Hoe de datum en tijd op een Mac handmatig te wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe de datum en tijd op een Mac handmatig te wijzigen
Hoe de datum en tijd op een Mac handmatig te wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer de Tijd > Open datum- en tijdvoorkeuren > Datum en tijd en wis Stel datum en tijd automatisch in.
  • Mogelijk moet u de Lock onderaan het scherm selecteren en uw Mac-wachtwoord invoeren om wijzigingen aan te brengen.
  • Als u tijdzones wilt wijzigen, selecteert u het tabblad Tijdzone. Schakel het selectievakje naast Tijdzone automatisch instellen. uit

Dit artikel legt uit hoe je de datum en tijd op een Mac kunt wijzigen. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op macOS Catalina (10.15) tot en met macOS Sierra (10.12).

Hoe u de datum en tijd op uw Mac handmatig kunt instellen

Wanneer je je Mac voor de eerste keer opstart, vraagt macOS je om je tijdzone te selecteren. Vervolgens worden de datum en tijd automatisch ingesteld op basis van deze instelling. Als u reist of een andere tijdzone wilt gebruiken voor uw werk, kunt u de datum en tijd op uw Mac handmatig wijzigen.

Voltooi de volgende stappen om de datum of tijd op uw Mac-desktop of laptop te wijzigen.

  1. Selecteer de tijdindicator aan de rechterkant van de menubalk om een vervolgkeuzemenu te openen. Klik vervolgens op Open datum- en tijdvoorkeuren.

    Image
    Image

    Je kunt ook Datum & Tijd-voorkeuren openen voor alle macOS-versies, inclusief Big Sur, door Systeemvoorkeuren in het Dock te selecteren en selecteer vervolgens Datum & Tijd.

  2. Wis op het tabblad Datum en tijd het selectievakje naast Stel datum en tijd automatisch in uit. Mogelijk moet u het slot onder aan het scherm ontgrendelen en uw Mac-wachtwoord invoeren om wijzigingen aan te brengen.

    Image
    Image
  3. Selecteer de wijzerplaat en sleep de wijzers. Of selecteer de pijlen omhoog en omlaag naast het tijdveld boven de klok om de tijd te wijzigen.

    Image
    Image
  4. Als u de datum wilt wijzigen, selecteert u de pijlen omhoog en omlaag naast het datumveld boven de kalender of kiest u een datum in de kalender.

    Image
    Image
  5. Als u tijdzones wilt wijzigen, selecteert u het tabblad Tijdzone. Wis het selectievakje naast Stel tijdzone automatisch in met huidige locatie en selecteer vervolgens een tijdzone op de kaart of gebruik het menu onder de kaart.

    Image
    Image
  6. Klik op het hangslot als u klaar bent om ongeoorloofde wijzigingen te voorkomen.

Aanbevolen: