Het elektriciteitsnet is eigenlijk schoner dan je denkt

Inhoudsopgave:

Het elektriciteitsnet is eigenlijk schoner dan je denkt
Het elektriciteitsnet is eigenlijk schoner dan je denkt
Anonim

“EV's zijn eigenlijk erger dan auto's op gas; je weet toch dat al je elektriciteit uit steenkool komt?'

Ah, de vriend die een expert is op het gebied van elektrische infrastructuur. Ze hebben minuten, misschien uren besteed aan het zoeken naar de perfecte meme om ervoor te zorgen dat jij en al hun andere vrienden weten dat elektrische auto's net zo slecht zijn als auto's op gas, omdat (voeg tromgeroffel in) Amerika draait op kolencentrales.

Image
Image

Kolen geoogst van diep onder de aarde door mannen en vrouwen die te hard en in gevaarlijke omgevingen werken voor veel te weinig geld, zodat we Netflix kunnen streamen en ons beter voelen over onze auto-keuzes.

Behalve, ja, dat is niet echt waar.

Kolen doet het niet zo goed

Het verbruik van steenkool neemt al jaren gestaag af, zowel voor industrieel gebruik als als bron van elektriciteit, volgens de Amerikaanse Energy Information Administration. Kolenmijnen worden eigenlijk gesloten, en buiten het feit dat ze worden gebruikt om het staal van de wereld te produceren, zijn de vooruitzichten voor steenkool niet geweldig.

Dat wil niet zeggen dat de hele natie gewoon opstond en besloot kolencentrales te sluiten om de lichten aan te houden. De Amerikaanse Energy Information Administration meldt dat steenkool goed was voor 19% van de energieopwekking van het land in 2020.

Aardgas (dat niet helemaal schoon is maar 50% minder CO2 uitstoot dan steenkool) is goed voor 40% van de elektriciteit in de Verenigde Staten. Kernenergie en hernieuwbare energie staan op de tweede plaats met 20%, en natuurlijk is er steenkool op de derde plaats.

… er zal veel meer nodig zijn dan klagen over de bron van het opladen van elektrische voertuigen om de rommel op te ruimen die we hebben gemaakt.

Dus 60% van de elektriciteit van het land is afkomstig uit hernieuwbare bronnen of aardgas, en die aantallen zullen alleen maar toenemen naarmate steenkool blijft afnemen.

In de eerste helft van 2020 daalde de stroom opgewekt door steenkool met 30%. Het is leuk om te bedenken dat deze hulpprogramma's de overgang maken vanuit de goedheid van hun hart en de wens om de wereld een beetje beter te maken, maar het komt neer op waar het altijd op neerkomt: geld.

Aardgas is goedkoper dan steenkool, en hernieuwbare energiebronnen zijn bezig met een inhaalslag. Zelfs Texas - waar de gouverneur ten onrechte de schuld gaf aan de ineenstorting van hernieuwbare energiebronnen tijdens een koudegolf eerder dit jaar, terwijl het in werkelijkheid een mislukking was van de aardgasactiviteiten en de toeleveringsketen - heeft zijn gebruik van hernieuwbare energie verhoogd ten koste van steenkool.

Dat klopt, Texas: een staat die zo verweven is met fossiele brandstoffen dat als ik het me voorstel, er een longhorn-stier gewapend met een geweer naast een booreiland staat met het bijschrift: "Knoei niet met Texas." Vermoedelijk, omdat de stier me zal schieten, gutsen en uiteindelijk in een vat Texas Tea zal dopen.

Texas is ook de thuisbasis van Tesla's Cybertruck-fabriek, die elektrische voertuigen produceert die zo opzichtig en in je gezicht zijn dat ze eruitzien als wat de jaren '70 dachten dat alle auto's in de jaren 2020 zouden lijken. In Texas wordt een gigantisch stuk metalen origami gebouwd, aangedreven door elektronen die zijn opgeladen door de zon.

Image
Image

Er zijn waarschijnlijk een paar redenen voor deze oneerlijke argumenten dat het opladen van een elektrisch voertuig erger is dan gas in een auto te doen.

Wees geen hater

Ten eerste houden mensen niet van verandering. Oh, ze hebben een hekel aan verandering. Houd Twitter in de gaten wanneer een bedrijf zijn logo aanpast - mensen worden gek. Al het andere aan het bedrijf kan precies hetzelfde blijven, maar dat logo, ho, dat was de druppel.

Dan is er sprake van opzettelijke onwetendheid. Overheidsstatistieken en de artikelen die over deze datadumps rapporteren zijn beschikbaar op internet. Er is zelfs een handige tool die kan worden gebruikt om ze te vinden, Google (of Bing, DuckDuckGo, Is Ask Jeeves nog steeds een ding?).

Maar de vooringenomenheid van de bevestiging springt in de weg, en als iemand denkt dat elektrische auto's worden aangedreven door babyzeehonden op een brandstapel van kolen en afgedankte banden te gooien, zullen ze een site of waarschijnlijk een video vinden die precies dat zegt.

Ten slotte haten sommige mensen het idee van elektrische auto's. Ik heb mensen keer op keer verteld, rijd er gewoon een, want als je er eenmaal in rijdt, realiseer je je, wauw, deze zijn uitstekend. In plaats daarvan willen ze leven in een wereld met grote, luide motoren die brullen als je het gaspedaal intrapt.

Zelfs Texas… heeft zijn gebruik van hernieuwbare energie verhoogd ten koste van steenkool.

Ik snap het. Ik hou van het gegrom van een V8, maar niet ten koste van de feiten en mijn verlangen om te ademen en niet dat mijn huis afbrandt.

Geen magische kogel, ook niet

Elektrische voertuigen zijn geen magische eenhoorns die de klimaatverandering zullen oplossen. Ze hebben hun eigen problemen. Het bouwen van een EV heeft nog steeds een grotere ecologische voetafdruk dan het bouwen van een gasvoertuig, en het duurt ongeveer 30.000 tot 40.000 mijl voordat het verschil is overgeschakeld naar waar de EV schoner is.

Het recyclen van batterijen zal in de toekomst nog steeds een probleem worden. Autofabrikanten doen beloften, maar als samenleving moeten we ervoor zorgen dat de batterijen in onze auto's niet zomaar ergens in een greppel worden gegooid.

En natuurlijk is er de kwestie van conflictmineralen. Autofabrikanten hebben gezegd dat ze er hard aan werken om ervoor te zorgen dat de metalen zoals kob alt die in hun voertuigen terechtkomen, afkomstig zijn van gerenommeerde bronnen. Natuurlijk, als je helemaal technisch en pedant wilt worden, is olie de belichaming van een conflictgoed waar letterlijke oorlogen over zijn gevochten.

Elektrische auto's alleen zullen niet voorkomen dat de wereld in een eindeloze reeks klimaatcrises terechtkomt. Het elektriciteitsnet moet ook worden herzien, en of je meme-vrienden het nu leuk vinden of niet, dat gebeurt.

Image
Image

Misschien is het vanwege regelgevingsproblemen, misschien vanwege de almachtige dollar, maar het gebeurt en wanneer iemand naar een Tesla of Mustang Mach-e of Chevy Bolt staart en mompelt, "weet je, die dingen opladen is erger voor het milieu dan gas, "misschien kun je ze rechtzetten. Of beter nog, geef ze een ritje in een EV en laat ze er dan mee rijden.

Als ze zich nog steeds zorgen maken over het milieu, geef ze dan een buskaart, het nummer van een plaatselijke fietsenwinkel en herinner hen eraan hun lokale ambtenaren te bellen om meer fietspaden toe te voegen en het budget voor het openbaar vervoer te verhogen. Omdat er veel meer voor nodig is dan klagen over de bron van het opladen van elektrische auto's om de rommel op te ruimen die we hebben gemaakt.

Meer weten over EV's? We hebben een hele sectie gewijd aan elektrische voertuigen!

Aanbevolen: