Waarom het nieuwe trackingsysteem van Apple minder doet dan u denkt

Inhoudsopgave:

Waarom het nieuwe trackingsysteem van Apple minder doet dan u denkt
Waarom het nieuwe trackingsysteem van Apple minder doet dan u denkt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple pusht nu zijn App Tracking Transparency-framework naarmate de release van iOS 14.5 dichterbij komt.
  • Het ATT-framework zal de manier waarop apps gebruikersgegevens verzamelen volledig veranderen.
  • Experts zeggen dat deze veranderingen een essentieel onderdeel van de bescherming van uw online gegevens helpen benadrukken: weten wat er op het spel staat.
Image
Image

Experts zeggen dat het nieuwe App Tracking Transparency-framework van Apple niet is ontworpen om te voorkomen dat adverteerders u volgen; het verandert alleen hoe tracking werkt.

Apple heeft veel grip gekregen dankzij meerdere pogingen voor betere gebruikersprivacy in de afgelopen paar iteraties van iOS. Een van de meest opmerkelijke veranderingen waar het bedrijf aan heeft gewerkt, is de volledige introductie van het App Tracking Transparency (ATT)-framework.

Hoewel je met het ATT-systeem ervoor kunt kiezen om app-ontwikkelaars je niet te laten volgen in meerdere apps, zeggen experts dat dit geen volledig einde is aan tracking op iOS. In plaats daarvan verandert Apple de manier waarop adverteerders u volgen en tegelijkertijd uw privégegevens beschermen.

"De nieuwe App Tracking Transparency-functie in iOS 14.5 vereist dat apps toestemming krijgen voordat ze gebruikers via andere apps en websites kunnen volgen met behulp van een IDFA-code", legt Ray Walsh, een privacyexpert bij ProPrivacy, uit in een e-mail.

"Dit resulteert in verhoogde privacyniveaus voor gebruikers en de mogelijkheid om zich af te melden voor [individuele] tracking vanaf het moment dat ze een app installeren."

Niet helemaal de dood van mobiele advertenties

Als de gedachte dat adverteerders uw bewegingen over meerdere apps volgen, zorgwekkend is, dan zou het ATT-framework het antwoord op die zorgen kunnen zijn.

ATT vereist dat alle app-ontwikkelaars expliciete toestemming krijgen van gebruikers wanneer ze voor het eerst een app starten die ze wil volgen. Als u ervoor kiest tracking toe te staan, zien adverteerders gegevens die rechtstreeks verband houden met de manier waarop u andere apps gebruikt. Als u ervoor kiest om tracking uit te schakelen, kunnen bedrijven u nog steeds volgen, maar alleen met veel bredere informatie.

Het grootste voordeel van de functie 'Transparantie' is misschien wel het voorlichten van consumenten over de manieren waarop applicaties persoonlijke gegevens commercialiseren.

"Apple heeft een alternatieve privacybeschermende methode ontwikkeld waarmee app-ontwikkelaars de frequentie van app-installaties kunnen volgen nadat ze zijn blootgesteld aan advertenties voor die app met behulp van zijn SKAdNetwork", vertelde Walsh ons.

De genoemde SKAdNetwork Walsh is een Application Programming Interface (API) waarmee adverteerders conversiegegevens kunnen zien zonder enige gebruikers- of apparaatspecifieke gegevens te onthullen. Het meet het aantal klikken en vertoningen van advertenties voor die toepassingen en geeft de adverteerders een brede definitie van hoe succesvol die campagnes waren.

Apple introduceerde het aanvankelijk in 2018, maar het systeem werd nooit breed toegepast. Nu Apple het ATT-framework pusht, kunnen veel ontwikkelaars vertrouwen op het SKAdNetwork om de analyses rond hun applicaties bij te houden.

De volledige omvang van hoe dit van invloed is op mobiele advertenties is nog steeds onduidelijk, maar er is geen afbreuk aan de positieve punten die deze stap zou kunnen hebben voor de privacy van gebruikers op Apple-apparaten.

Surface-Level Changes

Hoewel de meeste veranderingen achter de schermen in de manier waarop advertentiecampagnes worden gemeten, niet noodzakelijkerwijs centraal staan voor gebruikers, is het belangrijk om de volledige reikwijdte te begrijpen van wat het ATT-framework op tafel brengt. Naast deze trackingwijzigingen introduceert ATT ook "voedingslabels" voor toepassingen.

Image
Image

"Apple vereist nu dat alle app-ontwikkelaars een 'voedingslabel' verstrekken dat de gebruiker informatie geeft over zijn privacypraktijken, inclusief de gegevenspraktijken van externe partners wiens code ze in de app integreren, " legde Walsh uit.

Gebruikers kunnen deze labels al in veel applicaties in de App Store vinden, en deze zullen een essentieel onderdeel blijven van de nieuwe privacywijzigingen van Apple. Ze beschrijven de verschillende soorten gegevens die worden gebruikt om u te volgen, evenals de gegevens die de app kan verzamelen en koppelen aan uw identiteit.

Het is een cruciaal onderdeel van het opt-out-systeem, want als u precies weet wat een app kan volgen, kunt u bepalen of u deze al dan niet kunt vertrouwen.

Apple's privacywijzigingen en de push van de ATT kunnen de zaken inderdaad een beetje opschudden als het gaat om hoe mobiele adverteerders u en de successen van hun campagnes volgen. Rob Shavell, de CEO en mede-oprichter van DeleteMe, een op privacy gericht bedrijf, zegt echter dat sommige adverteerders al op zoek zijn naar manieren om het nieuwe beleid te omzeilen en dat gegevensbescherming mogelijk afhankelijk is van onderwijs.

"Het grootste voordeel van de 'Transparantie'-functie is misschien wel het informeren van consumenten over de manieren waarop applicaties persoonlijke gegevens commercialiseren. Het echte niveau van privacy dat wordt geboden, is misschien niet zo groot als beloofd, "vertelde Shavell aan Lifewire in een e-mail.

Aanbevolen: