Een op cryptografie gerichte smartphone is het eigenlijk niet waard

Inhoudsopgave:

Een op cryptografie gerichte smartphone is het eigenlijk niet waard
Een op cryptografie gerichte smartphone is het eigenlijk niet waard
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Het bedrijf achter een van de top 10 cryptocurrencies, Solana, lanceert een nieuwe smartphone.
  • Het beweert dat de op Android gebaseerde handset van $ 1000 de crypto-ervaring op smartphones zal helpen verbeteren.
  • Blockchain-experts twijfelen aan de vindingrijkheid van het plan en hoe het niet zal helpen de inherente zwakheden van de Solana-blockchain aan te pakken.

Image
Image

Het lanceren van een crypto-gecentreerde smartphone van $ 1000 te midden van de ergste crypto-crash van de afgelopen jaren lijkt een wrede grap.

Solana Labs, het technologiebedrijf achter de Solana-blockchain, heeft plannen onthuld om een speciaal gebouwde Android-telefoon uit te brengen voor zijn cryptocurrency-ecosysteem. Niet alle blockchain-experts zijn echter enthousiast over de aankondiging.

"Cryptocurrency heeft geen native crypto-telefoons nodig", tweette Justin Bons, oprichter en CIO van crypto-investeringsfirma Cyber Capital. "Het heeft betere software nodig die veilig kan draaien op de telefoons die we allemaal al hebben!"

Als het niet kapot is

Solana Labs' CEO Anatoly Yakovenko lanceerde de telefoon, genaamd Saga, tijdens een evenement in New York. "We hebben geen enkele crypto-functie gezien op de Apple-ontwikkelaarsconferentie 13 jaar nadat Bitcoin nog leefde…. Ik denk dat het tijd is voor crypto om mobiel te worden", merkte Yakovenko op.

In een persbericht prees Yakovenko Saga als een benchmark-apparaat dat "een nieuwe standaard voor de web3-ervaring op mobiel" zal zetten.

"Alles gaat mobiel", merkte Sam Bankman-Fried, CEO van crypto-uitwisseling FTX, op tijdens het lanceringsevenement. Erkennend dat de crypto-ervaring op mobiel achterhaald is, zei hij dat de beste oplossing om de kloof te overbruggen is om "de daadwerkelijke portemonnee in je telefoon ingebouwd te hebben".

In een e-mailuitwisseling met Lifewire wees Austin Federa, hoofd communicatie bij de Solana Foundation, erop dat een van de belangrijkste onderscheidende factoren in Saga de Solana Mobile Stack is.

"We leven ons leven op onze mobiele apparaten, behalve Web3, dat nog steeds grotendeels aan de desktop vastzit", legt Federa uit. "De Solana Mobile Stack geeft ontwikkelaars de tools die ze nodig hebben om geweldige mobiele ervaringen op Android te bouwen en is gebouwd om Web3-bedrijfsmodellen te ondersteunen zonder extra kosten voor ontwikkelaars of gebruikers."

Saga zal een Web3-dapp-winkel (gedecentraliseerde app), een Solana Pay-app om op QR-code gebaseerde on-chain-betalingen te doen, een mobiele portemonnee-adapter en een "seed-kluis" bevatten waarin de privésleutels van de eigenaar worden opgeslagen.

Image
Image

Net als Bons is Lumi, een onafhankelijke blockchain-onderzoeker, echter niet onder de indruk.

"Web3- of blockchain-compatibele smartphones bestaan al sinds 2019, en ze zijn allemaal mislukt", vertelde Lumi aan Lifewire via Twitter DM's, "ongeacht of ze zijn gelanceerd en ondersteund door cryptobetalingsteams of daadwerkelijk mobiel fabrikanten zoals HTC."

Lumi legde uit dat het 'cryptofoon'-genre gaat over het jammen van een fysieke hardware-portemonnee in een mobiele telefoon, wat volgens hem misschien wel de meest twijfelachtige beveiligingspraktijk is die hij ooit in de crypto-ruimte heeft gepromoot.

"'Neem uw portefeuille niet met u mee' is en zal altijd een verstandige en slimme beveiligingspraktijk zijn, " merkte Lumi op. "Maar als je geen portfolio bij je hebt, waarom zou je dan een toegewijde hardware-portemonnee nodig hebben?"

De verkeerde boom

Bons en Lumi zetten ook vraagtekens bij de staat van dienst van Solana op het gebied van beveiliging. "Veiligheid is precies waar Solana het meest om wordt bekritiseerd", beweerde Lumi. "Hun blockchain is tot nu toe minstens zeven keer gedaald, wat vaak resulteert in extreem negatieve prijsacties voor houders van [Solana cryptocurrency]."

Naast de beveiligingsproblemen wees Lumi ook op fouten in het Solana-ecosysteem. Hij benadrukte specifiek de recente gebeurtenis waarbij Solend, een Solana-leenplatform, blijkbaar geen scrupules had om tegen het crypto-ethos in te gaan en zichzelf de macht te verlenen om iemands account over te nemen. De verhuizing werd uiteindelijk tegengestemd door een overweldigende meerderheid van de mensen, en het viel niet goed bij de gemeenschap.

Web3- of blockchain-compatibele smartphones bestaan al sinds 2019 en ze zijn allemaal mislukt.

Bons gelooft dat de problemen met Solana iets zijn dat in software moet worden opgelost, niet iets dat kan worden opgelost met een nieuwe smartphone.

"Wat erger is, is dat ondanks het prijskaartje, deze telefoon niet zal concurreren met andere premium aanbiedingen in dezelfde prijsklasse", zei Lumi. "Het is niet de nieuwe, grensverleggende, echt iets van de nieuwste generatie."

Saga bevat een 6,67-inch OLED-scherm, 12 GB RAM, 512 GB opslag en het Snapdragon 8+ Gen 1 mobiele platform. Het zal worden ontworpen en vervaardigd door OSOM.

"Ga je gang en koop het", twitterde Bons sarcastisch. "Verwacht alleen niet dat het enig verschil zal maken."

Aanbevolen: