen op een Mac kunt wijzigen, inclusief hoe u het pictogram van een enkele map kunt wijzigen en hoe u het standaardmappictogram kunt wijzigen.

Hoe verander je mappictogrammen op Mac?

Het wijzigen van een mappictogram op de Mac is vergelijkbaar met het wijzigen van de kleur van een map, maar u moet een afbeelding verkrijgen om te gebruiken als uw nieuwe mappictogram. Als u een. ICN-bestand heeft, kunt u het bestand gewoon slepen en neerzetten in het mapinfovenster. Als je een PNG- of JPG-bestand hebt, moet je het openen in Voorvertoning, het kopiëren en in het mapinfovenster plakken.

  1. Zoek de afbeelding die u als mappictogram wilt gebruiken en dubbelklik erop om deze in Voorvertoning te openen.

    Image
    Image

    Gebruik je een ICNS-bestand? Ga naar stap 4 en sleep het ICNS-bestand naar de map in het infovenster in stap 6 in plaats van erop te klikken.

  2. Met de afbeelding geopend in Voorvertoning, drukt u op command + A en klikt u vervolgens op Bewerken.

    Image
    Image
  3. Klik op Kopiëren.

    Image
    Image
  4. Zoek de map die u wilt wijzigen en klik er met de rechtermuisknop op.

    Image
    Image
  5. Klik op Info ophalen.

    Image
    Image
  6. Klik op het mappictogram in de rechterbovenhoek van het infovenster.

    Image
    Image
  7. Druk op command + V.

    Image
    Image
  8. Het standaardmappictogram wordt nu vervangen door de afbeelding die u hebt geselecteerd.

    Image
    Image

    Om het oude pictogram terug te krijgen, voert u stappen 5-7 uit en drukt u op command + X.

Kun je alle mappictogrammen op een Mac aanpassen?

U kunt elk mappictogram op uw Mac aanpassen. Dat betekent dat u slechts één pictogram kunt aanpassen of elk mappictogram kunt aanpassen. Elk pictogram kan anders zijn, of u kunt voor elk pictogram dezelfde afbeelding gebruiken. Het is echter een beetje ingewikkeld om alle mappictogrammen op een Mac tegelijkertijd te wijzigen. De standaardmapafbeelding bevindt zich in een beschermd gebied, dus u moet Systeemintegriteitsbescherming uitschakelen om deze te kunnen bewerken. Nadat u klaar bent, is het belangrijk om Systeemintegriteitsbescherming opnieuw in te schakelen om problemen met malware in de toekomst te voorkomen.

Systeemintegriteitsbescherming uitschakelen kan het beste worden overgelaten aan mensen die zichzelf als experts beschouwen.

Als u al uw mappictogrammen in één keer wilt wijzigen, moet u een ICNS-bestand maken of downloaden en het de naam GenericFolderIcon.icns gebruiken en dat bestand gebruiken om vervang een bestaand bestand met dezelfde naam dat kan worden gevonden in een beveiligde systeemmap.

Overweeg een back-up van uw Mac te maken voordat u Systeemintegriteitsbescherming uitschakelt. De volgende stappen moeten alleen worden ondernomen als u uzelf als een expert beschouwt en vertrouwd bent met het gebruik van de Terminal-app.

Als u het standaardmappictogram echt wilt uitschakelen:

  1. Start de herstelmodus op door de command + R ingedrukt te houden tijdens het opstarten.
  2. Open de terminal-app.
  3. Type csrutil disable en druk op enter.

    Image
    Image
  4. Herstart je Mac.
  5. Vervang het bestand GenericFolderIcon.icns in /System/Library/CoreServices/CoreTypes.bundle/Contents/Resources door uw eigen aangepast icns-bestand dat dezelfde bestandsnaam gebruikt.

    Image
    Image

    Voordat u het bestaande bestand vervangt, kunt u overwegen een reservekopie te maken van het Mac-mappictogrambestand voor het geval u het oorspronkelijke mappictogram later wilt herstellen.

  6. Opstarten in herstelmodus.
  7. Open de terminal.
  8. Type csrutil enable, en druk op enter.

    Image
    Image
  9. Herstart je Mac.

FAQ

    Hoe verander ik mappictogrammen in Windows 10?

    Klik met de rechtermuisknop op een map > selecteer Eigenschappen > Aanpassen > Icoon wijzigen > kies uit de beschikbare pictogrammen > en klik op OK om uw keuze toe te passen. U kunt ook Browse kiezen om een specifieke map met aangepaste pictogrammen te zoeken. U kunt dezelfde stappen volgen om mappictogrammen te wijzigen in Windows 11.

    Hoe verander ik mappictogrammen op mijn iPhone?

    In plaats van mappictogrammen te wijzigen, kunt u app-pictogrammen op uw iPhone aanpassen met de app Snelkoppelingen. Selecteer de + (plusteken) > Actie toevoegen > Scripting > Open App om een app-snelkoppeling te maken. Tik vervolgens op de ellipsen naast de naam van de snelkoppeling > Toevoegen aan startscherm > snelkoppelingspictogram > Kies foto

Aanbevolen: